Kask çeşitleri hakkında detaylı bilgi talebi

Motosikleti
Arora maxpro 250
Kıymetli arkadaşlarım merhabalar, bu camiada yeni olduğum için yeni kask almak istedim. 3-4 çeşit olunca arada kaldım. Çene açılır kasklar var, yarım kasklar var, full face diye ve alt kısmı çene açılır olmayan sabit kasklar var bunların arasındaki farklar nelerdir hiçbir yerde açıklama bulamadığım için görüş ve önerilerinizi almaya geldim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Güvenlik olarak kapalı(Full face) > çene açılır > yarım kask. Bence çene açılır ve yarım kaskların motordan indikten sonra kaskı çıkartmadan daha ferah yürüme imkanı sağlaması dışında bir makarası yok çünkü sürüşteyken yüzümüze gelebilecek tehlikeli şeyleri geçtim motor üstünde yazın sinek böcek toz pis kokular kışın yağmur çamur ve soğuk direkt yüzümüze vuruyor o yüzden durmadıysan veya dur kalk trafiğinin içinde değilsen vizörü açmak bile sıkıntı oluyor. Bu sebeple ben kapalı kask kullanılması gerektiğini savunuyorum.

Motosikleti
D400
Fullface kask alacaksın kafası koruyacaksın.

yarım kask zaten giyme bile gereksiz.

çene açılır kasklar koruma açısından sıkıntı ancak üst segmentlerinden alırsan iş görür. öyle 5-10 bine alacaksan çene acılıra bulasma.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Kıymetli arkadaşlarım merhabalar, bu camiada yeni olduğum için yeni kask almak istedim. 3-4 çeşit olunca arada kaldım. Çene açılır kasklar var, yarım kasklar var, full face diye ve alt kısmı çene açılır olmayan sabit kasklar var bunların arasındaki farklar nelerdir hiçbir yerde açıklama bulamadığım için görüş ve önerilerinizi almaya geldim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kapalı ve çene açılır kaskların haricinde seçenek düşünme. Güvenlik olarak fullface ve güneş vizörü olmayan kasklar en üstte.

Fakat kullanım rahatlığı olarak çene açılır kasklar tercih edilebiliyor. Dikkat etmen gereken sürüş esnasında çene bölümünün kapalı kalması. Asla çene açık vaziyette sürüş yapma. Çene açık iken kask rijit yapıda değildir.

Dikkat etmen gerken ikinci ve en önemli husus kabuk yapısı.

Polikarbonat (Termoplastik) kasklar ; esnek, ekonomik fakat ağırdır. Damacananın kalını gibi düşüebilirsin. Genelde Ece 22.06 sertifikaları olmayabiliyor. Piyasada uygun fiyatları ile dikkat çekerler.
Fiberglas :Güçlü, Hafif, Darbe yalıtımı iyidir.
Karbon Fiber: Ultra Hafif, Rijit fakat yüksek maliyetlidir.

Allah korusun bir kazada çene bölgesinin % 34,6 hasar alma oranı var. Yani çene kısmı olmayan yarım kaskları tercih etmemeni öneririm.

Kaskın katmanları ise ;

Dış kabuk :(yukarıda çeşitlerini saydım) Darbe enerjisini yüzeye dağıtır, delici nesnelere karşı direnç gösteriri
İç Astar (EPS) : Genleştirilmiş polistren. Sıkışarak yastıklama yapar ve beyne ulaşan kinetik enerjiyi sönümler. (Bir kaza sonrası bu iç köpük ikinciye koruma sağlaması çok zor. Testlerle kanıtlanmış)
Konfor Pedi: Uygun baş oturuşunu sağlar.

Motosikleti
Drift
Kask alacaksan en güvenli çözüm fullface kasklar. Fakat çene açılır kasklarda bir istisna var ki o da caberg duke veya duke evo modeli. Sharp testlerinde duke modeli 5 yıldız duke evo modeli 4 yıldız almış. Bunun sebebi test standardının değişmiş ve daha da ağırlaşmış olması. Duke modelinde ECE22.05 standardı kullanılırken evo modelinde yeni ECE22.06 standardı kullanılmış.Eski modelde kaskta çene mekanizmasının darbe anında açılmaması testlerde %100 gibi çok başarılı bir sonuca ulaşmış. Fakat bu duke evo modelinde twstlerin ağırlaşmasından %87'ye düşmüş. Bu tür çene açılır modellerde en büyük sorun kaskı çeneye bağlayan mafsal kısmının bir darbe anında yerinden çıkarak güvenlik sorununun inanılmaz bir şekilde artmasıdır. Bu yüzden çene kısmı yekpare olan fullface bir kask alman (yazın ne kadar bunaltıcı olsa da) çok daha sağlıklı olacaktır. Yarım kaskı kasktan saymıyorum. Git bir tane karpuz al yarısını kes içini ye kafana geçir en azından karnın doyar. Tamam bu söylediğim abartılı olmuş olabilir fakat kaza anında kafandan çıkmazsa bile yüzün için hiçbir koruması yok. Bu tek başına yeterli bir sebep. Keyifli, güvenli sürüşler dilerim.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Full face tercih etmelisiniz. İçinde vizörü olursa gündüz / gece geçişlerinde ve tünellerde rahat edersiniz. Yarım ve ya jet kaskları önermiyorum.

Kask kafanıza tam oturmalı. Kask sabit tutulduğunda kafanız kask içinde dönmemeli. Almadan denemek çok iyi olabilir. Hem beden ölçüleri hem de kafa yapısına göre kalıpları farklı olabiliyor. Yeni kask bir süre sonra az da olsa kaganızın şeklini alıp gevşeyecektir. Kesinlikle bol gelen kask almamalısınız.

Motosikleti
D400
Bazı kaskların çene kısmı uzun bazılarının ki dik geliyor fullface de. bunların özel bi adı var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar