Karbüratör sorunu

Motosikleti
Rks rico 50 cc
merhaba arkadaşlar rks rico var bildiğiniz gibi motorun hava ayarını anlatayım sonuna kapatıyorum stop etmesi gerekirken motor rolanti yükseltip çalışmaya devam ediyorum yoğun benzin kokusu var ve çok yakmaya başladı arkadaşım çiğ yaktını söyledi birde buraya sorayım dedim birde zincir sesi geliyor motordan büyütülecek bir sorun mu gidişi iyi gidiyor ustanın birisi krank da boşluk var dedi 10000 TL ücret çıkarttı içim cız etti konuya hakim olanlar yorumlarsa sevinirim

Motosikleti
Ns200 15"
Yüksek ihtimalle emiş hattında kaçak var ve böyle durumla karşılaşıyorsunuz.

Zincir sesi yerine supap seside olabilir.

Motosikleti
Rks rico 50 cc
Ne yapılmalı böyle bir durum da ustaya vermelimiyim tamir için çok istiyor ustada 10000 TL gibi bir ücret beni zorlar

Motosikleti
Arora kasırga
Benzin kokusu varsa bujiye,bobine,beyine bakacaksin
Anlatmana göre ya yakıt fazla gidiyor ya da giden yakıtı yakmadan egzozdan çiğ atıyor
Karbüratör ayarını yaparken de karışım vidasını en yüksek devirli çalıştığı noktadan çeyrek tur fazla gevşet bırak
Krank sesi yoksa ustaya kulak asma devam et
Ses varsa da komple revizyonlu kelle motor 9 bin ona göre,bı yatak için on binlik olma

Motosikleti
Rks rico 50 cc
Benzin kokusu varsa bujiye,bobine,beyine bakacaksin
Anlatmana göre ya yakıt fazla gidiyor ya da giden yakıtı yakmadan egzozdan çiğ atıyor
Karbüratör ayarını yaparken de karışım vidasını en yüksek devirli çalıştığı noktadan çeyrek tur fazla gevşet bırak
Krank sesi yoksa ustaya kulak asma devam et
Ses varsa da komple revizyonlu kelle motor 9 bin ona göre,bı yatak için on binlik olma
Hocam hava ayarını kapatıyorum motor devri yükseltiyor stop etmiyor evet yakıt çok gidiyor çiğ yakıyor sabah deneyeceğim krank sesi yok farklı bir ses var dedi oda beni öpmeye niyet etti herhalde bende bir sorayım dedim bilen birisine

Motosikleti
Arora kasırga
Hocam hava ayarını kapatıyorum motor devri yükseltiyor stop etmiyor evet yakıt çok gidiyor çiğ yakıyor sabah deneyeceğim krank sesi yok farklı bir ses var dedi oda beni öpmeye niyet etti herhalde bende bir sorayım dedim bilen birisine
Kapattikca stop etmiyor ise karbüratör ayar vidası yakıtı azaltmiyor demektir. Bu da çok yakmasının nedenini açıklıyor.
Vida üzerindeki oringler çatlamış olabilir,komple söküp tamir takımıyla hizaya çekmek iyi olur.
Yakıtı düzene bindirip sonra motorda kusur aramanı öneririm.
Tamirci haftaligi senden çıkarmaya yemin etmiş belli,dikkat et

Motosikleti
Rks rico 50 cc
Kapattikca stop etmiyor ise karbüratör ayar vidası yakıtı azaltmiyor demektir. Bu da çok yakmasının nedenini açıklıyor.
Vida üzerindeki oringler çatlamış olabilir,komple söküp tamir takımıyla hizaya çekmek iyi olur.
Yakıtı düzene bindirip sonra motorda kusur aramanı öneririm.
Tamirci haftaligi senden çıkarmaya yemin etmiş belli,dikkat et
Cevabın için teşekkür ediyorum dediğini yapacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar