Kask can acıtıyor

yaklaşık 10 ay önce motor alınca hemen bir mağazaya çekip iyice bi kask aldım (shoei qwest) kafama cukka oturdu mutlu mesut kullanıyodum ta ki uzun yol yapana kadar. Normalde hep şehir içinde kısa süreli zaman diliminde kullandığım için farketmemiştim ama kask yaklaşık 1 saat kullanım sonunda kafamın sağ üst tarafında tam tarif edemediğim acı baskı uyuşma karışımı bi sorun yaratıyo. Tatilden döndükten sonra yine şehir içine döndüğüm için unuttum gitti ama şimdi havaların düzelmesiyle yine kampa oraya buraya gitmeye başladım ve aynı sorun yine başladı..

elimle yokladığım zaman kaskın orasında bi yarım cantimlik bi yükseklik var bu sanırım hava kanallarından kaynaklı acaba diyorum orasını zımparalasam çözüm olur mu?

başınıza böyle bir durum geldi mi veya geliyor mu? bu durum çok can sıkıcı ilk 1 saat sorunsuz ama sonrasında yolda artık dayanamıyorsun durup kafanı dinlendiriyorsun daha sonra tekrar yola çıktığında yine sorun yok ama bu acıyı tekrar hissetme süren kısalıyor tekrar yola çıkınca mesela bu sefer yarım saat sonra tekrar durmak zorunda kalıyorsun :/
aynı sorun kız arkadaşımda da var aklıma zımpara yapmak geliyor var mı bi bildiğiniz

qwest'ler bildiğim kadarıyla yeni üretimi artık yapılmayan kasklar; yani fabrikadan yeni tarihli kask çıkmıyor. aldığınız kaskın üretim tarihi ne? o köpük katman deforme olmuş olabilir mi zaman aşımından? kask, rafta teşhir edilir vaziyette miydi siz alırken? öyleyse eğer, güneş görmüş olabilir mi rafta beklediği sürece?

bunlar hep etken.

yok abi kutusundan aldım 2016 üretimi
elimle hissedebiliyorum simetrik olarak kıskın hem sağında hem solunda çizgi gibi bi çıkıntı var dediğim gibi hava kanalı için sanırım

aynısı başıma gelmişti. kaskı takıyorsun 30dk filan sıkıntı yok ama sonrasında kulakları uyuşturmaya ve kafaya baskı yapmaya başlıyor. en son kaskı çıkarıp eve geldiğinizde de baş ağrısı.

kaskı elinize alın ve takın, hiçbir baskı hissetmemeniz gerek. üstlerden, yanlardan bir baskı hissediyorsanız bilin ki küçük beden kask almışsınız. ben elimdekini satıp bir beden büyüğünü aldım ve dünya varmış dedim. bazen kaskın kafamda olduğunu filan unutuyorum çok rahat oluyor. :)

şu: http://www.motosikletaksesuarlari.c...deni-kask-mont-pantolon-eldiven-branda-olcusu linki bırakayım buradan kafanızın çevresini ölçüp bedeninizin doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ben de aynı sıkıntıyı ls2 kaskta yaşamıştım. 1 saatten fazla tutamıyordum kafamda. Kafa yapısı ile alakalı sanıyorum. Ls2 ile aynı beden qwest kullanıyorum şimdi, 3 saat bile kafamda dursa sıkıntı yaratmıyor. 2. el kask satışı zor oluyor ama sen yine de ilana koyup satmayı dene, bir beden büyüğünü almanda fayda var.

Ben ne yapayim dostlar, xxl kask kullaniyorum ne model bulabiliyoum ne kafama tam olan.

bende bu sorunu caberg stunt ile yaşıyorum ,
sanki kafama çivi ucu dokunuyormuş gibi hissediyorum uzun yolda , gerçi yunanistan otobanı inanılmaz rüzgarlı bir yoldu atlamamak gerek , şehir içinde ise oldukça rahat ,
ben bir yıl daha ömür biçtim caberg e , sonra değiştirip daha iyi kask alacağım ,

Bende ilk aldığımda kask öyleydi baş ağrısı vs yapıyordu biraz kullanınca cuk kafama göre oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Genelde o noktadaki köpüğü elle bastırıp ezerler...

qwest'ler bildiğim kadarıyla yeni üretimi artık yapılmayan kasklar; yani fabrikadan yeni tarihli kask çıkmıyor. aldığınız kaskın üretim tarihi ne? o köpük katman deforme olmuş olabilir mi zaman aşımından? kask, rafta teşhir edilir vaziyette miydi siz alırken? öyleyse eğer, güneş görmüş olabilir mi rafta beklediği sürece?

bunlar hep etken.

Bildiğin kadarı yanlış, çünkü bu kask daha yeni üretime geçti. Yani kaskın eski olması muhtemel değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------

yaklaşık 10 ay önce motor alınca hemen bir mağazaya çekip iyice bi kask aldım (shoei qwest) kafama cukka oturdu mutlu mesut kullanıyodum ta ki uzun yol yapana kadar. Normalde hep şehir içinde kısa süreli zaman diliminde kullandığım için farketmemiştim ama kask yaklaşık 1 saat kullanım sonunda kafamın sağ üst tarafında tam tarif edemediğim acı baskı uyuşma karışımı bi sorun yaratıyo. Tatilden döndükten sonra yine şehir içine döndüğüm için unuttum gitti ama şimdi havaların düzelmesiyle yine kampa oraya buraya gitmeye başladım ve aynı sorun yine başladı..

elimle yokladığım zaman kaskın orasında bi yarım cantimlik bi yükseklik var bu sanırım hava kanallarından kaynaklı acaba diyorum orasını zımparalasam çözüm olur mu?

başınıza böyle bir durum geldi mi veya geliyor mu? bu durum çok can sıkıcı ilk 1 saat sorunsuz ama sonrasında yolda artık dayanamıyorsun durup kafanı dinlendiriyorsun daha sonra tekrar yola çıktığında yine sorun yok ama bu acıyı tekrar hissetme süren kısalıyor tekrar yola çıkınca mesela bu sefer yarım saat sonra tekrar durmak zorunda kalıyorsun :/
aynı sorun kız arkadaşımda da var aklıma zımpara yapmak geliyor var mı bi bildiğiniz

Arkadaşlar söylemiş zaten, kaskını değiştirmen gerekir. Kasktan kaska beden değişme ihtimali vardır, o yüzden biraz daha dikkat etmek lazım.

aynı sorunu zamanında bende yaşadım kardeşim
kısa mesafede anlamıyorsun ama yarım saati geçtikten sonra şakaklarımı üstünde dayanılmaz ağrı oluyordu,kaskı çıkarınca rahatlıyordum
gidip bir beden büyüğünü aldım rahatladım

yani anlayacağın senin kask kafana küçük geliyor,bir beden büyüğünü al sorunun biter

DKN

belirli aralıklarla mola verdiğimden hiç hissetmedim ama kuryede çalışanlar bu yüzden çeneden açılır kask kullanıyor sanırım. bütün gün kafalarında zaten...

Genelde o noktadaki köpüğü elle bastırıp ezerler...

Aman hocam çok riskli bir hareket o. Kaskın ezilen noktadan gelecek darbede koruma işlevi kalmaz öyle yapılırsa. Köpük elle ezilirse aynı noktadan alınacak bir darbede çarpma enerjisini emme özelliği kalmaz, çünkü çarpma anında beyin sarsıntısını azaltan, içteki köpüğün ezilerek enerjiyi absorbe etmesi. 1 kez ezilen köpük eski haline dönmüyor ve 1 kez ezildikten sonra işlevi bitiyor.

Katıldığım teorik motosiklet eğitiminde hoca özellikle belirtti bu konuyu ve yumurta testi videosuyla da uygulamalı izledik. Kask darbe anında kırılmasa bile o çarpışmada oluşan sarsıntıyı içteki köpük emiyor.

Yani elle ezmek yerine traşlamak bir nebze daha mantıklı bence. Traşlanan köpük incelecek fakat hala darbe emiş özelliği korunmuş olacak.

Ben gerçi ikisini de tavsiye etmem, kafa yapına daha uygun yeni bir kask almanı tavsiye ederim arkadaşım. Ancak yeni kask alman imkan dahilinde değilse bahsettiğin bölgedeki köpüğü hafiften traşlaman da bir çözüm olacaktır.:cat:

Son düzenleme:
Aynı problem malesef bende de var. Bell qualifier kullanıyorum ne büyük ne küçük tam kafama göre ama yarım saatten fazla takınca inanılmaz ağrı yapıyor. Çok saçma bir durum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Aman hocam çok riskli bir hareket o. Kaskın ezilen noktadan gelecek darbede koruma işlevi kalmaz öyle yapılırsa. Köpük elle ezilirse aynı noktadan alınacak bir darbede çarpma enerjisini emme özelliği kalmaz, çünkü çarpma anında beyin sarsıntısını azaltan, içteki köpüğün ezilerek enerjiyi absorbe etmesi. 1 kez ezilen köpük eski haline dönmüyor ve 1 kez ezildikten sonra işlevi bitiyor.

Katıldığım teorik motosiklet eğitiminde hoca özellikle belirtti bu konuyu ve yumurta testi videosuyla da uygulamalı izledik. Kask darbe anında kırılmasa bile o çarpışmada oluşan sarsıntıyı içteki köpük emiyor.

Yani elle ezmek yerine traşlamak bir nebze daha mantıklı bence. Traşlanan köpük incelecek fakat hala darbe emiş özelliği korunmuş olacak.

Ben gerçi ikisini de tavsiye etmem, kafa yapına daha uygun yeni bir kask almanı tavsiye ederim arkadaşım. Ancak yeni kask alman imkan dahilinde değilse bahsettiğin bölgedeki köpüğü hafiften traşlaman da bir çözüm olacaktır.:cat:

Ben de traslama dis yuzeyi yok edecegi icin kopugun butunlugunu bozar, olmasi gerektigi gibi ememez darbeyi diye dusunmustum. Herhalde 1-2mm falansa mesele bilki hafif bastirilabilir, ama daha fazlaysa dediginiz daha mantikli.

Forumdan Uzaklaştırıldı
aksi gibi tam tepeden yapıyor

hayır bi de kafamın sağ tarafından :sunny: yoksa kafam mı yamuk benim :(

Muhtemelen, de insanin vucudu simetrik degildir zaten. Goz, kulaklar, kol ve bacak bile farklidir aslinda. Sadece siz bunu farkettiren bir deneyim yasamissiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar