Kask seçimi Yardim !!!

Merhaba arkadaşlar. Netten bir kask beğendim. Yanliz boyut olarak hangisini seçeceğimi karar veremedim. 1.80 boy 65 kiloyum. cok bol ve büyük olsun istemiyorum. Sizce hangi boyutu almaliyim. Cevaplariniz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
Elinize bir mezura ya da mezro alın, hani terzilerdeki, alnınızın ortasından geçen yere paralel bir hat üzerinde mezura ile başınızın çevresini ölçün, çıkan değerden 1-2cm kadar büyük ölçüde çapa sahip kask sizin için uygun olabilir. Ancak hiçbir mağaza ya da daha ben denk gelmedim, 40 cm 45 cm gibi ölçüler vermez bunu mağazaya sorarak öğrenebilirsiniz. Ya da mağazadan ortalama bir ürün getirtir dener ve online alışverişin verdiği rahatlıkla, 7 gün içinde değişim talebiyle iade eder ve bir büyük boyutunu alırsınız, her ne kadar bu hakkınız olsa da bunu mağazaya sormak gerek olmazsa değiştirebiirmiyim diye ki daha sonra zorla yaptırım gibi olaylara girip zaman kaybetmeyin.

kask satan biryerden kask deneyin, aynı bedenden sipariş verin genelde tutar. Ama en iyisi, tam oturması için gidip aynı kask modelini denemektir.

Ben de kararsız kalmıştım bir motorcuya gittim 1 tanesini test ettim (hatta aynı modeldi ama satılık değilmiş) ona göre internetten aldım...

Bir Forum konusunda bu ölçüleri buldum.

XS:53/54 cm
S:55/56 cm
M:57/58 cm
L:59/60 cm
XL:61/62 cm
2XL:63/64 cm

Alin hizami ölçdüğümde 56 sm civari geliyor Sanirim S bedenini almam gerekiyor. Bu ölçülerinde doğruluk payi ne kadar onuda bilmiyorum. Artık S bedenini sipariş verip olmassa değiştirmeyi düşünüyorum.
Cevaplariniz için cok teşekkürler.
iyi forumlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Alin hizami ölçdüğümde 56 sm civari geliyor Sanirim S bedenini almam gerekiyor. Bu ölçülerinde doğruluk payi ne kadar onuda bilmiyorum. Artık S bedenini sipariş verip olmassa değiştirmeyi düşünüyorum.
Cevaplariniz için cok teşekkürler.
iyi forumlar.

Kask bedenleri doğrudur ama kaskın yapısı nedeniyle bazıları çok sıkı gelebilir. Alacağın kaskın marka/modelini yazarsan kullanan birisi varsa bir büyüğünü alıp almaman konusunda yardımcı olabilir.

ya tamamda. neden konu başlığında ünlem falan var. Kask alacağım beden bilgim yok. desen olmuyomu? başka insanlar forumda aratırken hem bu konuyu bulabilsin hem forum kirlenmesin diye

Bulabilir ünlem işaretinin konuya bir zarari olacağini düşünmüyorum. Gerekli olan etiketleride yazmiştim.

Eğer 56 cm geliyorsa baş çevreniz o zaman bunun 1-2 cm üzeri M bedene denk gelir, M beden getirtip dediğim gibi olmadı geri gönderiri değiştirirsiniz, en fazla kargo parası isterler! Hayırlı olsun, ev yakın, gideceğim yer 5 dakika, şuradan dönüp geleceğim gibi cümleler kurduğunuzda da kask kullanmanızı dilerim..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ah be kardesim, ne güzel beden sormussun, bi de alacagin kaski sorsaydin ya!!!:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar