karbüratör temizliği

abilerim kardeslerım ustalarım motoran mtr 100 bı motora sahıbım bugun forumu gezerken temızlık falan derken bırde ben el atıyım dedım yolda gıderken fıck fıck dıe ses gelıordu karbüratörümden o yuzden temızlıyeyım dedım ve karburatoru sokup parcalayıp en ufak vıdasına adar soktum benzıne yatırdım 1-2 saat gıbı bı sura benzınde beklettım topladım gerı taktım motoruma fakat suan motorumun karburatorunden bırakın fıck fıck dıe ses cıkarmasını motorum bıle calısmıor :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: galıba ellememk lasımmmıs bazı seylere bozulana kadar yada ustaya gıdene kadar basına gelenler varsa cozum yolu bılenlerden yardım ıstyorum yoksa ustaya gıdıcem tesekkurler sımdıden.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------

yokmu yardımcı olacak kımse :pr::salut:

ne kadar delik meme varsa hepsini sök hava tut içlerine..karburatorü benzin yerine sirke ile yıka daha iyi temizler..söktüğün herseyi tam olarak topladın mı? memelerin tıkalı olup olmadığına bak ve şamandıra takılı kalıyor mu ona bak başka da birsey yok zaten o zıkkımın içinde

Benzinde bekletmenin ne gibi bir faydası olabilir ki? Zaten karbüratörün içi her zaman benzin dolu... ;) Ben temizlerken gazyağı kullanmıştım, wd40 ya da mazot da olabilir. Delilo demiş zaten hava tutmazsan temizlenmez. Üflemeyle filan temizleyemezsin, bir bisikletçiye gidersen, kompresörle hava bassın, ama ana jet, rölanti jeti gibi delikleri elinle tıkayacaksın ki hava kanallardan geçsin, yoksa yine fayda etmez... Dur resim ekleyeyim de faydası olur belki...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------

Mavi olan benzini kesen tıpa, onu doğru takmazsan benzin gelmez ya da şakur şukur pistona dolar... Kırmızı ile işaretlediğim beş deliği tıkayacaksın, ondan sonra sarı ile işaretlediğim yerden ver basınçlı havayı, diğer iki kırmızı daireden de aynı işlemi yap. Hava, o sarı kanallardan (iki kanal var) geçmeli mutlaka.

cok tesekkurler yarın sabah tekrar denıyıcem delileoo şamandıra takılı kalıomu dıe bak demısde şamandıra oynuor sıkıntı yok yanı herhangı bı takılma yok tam olarakda her parcasıyla topladım bıde dedıklerınızı uylıyım yarın yenıden sokyım bakıyım ne olacak cok tesekkurler bılgıler ıcın

Ne demek, kolay gelsin... Ustaya gerek yok bence, ha karışık bir karbüratör olsa tamam ama bizim karbüratörlerin sistemi basit :wiinkk:

offff yaaa 2 gundur karburatorle ugrasıorum ve karburatore suc buldum karburator temızlıgı sonrası calısmayan motorumun tek sorunu bu benzın deposu altındakı enduksıyon bobınımı nedır onun yanında kare bırtane daha parca var ona gıren 2 soketten bırının yerınden cıkmasıymıs bugun baya sınır oldum ve komple dagıttım motorumu ıskeletı kaldı sadece ve sonunda o bahsettıgım sokete rastladım taktım bırkerede calıstı motor tık dıe saat gıbı ama genede konuma ılgı gosteren abıerıme kardeslerıme ustalarıma cok cok tesekkur edıorum ii gunler dılerım

Bu motorlar başlangıç için bu yüzden çok iyi....... Boz dağıt sonra topla devam et :))

Dua et ki motoran bu bir scooter olsa çok daha zor olurdu.

ewt talha kardesım sokup dagıtması cok kolay bı motor o yonden ii :) calısmama olayınada gelınce karbüratörümün çok çok gunahını almısım vebalini düşünür durumdayım :queen::queen::queen: sadece bı soket nekadar sınır ettı ama caslısınca baya bı ınlettım mahleyı mevcut olan acık bogaz fresko eksozumla yardımcı olan ve herkese tekrar tekrar tesekkur ederım :thumleft:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar