olaya çok merinoist bakıyorsun:farao:
sende hemen hemen her olaya cok agrasıf bakıyosun.
yavaş gidiyorum bişey olmaz diyen arkadaşlara basit bir fizik hesabıyla örnek vereyim.30 km hızla 80 kilo bir insanın kinetik enerjisi inanmayacaksınız ama yaklaşık 45 metreden serbest düşüş yapan birinin kinetik enerjisiyle aynıdır.o yüzden 30 km hızı küçümsemeyin.
yaa duydunuzmu arkadaşlar sonuç ne kadar vahim olabiliyornuş..doğrudur..amaaaaa......
soruyorum kaskın var tamam..peki bu kadar denklemi yazan sen hayatında kaç kere resmi hız limitlerine uydun??sahilde 30 diyorsa 30 a düştün..çevreyolunda 70 ise 70 yol yaptın???hiçbirzaman değilmi???
peki bu durumda kasktan Allah affetsin ama ölümsüzlük iksiri gibi bahsedilmesinden bıktım kardeşim..kask ölümsüzleştirmez sizi..kask takıp ta ölende çook takmayıpta kurtulanda...bu duruma bırakın insanları zorlamayı,kendi hatalarınızın hiçbirini görmezden gelip arada kask takmıyorum diyenlere yüklenmeyi bırakın...a..dan z... ye iğneden ipliğe sütten çıkmış ak kaşık olmadan kimsenin kusurlarını hatalarına ukalalık yapmayın,bilgiçlik taslamayın.burada kimse kimseyi küçük görmesin sadece uyarırsın kardeşim kask taksan iyi edersin dersin ama ukalalık yapamazsın...kask ÖLÜMSÜZLÜK İKSİRİ DEĞİLDİR.bunu unutmayın diretenlerde bence kasktan daha tehlikeli olan HIZ SINIRLARINA UYUN DA GÖRELİM..diyorum..ben dikkatliyim demeyin aralara girmeyin.hiçbir yolda izin verilen hızın 5 km bile üstüne çıkmayın sonra milleti yermek için kendinizde hak arayın..
motosikletle ilgili her ama en ince ayrıntısına kadar her konuda DELİKANLI olun..ben zerre kadar hata yanlış yapmıyorum.adeta bir meleğim diyebiliyorsanız eğer ondan sonra konuşun.önce iğneyi kendinize çuvaldızı da başkasına batırmayı bilin...sağlıcakla...
herkesi tenzih ederek konuşuyorum
bir kişi kalın kafalı ise kafasına kask takmasına zaten gerek yok
iş işten geçtikten sonra görmek isterim kola takılan kaskı
saygılar
valla 20 ile giderken, kafa üstü düşme ihtimalim bana düşük geliyo... ha bu arada, hadi düşücem diyelim, ellerim kollarımla kafamı korumaya alıcak kadar reflekslerim yerimde... prof. kaleciliğin avantajları... 50 ile 20 arasında dağlar kadar fark var... bana göre motordaki 50km son derece riskli bir durum... 10-20 ler bana uygun kasksızlık için...
aa pardon saksı düşme ihtimali bile var güzel ülkemde....
Sen hergün istanbul trafiğinde saatlerce o sıcak altında motoru kullanmayı dene sonra yine aynı yorumu yap ...kasımda aldım motoru ve şu an 24000 de ve bunun çoğunluğu şehir içinde kusura bakma durduğun yerde aldığın hava o kaskın içine işlemiyor...
Abd den bir alıntı motor kazalarında kask giyenler %67 daha az beyin travmasına uğruyor.
Doktorların sözbirliği etmşçesine söylediği tek bir şey var motosikler kazalarından gelen yaralılarda eğer sürücü kask takmışsa ve beyin tahribatı yoksa sağ salim taburcu edilme olasılıkları neredeyse %100 oluyor. Ben çok delikanlıyım motosikletimin maksimum hızı 90 km /saat ben son hızımda sağ şeritte giderken bana kaç kişi selektör yakıp korna çalıyor ayrıca motosikletler iççin türkiyedeki hız sınırını bir diğer ülkelerle kıyasla mesele trafiğin belirlediği kurallara uymak olsaydı 20 liralık kask alırdı herkes...
artistiğine koluma takmışlığım vardır da pek randıman alamadım.