Kask Oldu Patates

:santa:

Düştüğü an acaba aklından "aha her şey bitti" diye geçmiş midir?

Son düzenleme:
Ulan dedim gitti kafa.(Geçen bu ayki yaşanan motosiklet kazalarında konusunda birisinin kafasının üzerinden kask varken kamyon geçmişti ve vefat etmişti hatta fotoğrafı da vardı). Bu arkadaşın verilmiş sadakası varmış

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Resmen mucize, kaliteli kask bile korumayabilirdi.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Yeterince kaliteli olmadığı için önden yarılıp kafa çıkmış aradan.

Hemen 2 dk da yazdım. Birde olaya şu açıdan bakın, dayı ne yedi ne içti? Kamyon kontrolü zordur, onları öyle sollayamaz, ancak durgun trafikte kamyon azıcık sola yanaşıp yol verirse olur bu iş. Yani kamyoncu fark etmedi ise böyle şeyler denemeyin

Edit: ben kaskı full face sandım değilmiş

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Hemen 2 dk da yazdım. Birde olaya şu açıdan bakın, dayı ne yedi ne içti? Kamyon kontrolü zordur, onları öyle sollayamaz, ancak durgun trafikte kamyon azıcık sola yanaşıp yol verirse olur bu iş. Yani kamyoncu fark etmedi ise böyle şeyler denemeyin

Kaskı full face olmadığı için kurtulmuş muhtemelen.

Yanlardan baskı gelince kafası çıkıvermiş önden.

Birde full face kask dışında almayın güvenli değil derler :p ::facepalm::

Bence kafasına göre büyük kask aldı rahat olması için o yüzden hayatı kurtuldu. Mesela benim kaskım yüzüme ve kafatasıma yapıştığı için o kadar büyük bir yarılma ve esneme olursa çoktan teker kafama baskı yapmaya başlardı.
Bu arada taktığı kask markası kaliteli bir marka diye biliyorum. O yerlerdeki yarışlarda görmüştüm birisinin kafasında.

Kamyoncu ne yapmış ki? Şeridinde gidiyor adam. Bu uyanık daracık açıklıktan sağlamaya çalışmış. İyi kurtulmuş.

Merhaba,
Nhk kask ürünleri hakkında bilgi sahibi olmadan kaskı kötülemek yanlış. Nhk kasklar motosiklet yarışlarında, yarışçıların kullandığı kasklardan.

Motosikleti
Merhaba,
Nhk kask ürünleri hakkında bilgi sahibi olmadan kaskı kötülemek yanlış. Nhk kasklar motosiklet yarışlarında, yarışçıların kullandığı kasklardan.

Arkadaşım sen benim bilgi sahibi olup olmadığımı nereden biliyorsun da bu fikre sahipsin. Birçok markanın yarış modelleri vardır, günlük kullanım kask ile bir değildir, bana kimse güvenli açık kask var diyemez, asıl bu bilgi sahibi olmamaktır, adam milyonda belki de milyarda bir şansı yakalamış halen kask muhabbeti.Burada tek konuşulacak konu adamın büyük şansı.

Bir konu hakkında bilgin varsa doğru dürüst sun, buyur adamın kaskı kaç paraymış 90$, bu fiyata ne kadar güvenli olur varın siz düşünün.

Adam yatsın kalksın dua etsin artık, hiç kimse de en iyi kask bile kafasında olsa bir kamyon tekerinin altına kafayı sokmasın.

FvzblF.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşım sen benim bilgi sahibi olup olmadığımı nereden biliyorsun da bu fikre sahipsin. Birçok markanın yarış modelleri vardır, günlük kullanım kask ile bir değildir, bana kimse güvenli açık kask var diyemez, asıl bu bilgi sahibi olmamaktır, adam milyonda belki de milyarda bir şansı yakalamış halen kask muhabbeti.Burada tek konuşulacak konu adamın büyük şansı.

Bir konu hakkında bilgin varsa doğru dürüst sun, buyur adamın kaskı kaç paraymış 90$, bu fiyata ne kadar güvenli olur varın siz düşünün.

Adam yatsın kalksın dua etsin artık, hiç kimse de en iyi kask bile kafasında olsa bir kamyon tekerinin altına kafayı sokmasın.

https://i.hizliresim.com/FvzblF.jpg

Yahu arkadaşım bi sakin,
Kim demiş size bir bilginiz yok diye?
Kim demiş açık kask güvenilirdir diye?
Bu kadar da alıngan olmayın yahu.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Kamyoncu ne yapmış ki? Şeridinde gidiyor adam. Bu uyanık daracık açıklıktan sağlamaya çalışmış. İyi kurtulmuş.

kamyoncunun suçu yok, hatta bazı kamyoncular fark edip o hayvan gibi araçları ile motosiklete yol veriyorlar, kamyon şoförü olmak kolay değil, görüş açıları ve yolda kapladıkları yer bakımından zor iş ve bu yüzden kamyonların dibine girilmemesi gerek..

bazı kamyoncular fark edip yol veriyor, işte o şekilde yol verilmedikçe kamyonları böyle sollamayın demek istedim.

abim kamyoncudur, mercedes A380 kullanıyor ve bana diyor ki senin yüzünden motorculara iyi davranıyorum hep yol veriyorum diyor, bende ne yol veriyorsun önlerine geç sollama yapamasınlar diyorum :mrgreen:

edit: kaza videosunu sakin kafayla tekrar izledim de yani kim bilir ne derdi vardı garibin, bir anlık bunalım işte, kamyonun altına atlıyor onuda tesadüf canlı çıkıyor.

Son düzenleme:
hiç bir zaman tek başına bir kaza videosu bir kaskın dayanıklılığı veya dayanıksızlığı hakkında bilgi vermez. Videoda bir mucize gerçekleşmiş bu balkondan düşen bir çocuğun aşağıda birinin üzerine düşerek kurtulmasına denk bir durum. Kask görüldüğü gibi plastik polikarbon bir model. Bu tip kaskların en büyük özelliği esneyerek eski formuna kavuşması. Basıncı çok aldığı için ortadan çatlamış ama eski formuna greri dönmüş. Bu size bu kask hakkında dayanıklıdır diye bir öngörü vermesin. Günümüzde yüzlerce kmarka model kask mevcut. Nekadar çok para okadar iyi bir kask. Yani kaskın üzerinde shoei veya arai yazdığı için dayılar o fiyatlara satmıyor bu ürünleri. Çok büyük bir geçmiş ve öngörü var. Ayrıca kafamızdaki kaskların çoğu öngörü ile tasarlanmakta ve bu öngörülerin hiçbirinde üzerinden kamyon geçermesi veya youtuber arkadaşların yaptığı gibi zıplama testleri düşünülmemekte.

Herzaman söylediğim gibi kendinizi ve bütçenizi zorlayarak daha iyisini ve full ekipman almaya gayret edin. Yoksa günümüz gazcıları gibi kafaya arai takıp üzerine dainese mont giyip altında kot ve spor ayakkabı kombini ile yollara çıkmamaya özen gösterin. Sizin ve kız arkadaşlarınız için güzel görünebilirsiniz ancak motosiklet kullanıcıları için komik bir görüntü olur.

Motosikleti
Yahu arkadaşım bi sakin,
Kim demiş size bir bilginiz yok diye?
Kim demiş açık kask güvenilirdir diye?
Bu kadar da alıngan olmayın yahu.

iyi de "Nhk kask ürünleri hakkında bilgi sahibi olmadan kaskı kötülemek yanlış." demişsin, ne deyim yanlış bir şey dememişken bana yanlış konuşuyorsun diyorsun, kötülemişim diyorsun, hal bu ki ilk paylaşımım da Nhk kaskları kötüdür diye bir şey de yazmadım alınmaksa baştan alınganlık yapılmış :pr::mrgreen:

neyse uzatmaya gerek yok okurken ve yazarken biraz daha titiz olmak gerekiyor, hepimize bu eleştiri..

iyi de "Nhk kask ürünleri hakkında bilgi sahibi olmadan kaskı kötülemek yanlış." demişsin, ne deyim yanlış bir şey dememişken bana yanlış konuşuyorsun diyorsun, kötülemişim diyorsun, hal bu ki ilk paylaşımım da Nhk kaskları kötüdür diye bir şey de yazmadım alınmaksa baştan alınganlık yapılmış :pr::mrgreen:

neyse uzatmaya gerek yok okurken ve yazarken biraz daha titiz olmak gerekiyor, hepimize bu eleştiri..

İyi de, genel bir söylem,mesaj alıntılama yok, üzerine kötülemedi isen niye alınıyosun?

Kimsenin mesajını alıntılamadan, kask ürünleri hakkında bilgi yoksa kötülemek yanlış dedim ve kötülemedim :p üstelik mesajını da alıntılamadım yahu arkadaşım :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache

https://i.hizliresim.com/FvzblF.jpg

güvenli açık kask var :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar