karbüratör nasıl temizleyebilirim

125 ace motosikletimin karbüratörünü nasıl temizleye bilirim sanayide temizletmek istemiyorum kimse ilgilnemior çünkü geçen frenler bozulmuştu yaptırmaya gittim gelmişken zincirede yağlasın diye adama zinciride yağlar mısın dedim tamam dedi çıkma motor yağından iki fıs fıs yaptı tamam dedi onun için karbüratörüde bastan savma yapacaklarına eminim kendim temizlemek istiyorum

karbüratörü söküp takman risklimidir ve hangi malzemeler ile temizlenir

ha birde bujileri değiştirmek istiyorum her hangi bir buji motoruma uyar mı hapsi aynı mı olur

Son düzenleme:
Motosikleti
XV250 - FZ6
Karburator temizligi icin en iyi yontem. Karburatoru sokup beyaz sirke dolu bir kapta bir gun bekletmek. Bunu yaparken, lastik kisimlari sokmek gerekiyor. Benim motorun karburatorunde bir tikaniklik vardi, bu yontemle hallettim. Beyaz sirke marketlerde satiliyor, 1lt'si 3TL civaridir. Tavsiye ederim.

anladım peki söküp takarken rölanti ayarından başka ayar oluyor mu riski var mı söküp takmanın

Motosikleti
XV250 - FZ6
Var tabi, karburatoru sokmek ve icini kurcalamak risklidir, ama kesfetmek icin yapmak gerekiyor, yoksa ustalarin esiri olursunuz. Ayarlar da kolay sayilmaz eger ilk defa yapiyorsaniz. Ama ogrenebilirsiniz.

Karbüratörü sökmek risklidir. Hiç bilmiyorsan bulaşma derim. Durduk yere sökme. Eğer içinde pislik varsa alttaki tahliye vidasını gevşetip biraz benzin akıt. Karbüratör ile benzin deposu arasında filtre varsa temizlemene gerek yok.

hava filtresini karbüratörden ayır , motoru çalıştır 6000 devirde sabit tut , avucunla karbüratörün hava emişini tamamen kapatarak 2-3 saniyeliğine engelle , bunu beş altı defa tekrarla karbüratörün temizlenmiştir , bu yöntem sadece çok ağır tortu birikmiş karbüratörde işe yaramaz , böyle bir karbüratörlede zaten motor hiç çalışmaz..

ustan zinciri gayet güzrl yağlamış, zincirin üstüne yağdanlıkla iki fıt yağ sıkmak yeterli..

125 ace motosikletimin karbüratörünü nasıl temizleye bilirim sanayide temizletmek istemiyorum kimse ilgilnemior çünkü geçen frenler bozulmuştu yaptırmaya gittim gelmişken zincirede yağlasın diye adama zinciride yağlar mısın dedim tamam dedi çıkma motor yağından iki fıs fıs yaptı tamam dedi onun için karbüratörüde bastan savma yapacaklarına eminim kendim temizlemek istiyorum

karbüratörü söküp takman risklimidir ve hangi malzemeler ile temizlenir

ha birde bujileri değiştirmek istiyorum her hangi bir buji motoruma uyar mı hapsi aynı mı olur

Baştan savma değil. Ben kendi motorumuda öyle yağlıyorum. Yağ cinsinden bişey bulunca bi sürerim onla gider baya. Bazen 10 numara bazen 90 numara. :mrgreen:

Baştan savma değil. Ben kendi motorumuda öyle yağlıyorum. Yağ cinsinden bişey bulunca bi sürerim onla gider baya. Bazen 10 numara bazen 90 numara. :mrgreen:

daha önce başkası yapmıştı zincir için özel yağdan sürmüştü birde sürmeden önce bir şey sıkıp temizlemişti

Karburator temizligi icin en iyi yontem. Karburatoru sokup beyaz sirke dolu bir kapta bir gun bekletmek. Bunu yaparken, lastik kisimlari sokmek gerekiyor. Benim motorun karburatorunde bir tikaniklik vardi, bu yontemle hallettim. Beyaz sirke marketlerde satiliyor, 1lt'si 3TL civaridir. Tavsiye ederim.

Beyaz sirke yani elma sirkesi... nasil oluyor ki petro kimya türevi atiklari çözebiliyor. Plastik aksama zarar veriyor....Valla benim kafam karisti. Hani karbüratörde kireçlenme olsa tamam, hatta biraz ısıt asidik seviye yukselir daha etkili olur diycem de... Ne biliyim aklima yatmadi bu durum.

Hemserim sakın sirkeye falan bandirma aleti, bir ise yaramaz. Olmaz oyle sey. Olduysa da tesaduftur. Karburatorle bilmiyorsan hic ugrasma işi ehline birak. İnt te falan izleme ile de olmaz.

Alttaki minik rezervuar gibi olan kismi aç, benzin ve diş firçasi ile tortu varsa temizle, sonra baktin duzelmiyor komple sök ve sadece basinçli hava tut. Gerisi ilk defa yapan ve nasil yapildigini bir ustanin yaninda görmeyen icin baş agritici olabilir.

Karbüratörü önce manifolttan sök. Sonra telefondan vidyoyu açıp karbüratörü parçala. Tüm memelerin deliklerini fren telini ayırıp telle tüm delikleri temizle. Fırça ve benzinle tüm parçaları yıka. Varsa kompresörle kurula yoksa bezle kurula üfle vs. Sonra söktüğün gibi geri toparla. Takıldığın yerde vidyodan yardım al.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:18 ----------

karbüratör temizleme basit bir işlemdir burda bulaşma vs. diyenlere kulak asma sök tak çok matah bişey değil. Motorun dinlinden anlamak iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar