Kask Görüşleriniz

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar ben kask alacağım çenesi açılanlardan ama bazı arkadaşlarımız o tip kaskların kazada çene kısmının açıldığını söylüyor böyle bir söylenti doğrumu eğer doğru ise kapalı kask alacağım linkleri alt kısma ekliyorum. ustalarımızın fikirlerini almak isterim teşekkürler

KAPALI KASK - http://www.gungormotor.com/urun-897-LS2_SHOGUN_KIRMIZI_KASK_Fiberglass_vizorlu_Yeni.html

ÇENE AÇILIR KASK - http://www.gungormotor.com/urun-642-LS2_FF_DELTA_CENE_ACILIR_SIYAH_KASK.html

esp

Ls 2'nin kalitesini bilmiyorum kullanan arkadaş olabilir onların yorumları önemli olacaktır. Ancak aynı paraya lazer'in birçok modelini alabilirsin mesela ben lz6 serisinden speeddog modelini kullanıyorum tek dezavantajı içi çıkarılamıyor. Ancak eğer bütcen 220 civarındaysa daha güzel bir kask alabilirsin feyizoğlu.com'dan incelemeni tavsiye ederim :)

scooter da kullanıcaksan LS2 al yoksa bu markanın kral olduğu flaan yok..

LS2 modelinin genel + ları (bana göre)
- şekli şemali güzel,
- renkleri güzel
- içinden baya bi etiket broşür çıkıyor
- vizör rahat bulunuyor ve ucuz

LS2 modelinin genel - leri (bana göre)
- ağır olması 1450 gr civarında modelleri
- çok ses alıyor
- uzun yolculuklar için kullanışsız (100km/h hız ve üzeri)

* güvenlik olarak bi bilgim yok o konuda yorum yapmıyacağım..

ben ls2 kullanıyorum, şekli şemali düzgün hoş görüntüsü var. ama rüzgarın sesini komple içeri alıyor. sağlamlığını ise bilmiyorum, allah göstermesin öğrenmek de istemiyorum. ben çenesi açılan kask özellikle istemedim. aynı kasktan bir tane daha alıcam şimdi. kaskı alıcam zaman lazerin bir modeline baktım, fiyatı uygundu. satıcıyla da kanka olduk hemen. adam tiyoyu verdi. tak dedi kaskı.neyse kaskı aldım kafama taktım, adam bak dedi çenen açıkta kalıyor. hemen bıraktım tabiki o kaskı ve hemen ls2'yi aldım.

Ls 2'nin kalitesini bilmiyorum kullanan arkadaş olabilir onların yorumları önemli olacaktır. Ancak aynı paraya lazer'in birçok modelini alabilirsin mesela ben lz6 serisinden speeddog modelini kullanıyorum tek dezavantajı içi çıkarılamıyor. Ancak eğer bütcen 220 civarındaysa daha güzel bir kask alabilirsin feyizoğlu.com'dan incelemeni tavsiye ederim :)

scooter da kullanıcaksan LS2 al yoksa bu markanın kral olduğu flaan yok..

LS2 modelinin genel + ları (bana göre)
- şekli şemali güzel,
- renkleri güzel
- içinden baya bi etiket broşür çıkıyor
- vizör rahat bulunuyor ve ucuz

LS2 modelinin genel - leri (bana göre)
- ağır olması 1450 gr civarında modelleri
- çok ses alıyor
- uzun yolculuklar için kullanışsız (100km/h hız ve üzeri)

* güvenlik olarak bi bilgim yok o konuda yorum yapmıyacağım..

önerileriniz için tşk arkadaşlar .. Birde çenesi açılan kasklar kaza esnasında çene kilidinden açıldığı söyleniyor bu konuda bilgisi olan varmı

agv gp1 de bir seçenek. fiyatı uygun sayılabilecek bir kasktır.

yalnız:

içliği çıkarılıp takılan türlerden değil.
ayrıca çok fazla rüzgar sesi alıyor içine.

ama senin motorunun maksimum hızı belli. sorun olmaz.

İŞTE benim kaskım tabi rengi beyaz şu yunus ekiplerinde gördüğünüz renk ve modelde. okadar dolgun ve tok gösteriyor kendini insana ınanın güven veriyor.
yaklaşık 4 yıldır sanırım kullanıyorum. hiç sorun yaşamadım. tüm parça ve aksesuarlarını kolayca bulabiliyorsunuz. vede tek el ile çene açımı ve kapatımı çok ama çok kolay. isteğe bağlı olarak ta n.com bağlantısıda yapabilirsiniz.

en önemlisi bence kademe ayarı gerktirmeyen kilit mekanizması.

kaskımı çok seviyorum..:mrgreen:

Süper Moderatör (BBRR)
nolan n 102 resimdeki kask güneş vizörü dışarıda bence bi üretim hatası :) açıklıyim

çeneyi ne zaman açarsın .. sıkışık trafikte, rüzgarın şiddetli olmadığı haliyle havalandırmanın yetersiz kaldığı düşük süratlerde .. çene açıkken gözünde açıktadır .. havada uçan börtü böcükten tut, her türlü dışetken direk gözüne gelir .. güneş rahatsız eder ... nolan n 102 de güneş vizörünü indirmen için önce çeneyi kapaman gerekir .. oysa güneşvizörüiçte olan diğer modellerde çene açıken dahi vizörü kapatıp gözünü güneşten ve dış etmenlerden korursun .. zaten nolan n 103 te bu hatasını düzeltip vizörü içe almıştır.

uzun yılardır çeneden açlan kask kulanan biri olarak çeneden açılan kaksların güvensizliği hakkında söylenenlere hep güldüm geçtim .. kaskın çenesinde kilit mekanizması vardır kapattığın an klik diye bi ses gelir ve kitlenir .. sen öndeki düğmeye basmadan da açılmaz ..

120km/h gibi süratlerin üstünde rüzgar sesi kapalı kasklara oranla daha çok rahatsız eder bu bir gerçek .. ama çifti 3-5 tl yesatılan kulak tıkaçları ile bu sorun kolayca bertaraf edilir.

kask ve diğer tüm korumalar seni ancak uygun düşmelerde korurlar. korumaları tam olan biri robocop olmaz yani:)

maximum oranda güvenlikle donatılmış pistlerde full plus koruma ile yarışan yarışcılar dahi kazalarda ölebilmekte veya ölümcül yaralar alabilmektedir..

Bu yüzden motora aklı başında binmek alınacak en iyi korumadan daha fazla korur..

çeneden açılan güneş vizörlü bir kask tavsiye ederim ECE 22.05 kalite sertifikası da varsa sorun olmaz ... gerisi markaya verilen paradır ..

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için tşk ederim. Özellikle çene açılır kask almak istiyordum.çünkü sadece yazın motor kullanıyorum.5 dk lık yagmur yağsa dahi motora binmiyorum. Tereddütüm bu tip kaskların kaza esnasında çene kilidinin açıldığı söylentileriydi. Bu konuyuda (BBRR)mesajlarından ve kendisininde bu tip kask kullandığından açıklamaları beni rahatlattı. Teşekkürler

Benim çeneden açılır bir kaskım olmamakla beraber, sözkonusu kaskların güvenlik zaafiyeti olduğuna dair söylentileri anlamsız buluyorum. Kaza esnasında açılır ve iyi koruyamaz iddiası gerçek olsaydı, Shoei gibi bir marka bile çeneden açılır modeller üretir miydi?

Bu fiyatlara alabileceğin en iyi kask lazer lz6. Kask çeneden açılırda olsa seyir esnasında açık kullanılmaz. Ancak durduğunda markete falan girersen kafandan komple çıkarmazsın anca o işe yarar. Yazın çok bunalırsan kapalı kaskın vizorunu acmak yeterli olur. Onu da düşük hızlarda sıkışık trafikte falan açabilirsin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar