Soğuk sıcak hep aynı abi 80km yol gittim kalan 1km de yaptı böyle buji kurum bağlamışdı değiştik hava filtresi ıslakdı değiştik ateşleme de sorun vardı bobin de değişti marş almadığı için yapıldı bunlar çalışması çözüldü tekleme devam etti benzinden de olabilir dendi sulu benzinde yapıyormuş.
Benimde başıma aynı şey gelmişti. Motor tekliyordu ateşlemedendir dedim bujiyi söktüm kapkara kurum bağlamış. Neyse bujiyi değiştirdim biraz kullandıktan sonra yine teklemeye başladı bujiyi döktüm yine kurum bağlamıştı ve yakıt çoğalmıştı. Yani bu olay zengin karışım oluyor. Pistona az hava fazla benzin giriyo ateşlemede bu yakıtın hepsini yakamıyo çiğ benzib olarak atıyor egzozdan. Çözüme gelirsek senin koyduğun resimdekinle aynı karbüratör var bendede. Anlatıyorum: Gaz telinin çektiği pistonun altında iğne var onu 5. çeltike aldım. Sonra geri takıp motoru çalıştırdım motoru biraz ıdıttım. Sonra rolentide hava ayarına geçtim. Bu ayar vidayı tam sıktım sonra 3,5-4,5 tur açtım. Zaten rolentiden anlıyosun en güzel nerde çalışıyosa orda bırakıyosun. Bu anlattıklarımı bir dene benimki Allah nazarlardan saklasın saat gibi oldu. Bu işlemi yaparken bujinin yeni ve doğru olduğunu, hava filtresinin temiz olduğundan emin olman gerekir. Mobilden yazıyorum bazı yerlerde yanlış yazmış olabilirim kusura bakma. Allah kolaylık versin.