verdiğin öneri "normal"ülkelerde çok işe yarar ama yine bizim ülkemizde işe yaramaz. neden ? çünkü minibüs 2 saat otoparkta beklerse ve sallıyorum 2-3 minibüs daha böyle 2 saat bekleme cezası alırsa aynı saatlerde,ne olacak ? vatandaş minibüslere sığmayacak,duraklarda insanlar bekleyecek,yığılma olacak. bu defa belediyeye,devlete sövmeye başlayacak ve hükümet veya belediye yeterli hizmeti sağlayamadığı için "oy" kaybedecek,bir dahaki seçimde seçilemeyecek. sonuç tamamen bu olacak ve buna ne hükümet ne de yerel yönetim böyle bir cezai yaptırıma onay vermeyecek.
türkiye'de bütün herşey iç içe girmiş durumda. yanlış olan bir hatayı düzeltmek herşeyi etkilediği için hiçbir yanlış düzeltilmiyor.
tüm bunlar "dürüst" insan eksikliğinden kaynaklanıyor.
Cezanın amacı ceza vermek değil caydırıcı olmalı, Benim söylediğim metodoloji oldukça caydırıcı bir metod .
Dört sene önce ankara ulusta araba ile biz kendi şeridimiz den gidiyorduk, Bir dolmuş aynaya bakmadan duraktan çıkarak bize vurdu,Adam dediki sen git bende gideyim abim dediki olur mu ya sen bize geldin çarptın dedi, çevrede kilerde dolmuşça ya adamın arbasına çarptın en azından aranızda sulh edin ver bir parada olay kapansın dedi adamda üç beş vermeye razı oldu (çünkü şerefsizin evraklarda bir şey eksikmiş) neyse lafı uzatmayım polis geldi ,Bende gidelim abi şu üç kuruşu al gidelim abim ,inat etti polis gelsin diye neyse polis geldi tutanak tutuldu , sonra 8/8 suçlu abim gözüktü..
Bir olayda güncel anlatayım kurban bayramından önce ki hafta istanbulda arkadaşım hava alanı yolunda (yani mahmut beyden Sahil yoluna giden yolda ilerliyor) kendi şeridinde normal giderken ŞARHOŞUN biri e-5 dönen sapaga çarpıp savrulup bizim arkadaşın önüne bizim arkadaş duramıyor, çarpıyor..İki araçta pert..Sonra polis geliyor adam yogun bakıma kaldırılıyor, v.s v.s polis diyor ki adama bak hem alkol alıyor hem miletin canına kast ediyor bizim arkadaş soruyor ne olacak diyor Polis ya buda sorumu önde ki araç suçlu arkadaki aracın zararını tazmin edecek..Arkadaş sonra diyor ki birisi orda peydah oldu ,Sonradan ögreniyor ki ŞARHOŞUN oğluymuş...Ceza tutanagı geliyor kim suçlu bizim arkadaş şuçluymuş..
Daha yorum yapmayım isterseniz olaya ,,