Karbüratör hakkında bilgi

Herkese merhaba arkadaşlar;
Size bi sorum olucaktı karbüratör hakkında acaba keıhan diye japon malı bir karbüratör warmı ??

GKN

kehin marka japon malı karbüratör mevcut, bir .çok japon üretim motosiklette kullanılır:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
keihin japon markası diye biliyorum, bütün dünyada motorsiklet karbüratörü deyince 1 numaradır.

Keihin da Mikuni gibi Japon ve USA ortak uretimidir. Model ve cesitlerine gore japonya yada USA bir kismida Brasil de uretilmektedir.

Merhaba benim motorun da karbüratörü keihin dir...Bildiğim kadarı ile çok ünlü bi marka sanırım kawasaki de kullanıyordu hala kullanıyormu bilemem...

BU arada benim motor avatr da gözüken :)

peki karburator modifikasyonu hakkinda bilgisi olan varmi
yada karburator degisimiyle ilgili?

Karbüratörün kendisini değiştirmeyeceksen, orjinal ana meme bir üst memeyle değiştirilir ve hava girişi açık hava filtresi ile desteklenir. Fakat günlük kullanım için hiçbir şekilde önermem. Yakıtın ve motor ömrün için.

karburatoru daha iyi calistirmak icin hava giren tarafini iyice parlatican...

kehin ve mikuni en iyi karburator markasi... ktm, kawasaki, yamaha, suzuky... butun bu cross, motard ve enduro 2 zamanli motorlarda bu karburator var...

açıklamalarınız için tşk ederim

peki bu karbüratörün sahtesini yapmaları ihtimali warmı karbüratörün üstünde keihan japan diye yazıyor ve fiyatı 45 ytl dendi bu yüzden terettütte kaldığım için soruyorum.

45 Ytl'ye sıfır Keihin karbüratör olmaz, revizyonlu olabilir.

ben benim 38mm kehin karburatoru yeni aldim... 450€ odedim italiada... 45ytl bulduisan bence ya kirik ya sahte

bende saatte olduğunu düşündüğüm için sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar

KIEHAN veya KEIHAN veya KEI HIN diye markalar mevcuttur piyasada :)

orjinal olup olmadığını karbüratörün kalıp izlerinden anlayabilirsin. Dandik karbüratörlerde çapaklar vardır ve kalıp çizgileri çok belirgindir. Çinko benzeri bir metalden yapıldıkları için kurşuni hafif mat bir rengi olur orjinalinin.

Ayrıca orjinaline çok yakın olan SHENGWEY karbüratörler vardır. Bu marka TAIWAN markasıdır ve çoğu kaliteli çin motosikletlerinde kullanılır. Honda titan karbüratörü arıyorsan SHENGWWEY'i tavsiye edebilrim. Ama fiyatı 80 ytl civarındadır bilgin olsun.

Karbüratörlere jet kit olarak satılan yükseltme aparatları mevcuttur(iğne , meme vs.). Fakat 125 cclik bir motor için jetkit türkiye'de bulman zordur :)
zaten 9 beygirlik motora yapsan yapsan modifiye olarak hava girişlini açmak ve daha fazla benzin vermek olacaktır. gücün de olsa olsa 9,5 hp olur :)

45 ytl karburator sifirmi , kutusu varmi? Eger oyle ise cin lilar bos durmamis demektir.

mrb acaba regal raptorda 250cc lerde
kullanılan karbüratör nasıl harbi japon diyorlar üstündekine bi bilgisi olan var mı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar