Karbüratör

Bugün suzuki dr 400 karbüratörü temizledik , bende su merak uyandı ve karbüratörün şu gözükmeyen iç kanallarınin şemasi lazım nerden bulabilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:38 ----------

çok mu zor sordum arkadaşlar

karbüratörün markasıyla modelini yaz google'a, görsellerde arattır, herhalde çıkar birşeyler. nette birsürü karbüratör şeması var, en azından benzer bir şeyler denk gelir bence.

Kaç model dr400 ün karbüratörü?

İç kanalların değilde parçalanmış karbüratör şeması olur.

kanalların şemasını niye istiyosun merak ettim? aslında benimde şemadan ziyada ufak bi diyafram var onun görevini merak ediyorum ne işe yarıyo:S

yakıt fişeğinin inip kalkmasıni ve yakıtın ayarını basit bir dille
normalde gazin yaptığını o fişek yapıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------

hava ve yakıtın hangi kanallar vasıtası ile Benzin yakıt karışımı haline geldiğini çok merak ediyorum

yakıt fişeğinin inip kalkmasıni ve yakıtın ayarını basit bir dille
normalde gazin yaptığını o fişek yapıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------

hava ve yakıtın hangi kanallar vasıtası ile Benzin yakıt karışımı haline geldiğini çok merak ediyorum

tam demek istedigini anlıyamadım ama bahsettigim diyafram bu fotodaki gibi ufak olan
dd506d2bde538e89aead34efb3ff2517.jpg

bu diyafram 2. bogaza hortum gönderiyo claısma mantıgı ne acaba.
762_dogan-kartal-sahin-weber-ikinci-bogaz-diyaframi%20%283%29.JPG

şimdi hava yakıt karışımı cok basit aslında takılıcak bi durum yok sen gaz kolunu cevirinde karbüratördeki kelebek acılıyo ve o esnada
Karburator-diyaframi-101.jpg

bu diyafram yukarı cekiliyo ve ignenin ucundan benzin manifolttan iceri havayla geciyo

o kadarını biliyorum
karbüratörün hava girişinde solda ufak bir delik var kenarda ki kapağı açınca 3 tane delik var orda biri Benzin haznesine biri silindir girişine gidiyor o deliklerin sağladığı görev merak konusu

o kadarını biliyorum
karbüratörün hava girişinde solda ufak bir delik var kenarda ki kapağı açınca 3 tane delik var orda biri Benzin haznesine biri silindir girişine gidiyor o deliklerin sağladığı görev merak konusu
benim en karmaşık buldugum şey zaten karbüratör ve hep kurcaladıgım için hiç motor düzenli çalışmaz :)

yapani alnından öpmek istiyorum çok karmaşık hala kafa yoruyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------

3 tane karbüratör var hurda yarın farklı karbüratör bulup içini açıp inceleyeceğim

bende 2 tane xt 600 karbüratörü var onun parcasını ona takıyorum modelleri deişik ama uyuyo temizlerken tinerle temizledim plastik yerleri söktüm ama genede contayı lastik gibi uzatmıs bunları mis gibi temizlemenin yolu ne

bütün küçük contalari çıkar , metal meme vs hepsini tinere yatır beklet bir gün çıkar benzinle yıka , diyaframi çok dikkatli tak hemen yırtılir . Birde diyafram kapağını kapatırken sıvı conta sur

bütün küçük contalari çıkar , metal meme vs hepsini tinere yatır beklet bir gün çıkar benzinle yıka , diyaframi çok dikkatli tak hemen yırtılir . Birde diyafram kapağını kapatırken sıvı conta sur
tinere yatırma işlemini yapmıştım ama sıvı conta sürmem bi kere sürdüm memeleri tıkadı hem benzin kacırmıyoki kabüratör şamandıra ayarın bozuk deilsede cok zor kacırır zaten

scooter karbüratörü gibi ise contaya gerek yok
büyük motora mecbur süreceksin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar