Aksiyon kamerası aldım (Bir motovloggerin doğuşu.) Kaska yapıştıracağım ama 3m bant ile mi yapıştırsam yoksa bu hamur gibi olanlardan mı ? hamur gibi olan yapıştırıcılar çıkartıken kaskın kaplamasını da beraberinde getiri mi ?
Kamerayı kaska montelemek için kolibantı,sun-fix ve çift taraflı bant kullandım, Önce kaska macun uygulayacağım yere koli bantı yapıştırdım, sonra kamera için kullanacağım aparatları belirledim aparatlarda seçenek çok uygun olanları seçtim, daha sonra kamerayı kaska uygun duracak şekilde tutup aradaki boşluğu belirledim ve o boşluğa göre sun-fix macun karışımı hazırladım,Bu arada aparata da koli bantı yapıştır macun iki tarafa da yapışmasın.
Macunu eşit oranda karıştır ve kamera aparatına plastiğe koli bantın üstüne uygula, daha sonra macunlu aparatı kaska uygula kameranın açısını belileyerek macuna yanlardan şekil ver, fazlalıklara fazla takılma açı ve konumunu ayarladıktan sonra bırak kurusun,tamamen kuruduktan sonra macun koli bantından dolayı hem kaska hemde kamera aparatına yapışmamış olacak, Macuna zımpara ile dışarıda şekil ver ve çift taraflı bantı macuna önlü arkalı yapıştır, macunu önce aparata sonra kaska yapıştır, çift taraflı bantın en sağlamını kullan (sarı renk bant düşük, yeşil renk bant orta, kırmızı renk bant güçlü yapışma özelliğine sahip) diğerleri zamanla bırakıyor kendini.
Bu şekilde yapmanın büyük avantajı var aparatlar sağlam değil tırnakları çabuk kırılır, istediğin zaman macunu plastikden ya da macunu kaskdan ayıra bilirsin bu şekilde uygulama videğoları mevcut onlara bakabilirsin, Birde tavsiye kamerayı kaska plastik kayış tokası ile bağla kamera kaskından düşerse kayış onu tutar.