Karbüratör dengesizliği neden olur ?

Katılım
23 Eki 2018
Mesajlar
25
Motor silindir krank falan değişti sonrasında karbüratör sorunu ortaya çıktı. Zor çalışıyor bazen hemen çalışıyor devir düzensiz ayarlasam bile yinede bozuluyor. Bazen rölantideyken kendi kendine 4 bin devire çıkıp orada takılıyor 1 dakka falan, bazen ufak gaz verdiğimde 3 devire kadar çıkıyor mesela ama geri inmiyor takılı kalıyor çok yavaş iniyor.


Ayrıca bu deponun altında gaz teli kelebeğe doğru giderken bir yere daha gidiyor kırmızı bir kutu orayla bağlantısı var gazı açarken oradanda birşeyler açıyor nedir bu kutu motoru geri toplarlarken acaba orada bi sıkıntımı oldu yanlış bağladılar.

Yani anlam veremiyorum ya çözücem bir şekilde yada bayılacam parayı yeni karbüratör alıcam.
 
Katılım
24 Eki 2018
Mesajlar
3
gaz pedali ile alakalı olabilir diye düşünüyorum bazen bu tarz sorunlar doğrudan baktığımız yerle alakalı olmuyor, sebep olan başka şeyler vardır. Detay inceleme yaptırsana.
 
Katılım
23 Eki 2018
Mesajlar
25
kusura bakma gaz pedalı dediğin yer neresi oluyor tam olarak

Anladım yok onunla alakası baktım.
Dediğim gibi tvs kullanıyor musunuz bu deponun altında gaz telinin kelebeğe doğru giderken kırmızı bir kutuya da gidiyor ayriyetten internetten aradım bulamadım ne olduğunu belki onunlada alakası olabilir motor 2 3 ay kadar yattı etkisi olabilirmi bilmiyorum.
Hani ustada bir şey diyemiyor. Motor geri toplandıktan sonra oldu bu olay
Teşekkür ederim yinede ilginiz için
 
Super Moderator
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
4,360
Karbüratör çok nazlı bir elemandır,düzgün çalışmasına etken pek çok ayar söz konusudur, o yüzden bu işten anlayan eski bir motosiklet ustasına götürmeni öneririm.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
1,355
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hava ayarını kontrol edin, en azından basitçe bir ayarlayın. Karburatörün üzerinde gömülü(motorun sol tarafında)düz tornavida ile ayarlanan bir vida var onu saat yönünde sonuna kadar sıkın sonra 2,5 - 3 tam tur açın bide böyle gözlemleyin. Karbüratör hassas bir alet. Hava alan bir yeri olabilir, diyaframı lastiği düzgün takılmamış ya da delik olabilir. Gelelim deponun altındaki kırmızı kutuya. O önemli ve ateşleme ile alakalı diye biliyorum.Gaz kelebegiyle uyumlu hareket etmesi gerekiyor. İyi bir usta mutlaka çözer sorunu
 
Katılım
10 Ocak 2017
Mesajlar
3,076
Bana jikle acıkmış gibi geldi. Gaz verince devrin birkaç saniye sabit kalması genelde jikle açıkken çalışınca olur
 
Katılım
3 Eyl 2018
Mesajlar
15
Tekleme, silkeleme, düzensizlik vs çoğunlukla karbüratörden alakalı. İyi bir hava veya rölanti ayarı yapmadan önce karbüratörün yapacağınız ayarı kabul etmesi önemli, bunun tek yolu da önce karbüratörü güzelce söküp temizlemek. Gerekiyorsa meme, şamandıra veya iğneyi değiştirip ondan sonra iyi bir ayar yapmak lazım.
 
Katılım
16 Haz 2015
Mesajlar
225
O karburatorden hayir gelmez. Aynisi basima geldi, bir turlu duzelmedi. Sinirden karburatoru parcaladim. Yenisine 400 tl bayilinca saat gibi calisti namıssız. Motor tvs 150.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst