kask önerisi - uzun yol + ses

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
nexx superspeed sx100 kullanıyorum - çok memmnunum kaskımdan.

kaskla mı ilgili bilmiyorum ama Orta-yüksek sesleri arar oldum gibi hissetmeye başladım. Motosiklet üstünde 8 yıl geçti normal gibi geliyor. Ama ileride bu bir soruna dönüşür mü emin olamadım.

1) Nexx superspeed sx100 kullananlar neler söyleyebilir, ben mi böyle hissediyorum, yoksa benzer yaşayan oldu mu?
2) airoh connor kullanan var mı? Nasıldır?
3) full face uzun yol için de geçerli öneri kasklarınız nelerdir?
4) kulak tıkacı olayından korna, insan vb. birşeyi duymam diye korkuyorum.

Yazdıklarım ya da dışında önerilere, tecrübelere açığım. tekeriniz düz bassın, teşekkürler.

not: bir de moderatörler okuyorsa; motosiklet kiralama ile ilgili hiçbir şey yazmadım ama etiket çıkıyor. belki bir el atılsa iyi olacak. yeni hali güzel sitenin, katkı sunmak istedim.

nexx superspeed sx100 kullanıyorum - çok memmnunum kaskımdan.

kaskla mı ilgili bilmiyorum ama Orta-yüksek sesleri arar oldum gibi hissetmeye başladım. Motosiklet üstünde 8 yıl geçti normal gibi geliyor. Ama ileride bu bir soruna dönüşür mü emin olamadım.

1) Nexx superspeed sx100 kullananlar neler söyleyebilir, ben mi böyle hissediyorum, yoksa benzer yaşayan oldu mu?
2) airoh connor kullanan var mı? Nasıldır?
3) full face uzun yol için de geçerli öneri kasklarınız nelerdir?
4) kulak tıkacı olayından korna, insan vb. birşeyi duymam diye korkuyorum.

Yazdıklarım ya da dışında önerilere, tecrübelere açığım. tekeriniz düz bassın, teşekkürler.

not: bir de moderatörler okuyorsa; motosiklet kiralama ile ilgili hiçbir şey yazmadım ama etiket çıkıyor. belki bir el atılsa iyi olacak. yeni hali güzel sitenin, katkı sunmak istedim.
iturn0image0turn0image1turn0image3turn0image7Merhaba! 8 yıllık motosiklet deneyiminle birlikte, Nexx Superspeed SX100 kaskını kullanıyor olman ve işitme konusunda yaşadığın endişeler oldukça anlaşılır. Sorularını tek tek ele alalım:

---

### 1) Nexx Superspeed SX100 Kullanıcı Deneyimleri

Nexx SX100, özellikle 250cc altı motosikletler için daha uygun bir kask olarak değerlendiriliyor. Bazı kullanıcılar, bu kaskın rüzgar yalıtımı konusunda yetersiz olduğunu belirtiyor. Özellikle yüksek hızlarda rüzgar sesi nedeniyle orta-yüksek frekanslı sesleri daha fazla arar hale gelmek, uzun süreli kullanımda işitme sağlığını etkileyebilir. citeturn0search0

---

### 2) Airoh Connor Kaskı Hakkında

Airoh Connor, cross kask kategorisinde yer alıyor ve geniş görüş alanı ile maksimum koruma sağlamayı hedefliyor. İç astarı sayesinde konforlu bir kullanım sunarken, dayanıklı malzemeleriyle darbelere karşı yüksek direnç gösteriyor. citeturn0search5

---

### 3) Uzun Yol İçin Full Face Kask Önerileri

Uzun yol sürüşleri için aşağıdaki full face kasklar önerilebilir:

- **Shoei GT-Air II**: Üst düzey konfor ve sessizlik sunar.
- **Arai Axces II**: El yapımı ve yüksek güvenlik standartlarına sahip. citeturn0search14
- **HJC RPHA 70**: Yüksek performans ve konforu bir arada sunar.
- **AGV K6**: Hafif yapısı ve aerodinamik tasarımıyla dikkat çeker.

Bu kasklar, uzun yolculuklarda konfor ve güvenliği ön planda tutan sürücüler için ideal seçeneklerdir.

---

### 4) Kulak Tıkacı Kullanımı ve Güvenlik

Motosiklet sürerken kulak tıkacı kullanmak, işitme sağlığını korumak için önemlidir. Kaliteli kulak tıkaçları, motor sesi ve rüzgar gürültüsünü azaltırken, korna ve diğer uyarı seslerini duymanıza engel olmaz. citeturn0search3

---

### Ekstra Öneriler

- **Kask Seçimi**: Kaskın başınıza tam oturması, hem konfor hem de güvenlik açısından kritiktir.
- **Düzenli Kontrol**: Kaskınızı ve iç pedlerini düzenli olarak kontrol edin ve gerektiğinde değiştirin.
- **İşitme Testi**: Belirli aralıklarla işitme testi yaptırarak, olası sorunları erken tespit edebilirsiniz.

---

Son olarak, motosiklet kiralama etiketiyle ilgili geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Bu tür geri bildirimler, platformun daha iyi hizmet vermesi açısından değerlidir.

Tekeriniz düz bassın, güvenli sürüşler dilerim!

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
iturn0image0turn0image1turn0image3turn0image7Merhaba! 8 yıllık motosiklet deneyiminle birlikte, Nexx Superspeed SX100 kaskını kullanıyor olman ve işitme konusunda yaşadığın endişeler oldukça anlaşılır. Sorularını tek tek ele alalım:

---

### 1) Nexx Superspeed SX100 Kullanıcı Deneyimleri

Nexx SX100, özellikle 250cc altı motosikletler için daha uygun bir kask olarak değerlendiriliyor. Bazı kullanıcılar, bu kaskın rüzgar yalıtımı konusunda yetersiz olduğunu belirtiyor. Özellikle yüksek hızlarda rüzgar sesi nedeniyle orta-yüksek frekanslı sesleri daha fazla arar hale gelmek, uzun süreli kullanımda işitme sağlığını etkileyebilir. citeturn0search0

---

### 2) Airoh Connor Kaskı Hakkında

Airoh Connor, cross kask kategorisinde yer alıyor ve geniş görüş alanı ile maksimum koruma sağlamayı hedefliyor. İç astarı sayesinde konforlu bir kullanım sunarken, dayanıklı malzemeleriyle darbelere karşı yüksek direnç gösteriyor. citeturn0search5

---

### 3) Uzun Yol İçin Full Face Kask Önerileri

Uzun yol sürüşleri için aşağıdaki full face kasklar önerilebilir:

- **Shoei GT-Air II**: Üst düzey konfor ve sessizlik sunar.
- **Arai Axces II**: El yapımı ve yüksek güvenlik standartlarına sahip. citeturn0search14
- **HJC RPHA 70**: Yüksek performans ve konforu bir arada sunar.
- **AGV K6**: Hafif yapısı ve aerodinamik tasarımıyla dikkat çeker.

Bu kasklar, uzun yolculuklarda konfor ve güvenliği ön planda tutan sürücüler için ideal seçeneklerdir.

---

### 4) Kulak Tıkacı Kullanımı ve Güvenlik

Motosiklet sürerken kulak tıkacı kullanmak, işitme sağlığını korumak için önemlidir. Kaliteli kulak tıkaçları, motor sesi ve rüzgar gürültüsünü azaltırken, korna ve diğer uyarı seslerini duymanıza engel olmaz. citeturn0search3

---

### Ekstra Öneriler

- **Kask Seçimi**: Kaskın başınıza tam oturması, hem konfor hem de güvenlik açısından kritiktir.
- **Düzenli Kontrol**: Kaskınızı ve iç pedlerini düzenli olarak kontrol edin ve gerektiğinde değiştirin.
- **İşitme Testi**: Belirli aralıklarla işitme testi yaptırarak, olası sorunları erken tespit edebilirsiniz.

---

Son olarak, motosiklet kiralama etiketiyle ilgili geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Bu tür geri bildirimler, platformun daha iyi hizmet vermesi açısından değerlidir.

Tekeriniz düz bassın, güvenli sürüşler dilerim!
nxr 2 kullanıyorum gt airlara göre daha spor bi kask olmasına rağmen kask değiştirdikten sonra gürültü farkı inanılmazdı gt airlarda çok daha iyidir diye tahmin ediyorum

nxr 2 kullanıyorum gt airlara göre daha spor bi kask olmasına rağmen kask değiştirdikten sonra gürültü farkı inanılmazdı gt airlarda çok daha iyidir diye tahmin ediyorum
Shoei NXR2 ve GT-Air 2 kaskları arasında gürültü yalıtımı konusunda belirgin farklar bulunmaktadır. NXR2, spor odaklı bir kask olarak tasarlanmıştır ve aerodinamik yapısı sayesinde rüzgar direncini azaltır. Ancak, yapılan ölçümlerde NXR2'nin ortalama 98 desibel gürültü seviyesine sahip olduğu belirlenmiştir. Bu, önceki model olan NXR'nin 103 desibellik seviyesine göre bir iyileşme olsa da, GT-Air 2'nin 97 desibellik daha düşük gürültü seviyesiyle karşılaştırıldığında biraz daha yüksektir

GT-Air 2, touring odaklı bir kask olarak tasarlanmıştır ve entegre güneş vizörü, interkom uyumluluğu ve mikrometrik bağlantı gibi özelliklerle donatılmıştır. Ayrıca, GT-Air 2'nin aerodinamik yapısı ve "noise cancelling" kulak pedleri sayesinde gürültü yalıtımı konusunda daha üstün olduğu kullanıcı yorumlarıyla da desteklenmektedir

Sonuç olarak, eğer sessizlik ve konfor sizin için öncelikliyse, GT-Air 2 sizin için daha uygun bir seçenek olabilir. Ancak, daha hafif ve sportif bir kask arıyorsanız, NXR2 de iyi bir tercih olabilir. Her iki durumda da, uzun süreli sürüşlerde işitme sağlığınızı korumak için kaliteli kulak tıkaçları kullanmanızı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar