Kask bedenim ve kaskım.

Herkese merhaba.Dün deneme fırsatım olmayan,sadece mezro ile kafa çevremi ölçerek aldığım Nitro Aikido kaskım kargodan geldi.Daha önce hiç kask kullanmadım.Kafa ölçüm 58.50 civarında,L bedene denk geliyor.İlk olarak kaskı kafama takıp çıkarırken özellikle kulaklarım acıyor.Kask kafamdaykense baskı hissediyorum,yani konforlu değil.Acaba tüm kasklar böyle konforsuz mudur,yoksa kask kalıbıyla alakalı bir durum olabilir mi?Ayrıca bu hava giriş çıkışı aikido da pek işe yaramıyor sanırım.Vizör sürekli buğulanıyor,bunada bir çözüm lazım.

Selam, kask kafa yapina uygun degil galiba. Eger b3lli kisimlardan baski var ise. Buğu icin pinlock kullanabilirsin, ya da buğu onleyici sprey. Fakat dusuk hizlarda hava girisi az oldugu icin buğu normal. Eger 60 ve uzerinde de buğu yapiyorsa sikinti.

Kafamda kask yokmuş gibi rahatmı hissetmeliyim?Belki de kask yeni olduğu için rahatsız geliyordur tam emin değilim.Daha önce hiç kask kullanmadım.Bariz bir noktada bası yok,her yerden biraz sıkıyor gibi.Bu kasklarda olan normal bir durum mudur?Yani ölçülerimize uygun bir kaskın çok konforlu olmaması?Henüz motoru almadım,dolayısıyla yolda deneme fırsatım olmadı ancak vizör çok buğulanıyor.Pinlock denilen bir zamazingo ile önüne geçilebiliyormuş sanırım.Aikido için siyah vizör aldım extra olarak.Aldığım bu vizör pinlock'a uygun mudur nasıl anlarım?kask üreticileri bu vizörleri neden buğulanmayan bir şekilde tasarlamamış anlamadım?Hiçbir işlem yapmadan o buğuyla kaskı direk yolda kullanmak kaza yaptırır insana.

sırf bu sebepten zaman ayırıp istanbul kızıltopraktaki mağazalara gittim. işi bile bir satıcının yardımıyla kaskı aldım. gözlük kullandığım için içinden ufak iki sünger parçası gibi birşey çıkardı ve gözlük takabildim. tam kafama göre olan kaskı aldım. içine de buğu için bir aparat taktı. işte para verip sıkıntı yaşamamak için baştan zaman ayırmak şart.

sırf bu sebepten zaman ayırıp istanbul kızıltopraktaki mağazalara gittim. işi bile bir satıcının yardımıyla kaskı aldım. gözlük kullandığım için içinden ufak iki sünger parçası gibi birşey çıkardı ve gözlük takabildim. tam kafama göre olan kaskı aldım. içine de buğu için bir aparat taktı. işte para verip sıkıntı yaşamamak için baştan zaman ayırmak şart.

Dostum anladık Kızıltopraktan kask almışsın.3 konudada neredeyse aynı şeti yazmışsın:santa:

hocam kaskın fotoğrafını yüklemen mümkün mü? bende de aynı kaskın M bedeni var fakat pinlock kısımları sanki hatalı gibi geldi bana, çünkü geçen universal die bi pinlock aldım olmadı.

Pinlock için sanıyorum kaskın pinlock ready olması gerekiyormuş.Bunun yedek aldığım vizörde olup olmadığını nasıl anlarım?

90 tl lik universal pinlock bugu onleyicisi alabilirsin

motosella dan nitek universal pinlock aldım ama olmadı. kaskın yan taraflarında sadece bir oyuk var, çıkıntılı zımbırtılardan yok.
acaba nitroların pinlock kısmı mı farklı yoksa bana gelen kask mı hatalı onu çözemedim.

FretB, hocam mümkünse kask vizörünün fotoğraflarını atabilir misin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar