Kartingde Ölüm!

Katılım
8 Ara 2011
Mesajlar
3,526
Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Adapazarı'nda Çevre Yolu kenarında bulunan bir alışveriş merkezinin bahçesindeki pistte gokarta binen 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan adlı genç kızın çarpma sonucu kafası koparak öldü. Genç kızın emniyet kemerini beli yerine boynuna doladığı ve hızlı şir şekilde kenara çarpmanın şiddetiyle başını emniyet kemerinin kopardığı belirtildi.

Olay saat 13.30 sıralarında Alınan Çevre Yolu'nda bulunan Kipa Alışveriş Merkezi'nin bahçesindeki gokart pistinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre arkadaslarıyla birlikte gokarta binmek üzere piste gelen gelen 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan, gokart ile bir süre gezdi. Oldukça hızlı olan gokartla giderken iddialara göre emniyet kemerini beli yerine boynuna geçirdiği ileri sürülen genç kız araçla hızlı bir şekilde kenara çarptığında boynuna takılı kemer başını koparttı.
Gokartta kafası bedeninden ayrılan ve bası pişte düşen genc kızın gokartı 5 metre kadar ilerledikten sonra çarparak durabildi. İnanılmaz kaza sonrası olay yerindeki vatandaşlar şoka girdi. Polis kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.


KAYNAK 1


KAYNAK 2
 
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
2,488
kaç yıllık kartingciyim, böyle birşey ilk defa duyuyorum. çok kez çarpmışımdır, bilinç kaybı yaşamaşımdır , ama bu inanılmaz.
 
Katılım
8 Ara 2011
Mesajlar
3,526
Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Daha geçenlerde orada o araçla yarıştım. tüylerim diken diken yaa..
 
Katılım
1 Ocak 2009
Mesajlar
1,586
Emniyet kemeri eğer bolsa çarpışma anında kaburganızı kırması olası bir durum. Karting kazaları çok ciddi olabiliyor. Boyun zedelenmeleri görülüyor genelde daha sonrasında fıtık olarak geri dönüyor. Ama böyle bir şey duymamıştım. Ama olası bir şey çünkü 130 kiloluk birinden sonra biniyorsanız doğal olarak çok gevşek oluyor. Ben geniş kemer takmaktansa hiç takmama taraftarıyım.
Allah rahmet eylesin çok üzücü bir durum.
 
Katılım
8 Ara 2011
Mesajlar
3,526
Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Hocam. Anladığım kadarıyla kız kemeri boynuna sarmış.
 
Katılım
19 Eki 2012
Mesajlar
920
bende go-kart hastasıyım cok kez kaza yaptım bır suru kaza gordum yuksek hızlarla yapılan ama sonucu hıc boyle degıldı. benım tahmınım kızın boynundakı kasların cok gevsek olması yanı bence bı rahatsızlıgı vardı. cunku bıraz mantıklı dusunursenız, arabada kac km ile giderken kaza yapan ınsanlar var kafaları kopmuyor. varmı kafası kopan arabanın ıcınde ? ben hıc gormedım su ana kadar. hanı emnıyet kemerı yuzunden kafası kopanı gormedım duymadım. dedıgım gıbı kızın boynu belkı de cok hassastı bı rahatsızlık gecırmıstı veya bı araba kazası atlatmıs boynu zedelenmıs tam ıyılesmeden karting yapmaya gıtmıstır. ben boyle tahmın edıyorum yoksa boyle bırsey ımkansız go-kart'ta. carptıgı her yer esnıyor. duvara carpsa tamam. duran kart'a bile carpmıs olsa kart da yerınden oynar yıne boynu zedelenır kurtulur. cidden imkansız bişey olmus burda fakat tekrar dedıgım gıbı kızda bıten bı sorun bu. emnıyet kemerıyle alakası oldugunu sanmıyorum.

onumuzdekı haftalarda haberler cıkar go-kart saglıklı mı ? kac km hızlara cıkıyor. guvenlı mı ? ınsanlara haber lazım ve bu haber ıcın ıllakı bırılerının olmesi lazım.
 
Katılım
1 Nis 2012
Mesajlar
1,417
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sonuç felaket olmuş, hiç bağlamasa belki sadece yaralanacakken ölümle sonuçlanmış. Pisti işletenler kontrol etmeliydi, ölüme sebebiyet vermişler.
 
Katılım
24 Nis 2007
Mesajlar
4,756
O araçlara binmenin kuralları ve talimatları var. Her seferinde uyulması gereken kurallar. O pistte uyulup uygulanıyormuydu acaba. Her binene kemeri takılıp , binen kişiye uygun bağlanıyormuydu. Kemer kullanmak istemeyene aracı kullanamayacakları söyleniyormuydu. Kask kullanımına dikkat ediliyormuydu.
Kimse bir yarış aracına bindiğinin farkında değil. Oyuncak sanıyorlar fakat işletmeci ve çalışanlar bunun bilincindemiydi.

Allah rahmet etsin. Günahlarını bağışlasın. Olaya tanık olanlarada sabır versin. Büyük travma geçireceklerdir.
 
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
1,493
İnanılmaz bir olay.Nasıl olabilir bu şekilde, ben çok şiddetli çarpıp çok yerimi morrarttımda bu haberden sonra birdaha binebileceğimi sanmam
 
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
1,269
nasıl oldu böyle birşey gerçekten çok tuhaf o kemeri boynuna nasıl dolar insan hadi o doladı o pistte hiç mi görevli yok ben anlamadım bu işi bu aracın motor gücünü sınırlandırmamışlar mı da çarpınca kafa kopartacak hızlara ulaşıyor?
 
Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
543
İnanılmaz bir olay yani rahmetlinin kafası nasıl kopar anlam vermiş değilim, nasıl sıktı nasıl kesti de kemer kızın kafasını koparabildi? Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin...
 
Katılım
4 Nis 2011
Mesajlar
1,752
Çok kötü.Belki de kemer kafasına dolanmış değildi.Başka bir durum olabilir:silent:
 
Katılım
20 Kas 2011
Mesajlar
1,869
Çok garip. Bizim haberciliğin katkısı büyük tabi. Doğru düzgün açıklasalarmış keşke.
 
Katılım
4 Haz 2012
Mesajlar
776
Son durak filmindeki ölümler gibi,inanılmaz bir ölüm şekli ve ihmalkarlık.Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır versin.
 
Katılım
24 Nis 2007
Mesajlar
4,756
Videoda ince ip yada halat gibi bir görüntü var ama herhalde polis aracı mühürlemiş te onun ipimi tam olarak çözemedim.
 
Katılım
19 Eki 2012
Mesajlar
920
kardeşim boynuna nasıl doladı bu emnıyet kemerını ? bu nasıl bi akıldır. hiç mi arabaya bınmedın ? hiç mi görmedin akrabandan arkadasından ? gokart dedıgın ne kadar hızlı gıdıyorku allah askına ? 4-5 sanıyede 100km hıza cıkmıyor. 50-60km gıbı hızlara dumduuuz yerlerde cıkabılıyor bu go-kartlar. o da sınırlı sayıda olanlar. 30-40km gıder gokart dedıgın daha fazlasına o pıstte cıkamaz. yemin ediyorum ofsayt mı degıl mı sorusu gibi bi ölüm.
 
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
3,535
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Bende herkes gibi şaşkınlık içerisindeyim.Bir kaç kez go kart kullandım defalarca izledim bir kaç kullanımda defalarca yüksek hızlarda kazalar yaptım ufak tefek burkulmalar sızlamalarla ayrıldım pistten.Bence emniyet kemerinde ve aracı kullanmaya başlamadan verilen talimatlarda ciddi bir ihmakarlık olabilir.
 
Katılım
18 Haz 2011
Mesajlar
292
Farklı bi kaynakta atkısının tekerin miline sıkıştığı söyleniyor. En mantıklısı bu. Ayrıca inci' de başlık açmışlardı, olayı gören biri de atkı olduğunu söylüyordu. Galiba atkı bi taraftan çekip, emniyet kemeri de diğer taraftan tutunca boyun daha fazla dayanamamış. Yazık olmuş.
 
Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
3,845
bu kemer işi değil. nerede görülmüş kemerin kafa kopardığı. bu atkıdan dolayıdır bence, motora sıkışmış heralde. zaten kafası geride duruyor görüldüğü üzere, çarpmadan önce kopmuş.
geçen yıllarda da benzer bir olay olmuştu, uzun saçla binen bir kızın saçları motora dolanmış ve tüm kafa derisi kopmuştu.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst