Kask
Kullanacağın motora göre seçebileceğin bir ekipmandır . Herkes full kask önersede sport modeller hariç ben tavsiye etmem yazın seni sıkacak ilk fırsatta çıkarmayı deneyeceksin ..benim önerim flip-up denilen çeneden açılan modellerdir.bu modellerin güneş vizörlü olanları var .güneşli havalarda ekstra bir güneş gözlüğüne ihtiyacın olmadan kullanabilirsin .bu tip kaskları hem kapalı hemde açık pozizyonda kullanabilmeniz mümkün ..full kaska göre daha kullanışlı
aşağıda bir örneği var.
Airoh SC66
Mont
Buda mevsimine göre farklılıklar gösteren bir ekipman kışın -5 derecede ve rüzgar yiyerek kullanacağın montla yazın temmuzda güneşte 50 derecede kullanacağın montlar farklılık gösterecektir. benim şahsi tavsiyem her tür montun içine giyebileceğin , diğer korumalı montlara oranla koruması max seviyede olan yazın direk bir t-shirt ün üstüne giyip yola çıkabileceğin .body-protection üstlerdir. aşağıda bir örneği mevcut
pantolon / Tulum
Su geçirmeyen bir kumaştan olması en mantıklısı üstüne dizlik giyileceği düşünüldüğünden genelde motor altlarının diz bölümü ya hafif bir koruma ile geçiştirilir yada orda bir cep bırakılarak ekstra bir koruma parçası için yer ayrılır ..benim tavsiyem su geçirmez iyi bir tulum alıp üstüne dizlik kullanman olacaktır.. hiç bir pantolonun koruması dizliğin koruması kadar komplike değildir..ancak ciddi markalara ait altlıkların dizden başka baldır bölgesindede korumaları vardır.
Ayakkabı
Motor ayakkabıları gereğinde ayagınızı ciddi yaralanmalardan koruyabilecek yapıda olmalıdır ..bu tür ayakkabılar oldukça pahalı ve az bulunan ekipmanlardır. Motosiklet ekipmanları satan yerlerde sadece ayagın vites ve fren peglerinin geleceği yerlere atılan extra bir deri ve diğer ayakkabılardan koruma olarak hiç bir farkı olmayan ayakkabıları motosiklet ayakkabısı olarak satıldığını görüyorum .Ya altta resmi olan ayakkabı gibi ciddi bir ayakkabı al yada git bir tırmanma ve dağcılık ekipmanları satan bir yerden sıkı bir bot al ..
dizlik
Bu ekipmanı alırken en dikkat etmen gereken şey markasından daha çok motora temas eden yerlerinin yapıldığı materyal olmalıdır.. forumda da görüleceği üzere motora sürtünmeden dolayı motorun boyasına ciddi zarar verebiliyor. İstersen aldığın dizliğin motora temas etme olasılığı olan yerleri deneyerek bulup üstüne göre siyah kauçuk kesip yağıştırmanda mümkün . ufo dizlikler bu konuda oldukça iyi
Eldiven
Yine koruma faktörü en önemli olan ekipmanlardan biri ..motordan düşünce sıklıkla yaralanan uzuvlarımızın başında eller gelmektedir. bu yüzden koruma özelliği olan eldivenler tercih edilmelidir.
İçlik
Özellikle kış şartlarında olmazsa olmaz bir ekipman ..hem alt hem üst olarak almak en akıllıcası .içe giyildiğinde hem rüzgarı kesen hemde vicut sıcaklığını dengeleyen termo plast materyallerden imal edilen içilikler biz motor kullanıcıları için vazgeçilmez ekipmanlardır. altta bu ekipmanı bulabileceğiniz link mevcuttur
http://www.kanyonltd.com/?UnitID=2&parentID=50
senin yazdıklarına ilave edeceğim bir ekipman daha olacak
Balaklava
kaskın altına giyilen bu ekipman hava şartlarına göre değişiyor.kışın soğukta micro polar dan yapılmış ince ama ısıtıcı .yazın ise penye pamuklu kumaştan yapılmış teri alan ve biniciyi rahatlatan aynı zamanda ter ve kirin kaska yapışmasını engelleyerek kask ömrünü uzatan bir ekipman ..
allta ki linkte daha kapsamlı bilgi var
http://www.kanyonltd.com/?unitID=2&parentID=53&detID=249
umarım fikir verebilmişimdir..
Bütün bu korumaları kullansan dahi 100 km/h üzeri hızlarda yapacağın kazalarda ciddi hayati risk vardır..korumalarda belli bir seviyeye kadar korur bu yüzden üzerinize tüm bu korumaları alsanız dahi kendinizi rabocop zannetmeyin ..sürüş güvenliği kurallarına sıkı riayet edin ki motorunuzla ve sevdiklerinizle uzun bir hayat yaşayın