Kıymetli arkadaşlarım merhabalar, bu camiada yeni olduğum için yeni kask almak istedim. 3-4 çeşit olunca arada kaldım. Çene açılır kasklar var, yarım kasklar var, full face diye ve alt kısmı çene açılır olmayan sabit kasklar var bunların arasındaki farklar nelerdir hiçbir yerde açıklama bulamadığım için görüş ve önerilerinizi almaya geldim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kapalı ve çene açılır kaskların haricinde seçenek düşünme. Güvenlik olarak fullface ve güneş vizörü olmayan kasklar en üstte.
Fakat kullanım rahatlığı olarak çene açılır kasklar tercih edilebiliyor. Dikkat etmen gereken sürüş esnasında çene bölümünün kapalı kalması. Asla çene açık vaziyette sürüş yapma. Çene açık iken kask rijit yapıda değildir.
Dikkat etmen gerken ikinci ve en önemli husus kabuk yapısı.
Polikarbonat (Termoplastik) kasklar ; esnek, ekonomik fakat ağırdır. Damacananın kalını gibi düşüebilirsin. Genelde Ece 22.06 sertifikaları olmayabiliyor. Piyasada uygun fiyatları ile dikkat çekerler.
Fiberglas :Güçlü, Hafif, Darbe yalıtımı iyidir.
Karbon Fiber: Ultra Hafif, Rijit fakat yüksek maliyetlidir.
Allah korusun bir kazada çene bölgesinin % 34,6 hasar alma oranı var. Yani çene kısmı olmayan yarım kaskları tercih etmemeni öneririm.
Kaskın katmanları ise ;
Dış kabuk

yukarıda çeşitlerini saydım) Darbe enerjisini yüzeye dağıtır, delici nesnelere karşı direnç gösteriri
İç Astar (EPS) : Genleştirilmiş polistren. Sıkışarak yastıklama yapar ve beyne ulaşan kinetik enerjiyi sönümler. (Bir kaza sonrası bu iç köpük ikinciye koruma sağlaması çok zor. Testlerle kanıtlanmış)
Konfor Pedi: Uygun baş oturuşunu sağlar.