Kasada motosiklet

Arkadaşlar daha önce yazılan yazıları okudum.Kargo ile ilgili birkaç bilgim var.Yazın gideceğim gezi için sizlere şimdiden bir kaç sorum olacak.Benim güzargahım Muğla/milas-Muğla/marmaris-Aydın.Yalnız Manisa'dan milas'a kadar motosikletimi babamın kapalı kasa transiti ile götüreceğiz.Bu transitin arkası soğuk havalı.Hiç bir çıkıntı girinti yok.Motosiklet ise 125 cc cup.Bu motosikleti kasanın içinde bırakırsam büyük ihtimalle devrilecek.Bu motosikleti nasıl biryere sabitleyebilirim? Ya da başka ne tür alternatifim olabilir.Not(motosikletin orta sehpası vardır.)

Fikrim... 2tane tahta palet üzerine motoru çıkar lastiklerin paletin içine gireceği kadar testereyle kes sonra elciklerden iple palete bağla arka tarafıda amortisörlerden palete bağlayıp sabitleyebilirsin...

motoru ayağa alıp kasayı ortalayıp straforla sabitleyip sıkıştırabilirsin ben öyle getirdim geçen motorumu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benzinini boşalt,yatır motoru:wiinkk:

Motosikleti
Hornet
Bizim buralara gelcen demek:p
kasada tekerleğin qireceği kadar yer açma fikri banada mantıklı geldi bence onu uygula..
Çift ayak olduqundan çok sorun yaratıcaqını sanmam..
Veya arkaya motorun yanına bi yatak at:)
Yan Yana Seyahat edin :cherry:

arkadaşım kendi fikrin ne ona göre çözüm üretelim kamyonet kasasımı yoksa daha büyük bi araçmı ;1 tane çıkma otomobil lastiği al kamyonetin kasaya sabitle motoru da lastiğe sabitle diğer tarafına bir oto lastiği ile yine iice bağla hiç bişey olmaz artı çizilmezde sen yinede araya karton veya köpükle destekle .

Fikrim... 2tane tahta palet üzerine motoru çıkar lastiklerin paletin içine gireceği kadar testereyle kes sonra elciklerden iple palete bağla arka tarafıda amortisörlerden palete bağlayıp sabitleyebilirsin...
Bu fikri çok tuttum.Elimde 2 tane tahta palet var.Ben bu paletlere el koyup biraz modifiye yapayım.:pÇok sağol.Şimdi bunları güzelce paletlere oturtmak için biraz fikir yürütmeliyim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:54 ----------

Bizim buralara gelcen demek:p
kasada tekerleğin qireceği kadar yer açma fikri banada mantıklı geldi bence onu uygula..
Çift ayak olduqundan çok sorun yaratıcaqını sanmam..
Veya arkaya motorun yanına bi yatak at:)
Yan Yana Seyahat edin :cherry:

Vallaha altınkum neresi bilmiyorum.Gelince görüşürüz belki.:)Yok ya bulunduğum yerden orası 4 saat kapalı yerde bayağı kasılırım.:)

bendede 100lük cup var. bi kaç kere yolda kaldım ve ford connectle almak zorunda kaldım. arka koltukları yatırınca tam aldı ama senin transit diyosun ona 5 motor rahat sığar. gelelim motoru içeri koymaya, motorun baştan aynalarını sök yoksa girmiyo, sonra arka kapıdan iki kişi kaldırıp tekerlekler üstünde içeri sok, daha sonra motoru orta sehpaya kaldır. ben çamaşır ipiyle motoru aracın içindeki sabitleme yerlerine bağlamıştım ve hiç sallanmadı bile (55 km yolda). ve keyifli yolculuklar,,,,

bendede 100lük cup var. bi kaç kere yolda kaldım ve ford connectle almak zorunda kaldım. arka koltukları yatırınca tam aldı ama senin transit diyosun ona 5 motor rahat sığar. gelelim motoru içeri koymaya, motorun baştan aynalarını sök yoksa girmiyo, sonra arka kapıdan iki kişi kaldırıp tekerlekler üstünde içeri sok, daha sonra motoru orta sehpaya kaldır. ben çamaşır ipiyle motoru aracın içindeki sabitleme yerlerine bağlamıştım ve hiç sallanmadı bile (55 km yolda). ve keyifli yolculuklar,,,,

Burada motoru alması değil kasanın uzunluğu 4 genişliği 2.5 yüksekliği de 2 metre.Sadece güzelce devrilmemesini sağlamak.

iyi de abi transit-master-jumper-ducato vs nin kenarlarında halat gergisi için kancalar var ki tabanında.Doblonun panelvanında bile var .Yoksa da dedikleri gibi palet bulcan iki tane alıcan orta sehpaya çekicen gergi halatlarını palete, paletin kenarına da ağarlık bişeyler sağa sola, devaaam :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadasım biz kamyonet te tasımızdık..kenarlarında halat gergi delikleri veya demirleri var.. motosikletin yaslayacağın tarafın aynasını cıkart. motosiklet le arac arasına köpük - battaniye - yorgan vb... seyle sıkıstır sonra iyice bağla araba derilir o devrilmez... yolunuz acık olsun

Arkadaşlar daha önce yazılan yazıları okudum.Kargo ile ilgili birkaç bilgim var.Yazın gideceğim gezi için sizlere şimdiden bir kaç sorum olacak.Benim güzargahım Muğla/milas-Muğla/marmaris-Aydın.Yalnız Manisa'dan milas'a kadar motosikletimi babamın kapalı kasa transiti ile götüreceğiz.Bu transitin arkası soğuk havalı.Hiç bir çıkıntı girinti yok.Motosiklet ise 125 cc cup.Bu motosikleti kasanın içinde bırakırsam büyük ihtimalle devrilecek.Bu motosikleti nasıl biryere sabitleyebilirim? Ya da başka ne tür alternatifim olabilir.Not(motosikletin orta sehpası vardır.)

araba babanın olduguna göre ona sorarsan motosikleti nasıl taşıyacagını o daha iyi bilir valla :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar