karda motorla işe gitmek..

sabah baktım bayağı kar yağmış ama arabaların tekerlek izlerinin olduğu yerlerde kar az. dedim işe motorla gideyim. atladım benim asya scooter'a çıktım yola. kafamda ana arterlerden gitmek var, oralarda trafik yoğun olduğu için nispeten yollar daha güzel. neyse giderken nedense artık kestirmeden saptım. o yol daha karlı olduğu için bir güzel kıç üstü düştüm :D temkinli gittiğim ve düşmeye hazır olduğum için bişey olmadı tabi. kaldırdım motoru bastım marşa devam ettim. bir daha düşmeden ofisin önüne geldim.

esas film akşam eve dönerken patladı. arabaların tekerlek izleri bildiğin buz tutmuş. hasanpaşa'dan acıbadem yokuşunu çıkarken kaza vardı. millet ona bakmak için durmuş salaklar yokuşta, tabi karlı buzlu yolda yokuşta durursan bie daha çıkamazsın. böyle salak insanlar var trafikte. tabi bende durmak zorunda kaldım yokuşta. zar zor ışıklara kadar çıktım. kenardaki kar birikintileri içinden gidince lastik tuttu biraz yolu, bu sayede ışıklara kadar geldim. oh bee kurtardım derken o kavşak nasıl buzlandıysa artık durdu motor gitmiyor. ulan yokuşu çıktım, kavşakta kaldım anasını satayım. ön tekeri sağa sola çevire çevire, motorun üzerinde zıplaya zıplaya bir şekil kurtuldum ordan ama epey uğraştım. eve kadar sorunsuz ve düşmeden gelebildim.

aklı olan çıkmasın motorla, sağlam buz var yollarda. bende akıl yok, siz bana bakmayın. yarın yürürüm işe, motor falan yalan olur.

Abi burayada gelir bu gece kesin ,bu balkanların Allah cezasını versin :cherry:

o arabaya kış lastiği de taksan yine çıkamaz. çünkü hayvan gibi torku var. belki düz vites olursa ikiye, üçe takıp filan çıkarsın.

aklı olan çıkmasın motorla, sağlam buz var yollarda. bende akıl yok, siz bana bakmayın. yarın yürürüm işe, motor falan yalan olur +1

ben yağmurda bile binmiyorum bknz tatlı su motorcusu

ne motoru hocam adam kaç bin liralık arabayla rampa çıkamıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=zOkLWNodF-k

Her türlü buzlanmada çıkarım o yokuşu emektar focus ile. Camaronun sahibi buzda sürmeyi bilmiyormuş. Araba güçlü, asılıyor eleman gaza, direkt patinaj.

@Celikat: Abi intihar etmenin daha garanti yolları var :cherry: Sen iyi usta motorcusundur, salağın teki gelir kayar duramaz çarpar Allah korusun.

karda bile binerim de bu kar o kar değil yani makul bir yağış değil. geçmiş olsun.

bunun kaç bin liralık arabayla pek alakası yok. o arabaya kar lastıgı taksanda o araba orayı zorlanarak cıkar. arkadan itişli bi araç öncelikle. ve o arabanın arka tekerinde 250 beygir güç var hayvan gibi tork var ve otomatik araç. gaz ayarı yapamıyorsun yapsanda bişi farketmiyor cunku yıne deli gibi güç aktarıyor. bak ondan daha gücsüz araç olan passat tıkır tıkır cıktı... hee gel gelelim böyle bir araban var karda çıkarmısın çıkmazmısın :D

camaroyu bilmem ama toros dersen lastikleri indireceksin janta neredeyse değecek şekilde sonra yavaş yavaş yola devam et denenmiş bir yol

Ben de tam bu konuda birseyler yazmak istiyordum. Bu havada bu yollarda 4 teker aracla kar lastigi bile zaman zaman kafi gelmez iken motorla cikmak deli cesareti. Buna ragmen mecburi cikan kurye ve paketci motorlari goruyorum. Bu karda bu buzda gercekten cok yazik arkadaslara. Nasil bir cozum bulunur bilmiyorum ama bir cozum bulunmali. Kaymasi, dusmesi yani guvenligi bir tarafta bu sogukta bir montla usuye usuye kullanmalari ayri tarafta sorun...

camaroyu bilmem ama toros dersen lastikleri indireceksin janta neredeyse değecek şekilde sonra yavaş yavaş yola devam et denenmiş bir yol

Tam tersi karda lastik indirilmez, şişirilir. Kaygan zemine temas eden yüzey ne kadar az ise o kadar az kayarsin.

Google da İsveç rallisi diye arat ve arabaların lastiklerine bak, inceciktir.

Bu kış iş yerim maslak'ta olduğundan dolayı cesaret edemedim ama, geçen kış kartal'dan maltepe'deki iş yerime yerlerde kar varken gittim motorla.
Ara sokaklar çok sıkıntı yaratmadı, E5 zaten rahat, ama iş yerine varmak için inmem gereken yaklaşık 50 metrelik son yokuşu 10 dk da falan inmiştim. Ve gavur ölüsü gibi 270 kiloluk motoru düşürmeden inmeyi başarmıştım:bounce:

Abi siz motoru çalıştırmıssınız benim motor çalışmıyor :D kar kalksın pis benzini boşaltıp denicem :)

celikat hocam geçmiş olsun, baya maceralı bir yolculuk olmuş :)

Önden de bir Passat göstermişler ki, hani bakın bu çıkıyor bu çıkamıyor :p
Camaroda yaz lastiği var, kullanan kişi başta hızını alıp çıkmadı hiç, neden anlamadım. Azıcık gerilip çıksa belki çıkardı.
Impreza AWD'nin gözünü seveyim :)

bende okula gidiyorum daha düşmedim hiç düşmekte istemiyorum 5 senedir motosiklet kullanıyorum 1 kere düşmedim :flower:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar