Karter Çatlağı ...

Arkadaşlar motor yağını değiştireyim dedim demez olaydım. Muslukçu mantığıyla drenaj vidasını fazla sıkınca karteri çatlattım . Tamirciye götürdüm üzerinde yapabilirsek yapacak yoksa motoru söküp kaynattıracak. Yav ne bi tarafımıza kaçmadan tecrübe edinemiycez herhalde :) En garanti tamir yolu nedir arkadaşlar bu durumda?

kaynak yolu garanti kaynak yoludur... üzerinde büyük ihtimal kaynar.. geçici yöntem ise sunfıx dir........

Eyvallah :) Bizde öpe öpe kaynak yaptıracaz ama baya masraf çıkarttı ya. 300 tl motoru söküp kaynattırmak . Üzerinde yapabilirse 150 tl. Acemilik işte :) Sen ne elliyon bırak değiştirsinler . :(

ÇOK PARA ... pendik uzay kaynak bu işi üzerinde %90 yapar... adam motor bloğu üzerinde türkiyedeki nadir kaynak ustalarından biridir.. travegoya bile yapıyor... atla yalovaya gel.. ordan feribotla pendik.... pendik sanayisinde uzay kaynak.. git gel ordaki masraf en fazla 100 liraya tamamdır......

blok komple o tarafı değiştirsen kaç lira? Motor modeliniz avatarınızda göremiyorum mt mobil den girdiğim için.

Motor 2006 Yamaha XT 125 R . Blok fiyatı 800 tl komple

Ramço doğru diyorsunda yağı hızlı bir şekilde sızdırıyor. o kadar yol gitmek için 2-3 ltrede yağ taşımalıyım yanımda. Bizim ustada üzerinde yapabilirse yapacak ama sağlıklı olmaz ise motoru sökücem diyor . Daha 20000 kmde motorum bide ya :( Diğer taraftanda motoru indirmişken komple bi bakımda yapsın diyorum . Bakalım ozaman dahaneler çıkartıcaklar.Eğer değişecek bişiler olursa indirmişken bu iş için alayını elden geçirtiriz napalım artık

Motor 2006 Yamaha XT 125 R . Blok fiyatın ahala ulaşamadım netten bakıyorum .

Ramço doğru diyorsunda yağı hızlı bir şekilde sızdırıyor. o kadar yol gitmek için 2-3 ltrede yağ taşımalıyım yanımda. Bizim ustada üzerinde yapabilirse yapacak ama sağlıklı olmaz ise motoru sökücem diyor . Daha 20000 kmde motorum bide ya :( Diğer taraftanda motoru indirmişken komple bi bakımda yapsın diyorum . Bakalım ozaman dahaneler çıkartıcaklar.Eğer değişecek bişiler olursa indirmişken bu iş için alayını elden geçirtiriz napalım artık

sunfix al 20 lira... yağı boşalt orayı kurula sür.... kuruyunca tapayı bir daha açana kadar sızdırmaz bilene.. tecrübeye sabittir... ben motor tır ve otobüsde defalarca kullandım...

araştırayım bakalım çok kişi iyi diyor idare eder diyor ama geçici çözümmüş. Çatlak ilerlemeye devam ediyormuş motor titreşiminden ötürü. Ama ucuza< gelecek bi süre daha idare eder beni sölimde kaynağa hiç girişmesin ozaman sunfix alıp gidim ben.. Eyvallah Ramço saolasın.

doğru. Pahalıymış. Ramazan arkadaşım yol göstermiş zaten. Kolay gelsin.

araştırayım bakalım çok kişi iyi diyor idare eder diyor ama geçici çözümmüş. Çatlak ilerlemeye devam ediyormuş motor titreşiminden ötürü. Ama ucuza< gelecek bi süre daha idare eder beni sölimde kaynağa hiç girişmesin ozaman sunfix alıp gidim ben.. Eyvallah Ramço saolasın.

NE demek adamım biz birbirimize yardımcı olmak için burdayız.........

atla dolmuşa git sanayide araştır aliminyum kaynağı yapan yerleri durumu anlat sökmeden üstünde olur benzini boşalt motoru yan yatır

50 kuruşa tamir edeceğin bir yol sana..
sobacıya git alüminyum soba borusu bantı al yağa suya sıcaklığa dayanıklıdır.
hadi iyi yolculuklar :D

abi ben yarın sunfix alıcam küçük sanayi nilüfer ticaretten 5 tlmiş macun kaynak olanı 200 dereceye kadar dayanıklıymış ilk onu deneyip olmazsa kapağı değişmetirmeyi düşünüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar