kask kamerası(kendim yaptım)

arkadaşlar hep videolarda izliyordum, kendime bi kask kamerası yapayım dedim, eski kasklardan birini vida ve çekiçle deldim, vitayı alttan takıp somonla sıkıştırdım üst tarafada finepix yarı prof makina sabitledim. çok kullanışlı bişey oldu belki bunun gibi bişey isteyen arkadaşlara :cherry:yardımım dokunur :)

Sponsor Firma
Allah korusun kaza olsa, kaskın üstüne düşseniz direk metal demir girer başınıza

Delmeden de bir sistem yapabilirdiniz

Kaskı delmek biçmek sakıncalıdır. Kaza anında korumayabilir belkide o vida beynimize bile saplanabilir. Zaten o kask kazada korumaz. Tavsiyem vantuzlu kamera tutucular oluyor ben kullanıyordum bi ara alttan bağlantılı kaska yapıştırıp çekim yapıyordum.

Hocam fikrinize ve emeğinize saygı duydum. Ancak fikir güzel de uygulamanız yanlış olmuş bence.

Allah göstermesin bir kaza anında düşseniz ve tam vidanın ucunun olduğu yerden darbe gelse kafanıza, o içerideki somun kafanıza çok ciddi zararlar verebilir. Hatta vidanın kendisi bile başınıza saplanabilir.

Ayrıca kaskı delmek de kaskın dayanımını azaltabilir. Delme sırasında delik çevresinde gözle görülmeyen mikro çatlak meydana getirme ihtimaliniz çok yüksek.

Bence yeni kaskınıza da uygulamayı düşünüyorsanız kaskı delmeden sabitlemenin yollarını arayın derim :cat:

Arkadaşların söylediklerine katılmakla beraber ek olarak o makinenin ağırlığı belki 500gr ya da daha ağır iken, bizim kameraların ağırlığı 150gr civarı oluyor. Bu işin bir de rüzgar tutma boyutu var. Emeğinize saygı duyarım ama üzerinde daha fazla düşünmeliydiniz, bu şekilde hem güvensiz hem de kullanışsız olur.

Fotoğrafı Facebook'taki Incredible Turkish Technology sayfasına gönderiyorum :cherry:

Fikir güzel ama uygulamada işte patlıyor bazı şeyler , bir kaskı delmek biçmek onun bütünlüğünü yokediyor ve koruyucu özelliğini tamamen kaybettiriyor , o kadar firmanın vantuzlu ve yapışkanlı setup kullanmasının bir sebebi var.

vidanın sivri kısmı alt tarafta değil ama haklısınız tehlikeli bi iş, hobi amaçlı yaptım hız denemesi çektiğim falanda yok yani, ve kask 10 liralık bi kask kendi kaskım ls2 ve arai, sizi güldürdüysem ne mutlu bana :mrgreen: mahallede falan takıp çekiyorum daha bi kere düz bi yerde takıp çektim tamamen zevk yani :cherry: kötü örnek olduysam affola:salut:

Kamera düşerse diye de kayışı çeneye bağlamış arkadaş :queen:

Çinden orta seviye bir action cam alsan daha sağlıklı olur kardeşim.

kamerayı bi kere iki kere kafamıza takıcaz diye yere düşürüp kıralım mı ama dimi :thumleft:
bulabilirsem alacağım action cam'den:)

1990s-go-pro-helmet-cam.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar