Kask karbon folyo kaplama

Arkadaşar 3 gün önce keyfi olarak kaskımı karbon fiber kaplamaya karar verdim.

Hem görünümünü iyileştirmek hem bikaç çizik kötü durduğu için.

Ve 3. Gün sonunda bugün bitirmiş bulunmaktayım. Günde ortalama 2.5-3 saatimi ayırdım. Gerçekten el becerisi isteyen ve çok zahmetli bir iş. Yapmayı düşünenlere söyleyeyim :))

İlk gün resim çekmeyi unuttum ama bundan biraz daha kötü durumdaydı. İlk gün ve 2. Gün yan tarafları yapıştırmaya harcadım.

2. Gün sonu

İşin zor kısmı ise 3. Gündü. Yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın sonucunda kaskım bu hali aldı.

Bu da çalışma masam. Gerekli alet edevat listesi yerine :))

Eğer yapmayı düşünen varsa., gerçekten sabırlı olmanız ve el becerinizin olması gerekiyor. Grenaj yada ayna kaplamaya benzemiyor çünkü.

tek parça değildir her halde, ek yerleri çok belli oluyor mu? şu haliyle iyi duruyor, eğer son halinin bu olmasına karar verdiysen içini söküp bir de vernik at bence üstüne...

Öncelikle eline sağlık,bu işin ne kadar zahmet ve sabır gerektiğini bir yapan anlar :) basit ayna kaplamak için 1 saatten fazla uğraşıp bir ton folyo ziyan etmişliğim vardır :D Ben beğendim,siyah vizör ve vernik ile evladiyelik olur.

2 parça halinde yaptım ben. Bir parçayı kaskın çene ve ense kısmına 360 derece doladım. Fönle ısıta ısıta yapıştırdık. Diğer parça ise geri kalan, üst kısımda. Ek yerlerini çok dikkatli yapmak gerekiyor. Yanlış bi hareket sizi 2-3 saat geriye atabilir. Baştan kaplamak zorunda kalabilirsiniz. Kesinlikle ince falçata veya neşter bulabilirseniz neşter kullanın kesimlerde.
Siyah vizör ile gece görüşünde sıkıntı yaşıyorum. Gün aşırı sürekli değiştirmekte işime gelmiyor. Onun için yapmıyorum. :))

Benim kask için bir arkadaş oto aksesuarcıyla konuşmuş.25 liraya yaparım demiş.Vernik vs sıralamasını nasıl yapmak lazım demiş,tarif eder misiniz?

Folyoyu uygulayın sonra vernik sıkarsınız. Bu verniksiz hali. 25 liraya yapmazlar ama. 3 günümü aldı. 100 lira verseler bi daha uğraşmam :))

Folyoyu uygulayın sonra vernik sıkarsınız. Bu verniksiz hali. 25 liraya yapmazlar ama. 3 günümü aldı. 100 lira verseler bi daha uğraşmam :))

valla ben arkadaşın yalancısıyım bana öyle dedi bi gün ayarla gidelim dedi de ben vakit bulup gidemiyorum.bi yandan kaskın modeline kıyamıyorum benim kask bundan

images

Elinize saglik. Coj guzel olmus. Kask kaplamak cok zor ve ince iscilik gerektiren bir uygulama. Dediginiz gibi 20-25tlye olabilecek is degil. Ozellikle karbon folyo esneyince desenini kaybettiginden calismasi cok sikintili. Ben motorumun tum grenajlarini kaplamistim. 2 kisi 7-8 saat full ugrasmistik. Konusu var DIY bolumunde. ( Kuba str250 restorasyon diye)

Gecenlerde bir musterimin kaskini mat siyah kapladim ama Plastidip ile yaptim uygulamayi. Folyoya gore cok daha zahmetsiz ve mat renklerde sonuc cok daha basarili oluyor. Kask uzerindeki tum yuzeyler kaplanabiliyor bu sekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar