Kask konusu !

Shoei nin vizoru her yoldan sonra yıkıyorum siliyorum bunun için yerinden çıkartiyorum en ufak bir bozulma ek yerlerinde gevseme yok. Mekanik olarak 0 hata su ana kdr 11 bin km de

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:32 ----------

Mt 07 ile 210a kadar HJC IS17 yi test ettim. Fiyatına göre iyi. 1600 gram çok gelmezse 750 TLYE aldım.

3 sene marushin kullandım. 999 modelini tavsiye ederim. Fiyat konfor hafiflik sağlamlık kalite tam bir f/p ürünüdür. Şimdi marushin kenarda duruyor. Tekrar marushin alacaktım ki o sırada çok uygun fiyata arai quantum st pro denk geldi onu aldım. Bi 2-3 sene sonra yine uygun fiyatlı bişe denk gelmez de piyasa fiyatlarına almak zorunda kalırsam marushin alırım bu sefer rs2 modeli aklımda :)

arai kaska baktım da 2000-2500 tl fiyat var. sen kaça aldın hocam?

Hocam bisiklet kullanan bir adam schubeth kullanmaz ki 60 km hızla gitsin 100 km ve üzeridir büyük ihtimalle

Dostum ben max 70 80 le gidiyorum acikcasi :) bisiket suren katagoriye alindim o zaman. :)

60 km de ruzgari aliyorum cok rahat. Kulak tikaci cozum ama o mereti de taktigim zaman kafam bir rahatsiz oluyor.. yani ya ben takamiyorum tam ya da kullandigim tikac kaliteli degil..
Esim de ayni yorumu yapmisti..

Kask konusunda baya bir araştırma yaptım. Diğer ekipmanlardan pek anlamasam da kask konusunda yerli-yabancı onlarca yazı okumuş, araştırma yapmış bir kullanıcı olarak benim fikrim özetle ;

Günümüz piyasa şartlarında, avrupa ve ülkemizde bilinirliği ve ulaşılabilirliği olan markalardan 800-1000 TL arası alınacak herhangi bir kask tam kafanıza göreyse deneyerek rahatça alabilirsiniz.

Bence koruyuculuğu konusunda bunların 2-3 bin bandındaki kasklardan hiç bir farkları yok.

Değişkenler konfor ve marka değerleri..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de Arai almistim indirimdeyken. Allah icin guzel kask. Sevdigim bir yonu vizor'un acip kapanmasindaki yumusakligi. Diger markalar (Shoei, HJC, vs.) gibi menteseli degil vizor mekanizmasi, "cat cat" yapmiyor vizoru oynatiyorken. Yumusak ama gevsek degil. Cok tatli yapmislar.

Gel gelelim kafama daha iyi olsa Shoei de alirdim, Nolan da, vs... Yeter ki adamakilli bir marka olsun, ve guvenlik sertifikalari tam olsun. Mesela Schuberth'e mesafeliyim, hic Snell sertifikali kaski olmadigi icin.

Nerden aldınız acaba o paraya ?

N11 de bir magazada shoie kasklarda %10 indirim vardı. İndirim yakalarsan bulunabiliyor bu fiyatlara. Bende agv k5 felan düşünüyordum ama tecrübeli kişiler o fiyatlara çıktıktan sonra aria, shoi den şaşma dedi. Birde bir kaç adı geçen kask yurt dışında baya ucuz, ancak burda pahalı. Paranızın tam hakkını veren bir kask almak için yurt dışındaki sitelerlede karşılaştıma yapın. Shoie ve arai kasklar doğru yerden alırsan nerdeyse yurt dışıyla aynı fiyata düşürebiliyorsun Türkiye de

Nonoise diye bir marka var tikacta kullanan arkadaşlar memnunlar fiyatı 75 tl idi sanırım. Birde 3m in kullan at tikaclari için iyi diyorlar.

N11 de bir magazada shoie kasklarda %10 indirim vardı. İndirim yakalarsan bulunabiliyor bu fiyatlara. Bende agv k5 felan düşünüyordum ama tecrübeli kişiler o fiyatlara çıktıktan sonra aria, shoi den şaşma dedi. Birde bir kaç adı geçen kask yurt dışında baya ucuz, ancak burda pahalı. Paranızın tam hakkını veren bir kask almak için yurt dışındaki sitelerlede karşılaştıma yapın. Shoie ve arai kasklar doğru yerden alırsan nerdeyse yurt dışıyla aynı fiyata düşürebiliyorsun Türkiye de

Hocam yurtdışı derken ebay falan mı

Selamlar, shoei nxr marquez kullanıyorum,1345 gr ,genel olarak memnunum. Rüzgar sesi bana yüksek geliyor ama başka kaski shoei kadar kullanmadigim icin kiyaslayamiyorum.( 11 bin km dir kafamda )

Oh be bi nxr kullanicisi daha cok ses var demis. Yemin ediorum kafalari yiyordum. 1300lira para verip bu kadar sesli olmasi beni cok rahatsiz ediyor isin acigi. 3bin kmdir bende kulaklikta son ses muzik var yine ruzgar sesi var deli gibi. Uzun yolda kulaklarinin ebesiyle sevisiyor ses, cok yoruyor.

Yemin ediorum kafalari yiyordum. 1300lira para verip bu kadar sesli olmasi beni cok rahatsiz ediyor isin acigi. Uzun yolda kulaklarinin ebesiyle sevisiyor ses, cok yoruyor.

Son sözünüze hunharca güldüm kahkaha attım.Ama acıklı bir durum tabi 1300 ver karşılığında hiçbirşey alama

Son sözünüze hunharca güldüm kahkaha attım.Ama acıklı bir durum tabi 1300 ver karşılığında hiçbirşey alama

Bizde yalan yok. 3000km'nin en az 2000i uzun yol, durumumu sen dusun. Bende fanatizm yok bi de ya kotuyse bok atarim yani kendi malim diye goklere cikarmam. Yalnizim zannediodum, bi iki daha gorunce tamam lan bende sikinti yokmus daha delirmemisim rahatlamasi yasadim.

1300 e cok ii fiyata almışsın bravo ben aldığımda 1780 ödemiştim. Çok büyük fark benim cepten çıkmış. Kask ve ses durumunu ayrıntısı ile tekrar belirteyim ,uzun yol 120 - 150 km surat ile giderken epey rahatsız ediyor. Şehiriçi 80 e kdr hakkını yemiyim. Fakat tekrar altını çiziyorum bu dedigim hızlarda kask dünyasında ortalama desibel nedir diğerleri ne ses verir bilmediğim için shoei yi bu konuda çok eleştiremiyorum çünkü bilgim yok yeterli. Diğer mekanik teknik renk vs hiç sorunum yok ilk günkü gibi sapa sağlam kaskim. Kulak tıkacı kullanımı ileri sürüş eğitmenleri zorunluluk olarak söylüyor, Rahmi Barutcu nun videolarinda var. Keyfe keder bir aparat değil. Bende özellikle uzun yolculuklarimda şehirlerarası hep tikacla gitmeye başladım. Tavsiye ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar