Kask Hakkında

arkadaşlar ekipmanlarımı toplayarak yakında iki teker dünyasına adım atacağım. Sorum şu piyasa fiyatının yaklaşık yarısı kadar bir kask buldum motosiklet mağazasından fakat üretim yılının 2011 yılı olduğunu öğrendim. başka bir kask olsa boşverirdim ama fiyatının makullüğü ve tipi cezbettiği için bir ihtimal diye bu konuyu açtım :) kaskın iç malzemeleri hala aktif olarak sürücüyü koruyabilir mi? (o kadar yazdık kaskı söylemedik. kask Marushin 777NX Samura)

yıl konusunda bişey diyeemem ama kız arkadaşım kullanıyor. ben rs888 kullanıyorum. fazlasıyla rahat ve kalitesi konusunda hakkaten çok başarılı.
4 yıllık kaskın ne sıkıntı yaratabileceğini ben de merak ediyorum. çünkü 2.5 yıldır ben de aynı kaskı kullanıyorum. yere bile düşmedi daha.

bilen bilir aynaya taktığımda 10km/s hızla yere düşüp hiçbi yeri soyulmadı :queen:

rafta beklemiş olması, güneş almış olması sanırım iç malzemeyi deforme ediyormuş ama net bir bilgi göremedim şuana kadar internette

kaskin RAF ömrü 5 yıl kullanım ömrü de 2 yildir tabi bunlar kafada kullanmak için sonra saksı olarak kullanılabilir ;)

içindeki köpük yapı zamanla sertleşip bozuluyor, darbe emme katsayısı düşüyor ve herhangi bir kaza durumunda beynin daha çok hasar almasına sebep olabilir. o yüzden raf ömrü 5 yıl derler.

Bu konuyla ilgili elinde resmi bir bilgi olan var mi? 5 yil diyo herkes ama kim diyo? Hangi malzeme 5 yilda bozuluyo? Malum farkli farkli malzemeler var.

Araba lastigi icinde yillarca raf omru muhabbeti oldu sonra ato cikti ole bisi yok dedi. Veya iddia edilenden daha uzun bi sore soledi.

Kime inanicaz biz?

Marushin firmasına mesaj attım konuyu onlara da anlattım geri dönüş olursa bilgilendiririm.

Kaskın içinde farklı pek malzeme yok.. ARAI gibi kaslarda farklı yoğunlukta aynı malzeme olabiliyor.
Raf ömrü heryerde söylendiği gibi 5 yıl. Bunu da içindeki köpüğün gittikçe sertleşmesin dolayı olduğunu biliyoruz. İnanıp inanmak senin elinde :)
Kaskı 3 sene sonra değiştiriceksen bence alınaiblir. O vakte sıkılmış olaiblirsin.

yani 4 sene rafta bekleyip aldığım kaskı 3 sene kullanabilirim sizin dediğinize göre. O zaman bu 2-3 senede bir kask değiştirme olayı firmaların ticari kaygısı gibi gözüküyor. :9

Piyasa fiyatının yarısı demişsiniz, sakıncası yoksa kaskın fiyatını yazabilir misiniz?

Saygılarımla.

(Avatarınız güzelmiş bu arada.)

200 liraya anlaştık ama son halinin resmini istedim, bir de Marushin'den cevap gelirse değerlendirip karar vereceğim.

(Riders On The Storm :bounce: )

bi kask görünce direk sharp'ta arıyorum zaten.

(touch me diyeceğim olmayacak :mrgreen: )

Bence Sharp testlerine çok kafayı takmayin arai'ye 3 yildiz falan veriyor :)
Ya bir de bi kask 3 yıl kullanılırsa kokar içi be abicim :)
(Dipnot: kaskin omru kullanım dahil 5 yildir yani 5 yıl +3 yıl değil ;))

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Süre vermek pek doğru değil. Kullanıma bağlı olarak değişir. Kimisi hergün kullanır bir yılda eskitir, kimisi temiz kullanır 5 yıl giyer. Raf ömrüne ben de inanmıyorum, tabi dandik kask değilse rafta özelliği bozulmaz.

Bence Sharp testlerine çok kafayı takmayin arai'ye 3 yildiz falan veriyor :)
Ya bir de bi kask 3 yıl kullanılırsa kokar içi be abicim :)
(Dipnot: kaskin omru kullanım dahil 5 yildir yani 5 yıl +3 yıl değil ;))

araiye üç yıldız veriyor ama çok daha pahalı dimi? o parayı konfora veeriyorsun zaten.
ha bi de ben 1. yıl bittiğinde kaskın içini söküp çıkartıp yıkadım. dikkatli çıkart dikkatli tak zarar verme. ama çıkıp yıkanabiliyor haberin olsunb

arkadaşlar ekipmanlarımı toplayarak yakında iki teker dünyasına adım atacağım. Sorum şu piyasa fiyatının yaklaşık yarısı kadar bir kask buldum motosiklet mağazasından fakat üretim yılının 2011 yılı olduğunu öğrendim. başka bir kask olsa boşverirdim ama fiyatının makullüğü ve tipi cezbettiği için bir ihtimal diye bu konuyu açtım :) kaskın iç malzemeleri hala aktif olarak sürücüyü koruyabilir mi? (o kadar yazdık kaskı söylemedik. kask Marushin 777NX Samura)

arkadaşlar bu konuda reşat arbaş'ın motosiklet teorisi kitabında bilgi var. buna göre kaskın ömrü (raf ömrü dahil) 4 yıldır. konu "baş" olunca gerisi teferruat olmalı bence... benim de 2012'den kalma kaskım vardı, bu yaz yine iki tekerli olacağım ama bu bilgiyi öğrendikten sonra kaskımı yenilemeye karar verdim... lütfen unutmayın, kask kafayı koruyor... karar sizin tabi. slm

kaskın raf ömrü 4 yıl arkadaşım. bu senin güvenliğin için. hafife almamanı tavsiye ederim.

ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. kaskı aldım 2012 üretim yılı. 1-2 sene kullanırım sonra değiştirmek şart tabi o arada kask asfaltı öpmezse :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar