Karbüratör hız arttırır mı

Kuba ege 50 100lüğe çevrilmiş cup motorum var motor gitmiyo hafif bayır 60 normal çok zorlayınca 80 gidiyo benim arkadaşlar basıp gidiyo benim motor 100 lüğe çevrilmiş ama kaebüratör 50lik için kullanılan orj karbüratörü değiştirmemişler normaldr pz19 var pz27 yapmayı düşünüyorum sizce hız sorunu geçer mi bide az devirde bile çok bağırıyo motor 1. Vites 10 da zorlanmaya başlıyo motor direkt ne yapsam bilemedim yardım lütfen

Motosikleti
Ns200 15"
Bu tarz yükseltmelerin sağlıklı olması için üst kapağında değişmesi gerekmektedir, eğer bu durum sağlanmamışsa yeteri kadar verim almayabilirsiniz. Karbüratör eğer 100 cc karşılıyorsa değiştirmeye gerek olmaz, kavrama ayarınız ve subap ayarı çekişi etkileyen konulardan bir kaçıdır. 100 cc den çok bir şey beklemeyin, zaten olması gerektiği kadar gidiyor.

Bu tarz yükseltmelerin sağlıklı olması için üst kapağında değişmesi gerekmektedir, eğer bu durum sağlanmamışsa yeteri kadar verim almayabilirsiniz. Karbüratör eğer 100 cc karşılıyorsa değiştirmeye gerek olmaz, kavrama ayarınız ve subap ayarı çekişi etkileyen konulardan bir kaçıdır. 100 cc den çok bir şey beklemeyin, zaten olması gerektiği kadar gidiyor.
Hızı geçtim de viteslerde motor çok bağırıyo bunu çözmeye daha çok çalışıyorum aslında

Motosikleti
Ns200 15"
Hızı geçtim de viteslerde motor çok bağırıyo bunu çözmeye daha çok çalışıyorum aslında
Motosikletiniz fabrika çıkışı 50 cc olduğu için şanzıman ve dişli oranları buna göre tasarlanmış oluyor, haliyle siz hacim arttırdığınızda güç arttığından dolayı devri çabuk tamamlıyor ve bağırıyor. Eğer buna bir çözüm isterseniz dişli oranlarını değiştirmek olabilir.

Motosikletiniz fabrika çıkışı 50 cc olduğu için şanzıman ve dişli oranları buna göre tasarlanmış oluyor, haliyle siz hacim arttırdığınızda güç arttığından dolayı devri çabuk tamamlıyor ve bağırıyor. Eğer buna bir çözüm isterseniz dişli oranlarını değiştirmek olabilir.
Teşekkür ederim sorumu yanıtladığınız için dişlileri değiştiricem o zaman iyi akşamlar

Karbüratör bir zamandan sonra ayar tutmamaya başlıyacak veya ayarı her bindiğinizde değiştirmeniz vs. gibi sorunlarla karşılaşacaksınız. Bütçeniz kısıtlıysa o karbüratörle idare edin iyice gitmeye başlayınca 100lük karbüratöre geçin şuanlık sadece dişli oranlarıyla oynasanız yeter sitedekinine göre -3/+3KM/S değişir.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Ben bu dişli yükseltip takmaya çok hakim değilim de önü yükseltip arkayı düşürürsem onu halledeceğimi söylemişlerdi
Önü yükseltip arkayı düşürürsen azami hız artar, torku zaten hacim yükselttiğin için artacak. İhtiyacına göre düzgün oranlar bulduğunda kullanması eğlenceli olur. Mesela 2 kişi seyehat ediyorsanız ve/veya çok yokuş çıkıyorsan tork önemli. Bende 110cc çevirme bir Yuki Gusto vardı, önceki sahibi dişli oranlarını çok iyi seçmiş hem şehir içi yokuşlarda torkluydu hemde otobanda son hızı 80'lik kadranın göstermeye yetmeyeceği kadar iyiydi.

Son düzenleme:
Artırır ama ona göre valf ayarlarıyla da oynanması lazım, 100lük motorla 80 görmesi iyi bence. Uğraşmaya değmez

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar