kasis ve çukurlarda rahatsız etmıcek motorsiklet önerirmisiniz?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
doğru hızda ve fren yapmadan girerseniz hiçbi motosiklet kasiste rahatsız etmez

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Brocum bel fıtığın var mı? Hiç bir sabah uyandığında yataktan kalkamadığın oldu mu? (Kalkmamak bir opsiyon değil. Yatakta mahsur kalıyorsun) Belli ki olmamış.

Bende 2014 xmax 250 vardı fren yapmadan kasisten geçebilmek için ya 150 mt önceden gazı bırakacaksın yada sürekli 40 la gidecektin 😬
İki kişi biniyorsan dahada kötüleşiyordu ama temiz asfaltta güzel dönüyordu , duruyordu da bizim yolların durumu belli..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Brocum bel fıtığın var mı? Hiç bir sabah uyandığında yataktan kalkamadığın oldu mu? (Kalkmamak bir opsiyon değil. Yatakta mahsur kalıyorsun) Belli ki olmamış.
ee ne alaka hangi motor bunu değiştirecek anlamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bel fıtığı ameliyatı yapan motor mu var :D ya da büyük bi enduro alınca bu değişecek mi nasıl bi kafa ya

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ee ne alaka hangi motor bunu değiştirecek anlamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bel fıtığı ameliyatı yapan motor mu var :D ya da büyük bi enduro alınca bu değişecek mi nasıl bi kafa ya
Haklısın anlayabileceğin seviyede yazmalıydım. Olayın bu kadar ciddi rahatsızlık verebileceğini söyleyince anlarsın sandım. Yaşamayan bilemiyor tabii. Bu nasıl kafa falanda yazmasan daha nazik bir cevap alırdın ama üslubun da düzgün değil ki.

Şimdi senin tezin doğru sürüldüğünde hiç bir motor rahatsız etmez şeklinde. Bu konuda da anlamsızca olsa da bir mesajım olsun demek için atılmış bir posttan başka değil. Aksini savunabilirsin ama umurumda değil. Senin nezdinde bunun farkındalığını yaratmak için lütfedip sana cevap verdim anlamadın. Konuyu biraz daha açıyorum. Umarım bu sefer anlarsın.

Bel fıtığı olan biri olarak yoldaki taralı şeritlerin bile motorla değil otomobille giderken bile rahatsız ettiğini bilirim. Altımdaki kötü bir otomobil değildi bunları yaşarken. (Yaklaşma çizgilerinden bahsediyorum. Yöne paralel şerit çizgileri değil) Fark ettiysen çukurların yoldaki dalgalanmanın kasislerin falan sözünü bile etmedim daha. Özetle saçma sapan bir düşünceyle yazmak için yazma. Konu hakkında bilgin yoksa cevap yazmak zorunda değilsin kimse başına silah dayamıyor post at diye.

İşte böyle bir kafa...

Konu sahibine önerim; Doktor değilim sonuçta ama belirli bir seviyenin üstündeyse motosiklete en azından bir süre veda etmen gerekiyor. Çok geçmiş olsun.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Yöntemi bilmiyorum ozon tedavise dedi doktor. 30 yıldır tanırım doktoru, üç kağıtçılığı yoktur. Hatta hanımı muayenehaneden kovmuşluğu vardır.
27 yıldır bel fıtığı gözlemcisi olarak bence, ameliyat ve ıvır zıvır işlerine girmeden. Minimum bir yıl birebir fizik tedaviciden plates alınmalı. Onunda işe yarayanını bulmakta bir mesele
Bu öyle bir illetki;
Annem ayağını tamamen hissetmiyor ve altına kaçırmaya başlamıştı. 30 yıl önce ameliyat oldu, sanki hiç olmamış gibi hayatına devam etti.
Eşim ameliyat oldu çıkan parçanın yerine bişey koydular ne olduğunu bilmiyorum. Yıllardır çekiyor.
Hocam gecmis olsun. Aslinda belkide bukadar basit cozumu olan ama insani hem maddi hemde manevi yipratan bi hastalik. Annemde bende (genetik oluyor genelde) var bu illet. Bende hem bel hem boyun, ustune boyun duzlesmesi ve 8-10 derece skolyoz :) Ben fizik tedaviden hicbirsey anlamadim. Devlette (sehir hast), ozelde birebir vs herseyi denedim. Annemde cok sorun degil, ben surekli masabasi uzun yillar olunca ilerledi. Denemedigim tek igne tedavisi kaldi. Nükleoplasti ile ozon disinda diger steroid ler vs enjekte de edilebiliyor. Artik fitik icine girmelerine gerek yok. Bu zamana kadar yaptirmama sebebim fitigin icine uygulaniyordu. Simdi etrafindan uygulanacak. Denemek zorundayim. Bazen degil en kral motor, yatakta bile uzanamadigim zamanlar oluyor. Okadar aci cektim motoru degistirmek aklima gelmedi. Sele yaptirdim ama. Ozel sele yaptirmak bence daha mantikli.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Haklısın anlayabileceğin seviyede yazmalıydım. Olayın bu kadar ciddi rahatsızlık verebileceğini söyleyince anlarsın sandım. Yaşamayan bilemiyor tabii. Bu nasıl kafa falanda yazmasan daha nazik bir cevap alırdın ama üslubun da düzgün değil ki.

Şimdi senin tezin doğru sürüldüğünde hiç bir motor rahatsız etmez şeklinde. Bu konuda da anlamsızca olsa da bir mesajım olsun demek için atılmış bir posttan başka değil. Aksini savunabilirsin ama umurumda değil. Senin nezdinde bunun farkındalığını yaratmak için lütfedip sana cevap verdim anlamadın. Konuyu biraz daha açıyorum. Umarım bu sefer anlarsın.

Bel fıtığı olan biri olarak yoldaki taralı şeritlerin bile motorla değil otomobille giderken bile rahatsız ettiğini bilirim. Altımdaki kötü bir otomobil değildi bunları yaşarken. (Yaklaşma çizgilerinden bahsediyorum. Yöne paralel şerit çizgileri değil) Fark ettiysen çukurların yoldaki dalgalanmanın kasislerin falan sözünü bile etmedim daha. Özetle saçma sapan bir düşünceyle yazmak için yazma. Konu hakkında bilgin yoksa cevap yazmak zorunda değilsin kimse başına silah dayamıyor post at diye.

İşte böyle bir kafa...

Konu sahibine önerim; Doktor değilim sonuçta ama belirli bir seviyenin üstündeyse motosiklete en azından bir süre veda etmen gerekiyor. Çok geçmiş olsun.
koca bir laf ebeliği yazmışsın yazmışsın hiçbir şey anlatmamışsın hala bana cevap vermiyorsun arabayla şerit çizgilerinden geçerken bile rahatsız ediyor diyorsun ben de diyorum ki bunu hangi motosiklet düzeltecek kendin de biliyorsun ki söylüyorsun motosiklet sürmeye veda etmen gerek diye bence senin bugün alınasın gelmiş bir şeylere

Motosikleti
K 1600 GTL

İşte böyle bir kafa...

Çocuklarla anlaşamıyorsun...;)

• Beğen
Tepkiler: ACT

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
koca bir laf ebeliği yazmışsın yazmışsın hiçbir şey anlatmamışsın hala bana cevap vermiyorsun arabayla şerit çizgilerinden geçerken bile rahatsız ediyor diyorsun ben de diyorum ki bunu hangi motosiklet düzeltecek kendin de biliyorsun ki söylüyorsun motosiklet sürmeye veda etmen gerek diye bence senin bugün alınasın gelmiş bir şeylere
Kardeş sen diyorsun ki;
"Bu mesajın çok saçma. Yazmak için yazmışsın. Boşa post kasma." dedim. Baktım anlamıyorsun, düşündüğün gibi değil rahatsızlık boyutu çok yüksek olabilir diyorum başından beri.

Bel fıtığı olan birinin rahatsızlığını medikal bir müdehale olmadan hiç bir taşıt değiştirmez. Şu motoru al geçer bu motoru kullanırsan bi daha yaşamazsın gibi bir söz mü ettim ben? Neyi anlatayım ben sana daha? Hala anlamıyorsan benim değil senin sorunun. Kusura bakma.

Edit: Motor sürmeye devam et diyen sensin. Ben motoru bırak diyorum adama, sonra daha önce motoru bırakmayı önermişsin gibi kendinde söylemişsin motoru bırak diye diyorsun.
Çocuklarla anlaşamıyorsun...;)
Çocuklarla yetişkin gibi konuşun diyor uzmanlar, öyle yapıyorum.

Son düzenleme:
Tam cevap yazacakken scooter tarzına alışığım yazısını okuyunca şaşırdım.

O yüzden başlığa cevap değil, genel yazıyorum.
Belinde sorun olan birisi için kullanılacak en son makina scooter.
Scooter oturuş tarzı nedeniyle kasis ve çukurlarda totoyu kaldırmak için bacaklardan destek almaya müsaade etmiyor.
Vitesli motor oturuş tarzı nedeniyle bacaklardan destek alıp totoyu kaldırmaya müsait.

İlla scooter deniyorsa bir zamanlar Kanuni Deer 152 adıyla satılan makinadan başka bir seçenek yok gibi.
Bu motor Taiwan üretim CPI GTR. Uzak doğuda epey fanları var.
2016larda ülkeye geldiğinde forumda da epey geyiği dönmüş, yakışıklı bulunmuş hatta.
Ama nedense pek satamamış. Hatta geçen yıl bile sıfır km 2016 modeli hala sarı sitede dolanıyordu.

Bende bel probleminden muzdaribim. Performans yerine konfora yönelik Anlas Winter Grip 2 lastikler, yumuşak süspansiyon ve vitesli motosiklet kullanmayı tercih ediyorum.
Bugüne kadar en rahat ettiğim motor, yukarıdaki konfigürasyonda Benelli BN125 ve Suzuki Inazuma idi.
Inazumayı daha sonra ağırlığı nedeniyle sattım.
Şu an Hero Xpulse 200-T kullanıyorum.
Çalınan Xpulsemda Winter Grip-2 vardı. Yeni Xpuls 200-T de Pirellileri kullanmaya devam ediyorum.
Ama Winter Grip-2 nin sağladığı konfor kesinlikle yok.

Son düzenleme:
Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Tam cevap yazacakken scooter tarzına alışığım yazısını okuyunca şaşırdım.

O yüzden başlığa cevap değil, genel yazıyorum.
Belinde sorun olan birisi için kullanılacak en son makina scooter.
Scooter oturuş tarzı nedeniyle kasis ve çukurlarda totoyu kaldırmak için bacaklardan destek almaya müsaade etmiyor.
Vitesli motor oturuş tarzı nedeniyle bacaklardan destek alıp totoyu kaldırmaya müsait.

İlla scooter deniyorsa bir zamanlar Kanuni Deer 152 adıyla satılan makinadan başka bir seçenek yok gibi.
Bu motor Taiwan üretim CPI GTR. Uzak doğuda epey fanları var.
2016larda ülkeye geldiğinde forumda da epey geyiği dönmüş, yakışıklı bulunmuş hatta.
Ama nedense pek satamamış. Hatta geçen yıl bile sıfır km 2016 modeli hala sarı sitede dolanıyordu.

Bende bel probleminden muzdaribim. Performans yerine konfora yönelik Anlas Winter Grip 2 lastikler, yumuşak süspansiyon ve vitesli motosiklet kullanmayı tercih ediyorum.
Bugüne kadar en rahat ettiğim motor, yukarıdaki konfigürasyonda Benelli BN125 ve Suzuki Inazuma idi.
Inazumayı daha sonra ağırlığı nedeniyle sattım.
Şu an Hero Xpulse 200-T kullanıyorum.
Çalınan Xpulsemda Winter Grip-2 vardı. Yeni Xpuls 200-T de Pirellileri kullanmaya devam ediyorum.
Ama Winter Grip-2 nin sağladığı konfor kesinlikle yok.
Abi yoktun epeydir.

Ekonomi hakkında...​

yetim kaldı, güncelleme yapmıyorsun.

Motosikleti
cbf 150
sampsonte' Alıntı:

Yiğido ne diyon öyle :) sana en kral goldwingi verim fren yapmadan gir bakalım kasisede ne oluyorsun gör. Bak şöyle demek istemiş olabilirsin motorun çizgisi değişmez yoluna devam eder yada motor etkilenmez yada ayakta sürüyorsundur sönümlersin. ama sana ne olarak söylerim ki 1 milyon motor kulalndım o belini eline alırsın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sampsonte' Alıntı:

Yiğido ne diyon öyle :) sana en kral goldwingi verim fren yapmadan gir bakalım kasisede ne oluyorsun gör. Bak şöyle demek istemiş olabilirsin motorun çizgisi değişmez yoluna devam eder yada motor etkilenmez yada ayakta sürüyorsundur sönümlersin. ama sana ne olarak söylerim ki 1 milyon motor kulalndım o belini eline alırsın.

iyide doğru hız demiş amator sampsonte.
demek ki hızın doğru değil.Bel fıtığın varsa 10 km hızla gireceksin kasise.

yakıştıramadım sana bu yorumu kamyoncu.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yıllardır ağır vücut antremanı yapan ve yaklaşık 2 yıl önce çok ciddi bir bel fıtığı problemi yaşayan biri olarak yazayım;

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, "bel fıtığı" diye kategorize ettiğimiz mesele çok değişken unsurlar içerir. Bildiğiniz gibi bel fıtığı, omurgayı oluşturan diskler arasındaki yumuşak yastıksı dokunun çeşitli zorlamalarla omurga dışına taşarak, orada bulunan sinir dokusuna teması nedeniyle ortaya çıkan ağrılı bir endikasyondur. Artık nerede taşıyorsa oradaki sinir dokusuna göre, sol veya sağ bacağınıza da vuran ve bedensel hareketi neredeyse yok eden müthiş sancılı bir süreçtir. Yaşamayan hiç yazmasın. Son derece kişiseldir, bulunduğu yere ve yaptığı baskıya göre farklı tedaviler gerekebilir, standart bir çözümü de pek yoktur. Eğer idrarınızı tutamayacak derecede ağır bir komplikasyon yaşamıyorsanız da ameliyatı pek önermem.

Ben nasıl olsa ağırlık çalışıyorum diye uzun süre core bölgesi egzersizlerini ihmal edince, bir sabah uyandığımda yataktan kalkamayacak bir ağrıyla karşılaştım. Muayeneler, MR'lar falan 4-5 yerde farklı büyüklüklerde fıtık teşhis edilmişti. Epey sancılı bir süreçti. Bırak motosiklet sürmeyi, otomobile inip binemiyordum. Yatakta sağa sola dönerken doğum sancısı gibi ağrılar hissediyordum. Yıllar önce böbrek taşı da düşürmüştüm ama bu gerçekten bambaşkaydı falan.

Öncelikle söylemeliyim ki, bu illetin öyle genel bir tedavisi yok. İlaç, fizik tedavi, lazer tedavi, ultrason terapi, ameliyat vs. Bir de fıtıkçı önerileri gelir hep. Yok şöyle çektiler, yok şöyle burktular düzeldim falan. Geçiniz. Sakın ola bulaşmayın. Bir de bu işi ticarete dönüştüren sahtekar fizik tedavi uzmanları var. Deli para alıp, standart işler yaparlar. Geçici rahatlama olur ama genel sonuç değişmez.

Peki nasıl düzeldim?

Bu işin ilk aşaması hareketsiz yatmak arkadaşlar. Evet, sadece tuvalet, kişisel ihtiyaçlar ve yemek dışında dümdüz sırt üstü yatacaksınız. Bu arada Parafon ve Voltaren gibi ağrı kesicilerle ağrılı semptomları baskılayacaksınız (bana bunlar iyi geliyordu, size hekim farklı ağrı kesici önerebilir). Bu süre 2-3 haftayı bile bulabilir. Hareketsiz durumda omurgaya olan baskı azalınca, taşan doku yerine çekilmeye başlayacak ve rahatlayacaksınız. Artık hareket edebilir duruma geldikten sonra, iyi bir merkezde fizik tedavi aşaması öneririm. Ama bu sadece sizi sonraki aşamaya hazırlayacak. Sonraki aşama nedir? Sonraki aşama hiç üşenmeden hergün core bölgesi antremanları yapmaktır. Bunun için de işi bilen bir PT ile çalışmanızı öneririm. BEL BÖLGENİZİ GÜÇLENDİRMEDEN FITIKTAN KURTULMANIZ VE/VEYA KORUNMANIZ MÜMKÜN DEĞİL. Bunun yanında olanağınız varsa, mutlaka haftada en az 3 gün 1'er saat kadar yüzmenizi öneririm. Yüzme sırasında yerçekiminden kurtulup, omurganıza yük bindirmeden tüm vücudunuzu çalıştırıyorsunuz çünkü. Ve tabii ki eğer kiloluysanız, ciddi bir diyetle fazla kilolarınızdan kurtulacaksınız.

Fıtık olduğumda gittiğim tüm hekimler ve fizik tedavi uzmanları ağır sporu bırakmamı, sadece yürümemi, çok hafif ağırlıklarla çalışmamı veya yüzmemi önerdiler. Peki ben ne yaptım? Tabii ki onları dinlemedim. Core bölgemi yeterince güçlendirip yavaş yavaş ağırlıkları arttırarak eski durumuma döndüm. Tabii bir süre bele yük bindiren bazı hareketleri yapmaktan kaçındım, hala da kaçınırım. Mesela deadlift. Yapmıyorum artık. Veya ağır dumbbell'ları yerden kaldırmak yerine bench press tercih ediyorum falan. Bu tamamen sizin vücut yapınıza veya yaptığınız antreman yoğunluğuna göre değişecektir. Ancak sporu bırakmak yerine, kontrollü biçimde yapmak en iyi çözümdür.

Bu yazdıklarım tamamen kişisel deneyimlerimden ve yakın çevremdeki gözlemlerimden ibarettir. Tedaviye başlamadan önce mutlaka yetkin bir hekim (beyin ve sinir cerrahisi), fizik tedavi uzmanı ve kişisel antrenör ile (PT) görüşün. Dediğim gbi, bu çok kişisel bir problemdir. Ancak öyle de olsa, fıtık hikayesi olan birinin bu aşamada en rahatı da olsa motosiklet kullanması uygun değildir. Bunun tartışılacak bir tarafı yok....

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
K 1600 GTL
Yıllardır ağır vücut antremanı yapan ve yaklaşık 2 yıl önce çok ciddi bir bel fıtığı problemi yaşayan biri olarak yazayım;

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, "bel fıtığı" diye kategorize ettiğimiz mesele çok değişken unsurlar içerir. Bildiğiniz gibi bel fıtığı, omurgayı oluşturan diskler arasındaki yumuşak yastıksı dokunun çeşitli zorlamalarla omurga dışına taşarak, orada bulunan sinir dokusuna teması nedeniyle ortaya çıkan ağrılı bir endikasyondur. Artık nerede taşıyorsa oradaki sinir dokusuna göre, sol veya sağ bacağınıza da vuran ve bedensel hareketi neredeyse yok eden müthiş sancılı bir süreçtir. Yaşamayan hiç yazmasın. Son derece kişiseldir, bulunduğu yere ve yaptığı baskıya göre farklı tedaviler gerekebilir, standart bir çözümü de pek yoktur. Eğer idrarınızı tutamayacak derecede ağır bir komplikasyon yaşamıyorsanız da ameliyatı pek önermem.

Endikasyon kelimesini yanlış kullanmışsın. Ameliyat gerekliliğine de hekimin karar vermesi daha doğru olur....

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Endikasyon kelimesini yanlış kullanmışsın. Ameliyat gerekliliğine de hekimin karar vermesi daha doğru olur....
Endikasyon yerine "tanı" demeliydim.
Ameliyata tabii ki hekim karar vermeli. Ancak her hekimin kararını da koşulsuz şartsız kabul etmeyin derim :)

Teşekkür ederim.

Motosikleti
K 1600 GTL
Endikasyon yerine "tanı" demeliydim.
Ameliyata tabii ki hekim karar vermeli. Ancak her hekimin kararını da koşulsuz şartsız kabul etmeyin derim :)

Teşekkür ederim.
Tanı da aslında uygun değil. .... teması nedeniyle ortaya çıkan ağrılı bir klinik durumdur diyebiliriz. Haklısın birkaç hekimden görüş almak çok daha doğru....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar