Karbiratör Diyaframı ??

gsf 600 bandit diyafram bozuldu nerden bulabilirim aynısından ve bu diyaframın
ses-çekiş-yakıt tüketimi ile alakası var mı =?

Bırak Ankara'da veya Bolu'da Türkiye'de bulabileceğini bile pek sanmıyorum. Aşağıda bir tane var. Kargo dahil 50 dolar.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GSF6...rcycles_Parts_Accessories&hash=item45f6749d3a

Diyafram "slide" denen parçaya bağlıdır. Gaz kelebeği açılınca karbüratöre hızla girmeye çalışan hava diyaframı şişirir. Diyafram içeride bulunan bir yayın kuvvetini yenince slide'ı geri çeker. Slide'ın ucunda da konik bir iğne vardır. Bu iğne geri çekildikçe karbüratör içinde geçen havaya daha fazla yakıt karıştırılır. Bu sistem, gaz kelebeği 1/4 açıklığa ulaşınca çalışmaya başlar ve yaklaşık 3/4 açıklığa kadar devam eder. Bundan sonra slide'ın etkisi azalır ve devreye ana jet devresi girer.

Diyaframdaki en ufak delik, gaz kolunun 1/4-3/4 açıklıklarında performansı etkiler. Muhtemelen iğne geri çekilemediği motora fakir karışım girer.

Son düzenleme:
Etkiler hocam etkiler. Motorundan inanılmaz ses çıkar. Sanki performans egzoz takmış gibi. :queen:

Karbüratörün önemli bir parçası arızalı ama sen ses derdindesin. Pes valla :pr:

Bana bir kere daha hatırlattın Türkiye'de yaşadığımı.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Usta karbüratörcü orjinal pistonun sadece diyaframını değiştirebilir. Parçası yok diye vosvosun kapış diyaframını aynı şekilde uydurma yaptırmıştım.

uydurma iş sonradan problem çıkarmasın sana benzin kaçırma olasılığı var motor yanabilir :)

uydurma iş sonradan problem çıkarmasın sana benzin kaçırma olasılığı var motor yanabilir :)

Dediğim gibi işin ustasını bulun sağlam malzeme ile sorun açmaz. Çok zor uydurmuştu karbüratörcü elindeki en az 20 karbüratörün kapış diyaframını denedi. Parçayı bulamazsanız en son çare deneyin.

bumi kardeşim ses derdinde değilim motorun sesi aşırı çıkıyo ayrıca kötü çekişi flnde hic iyi de karbüratör den başka biyerde problem varmı diye merak ettim motorun içini ona göre açıcaktık yardımcı olduğun için tşk ederim ;)

Dediğim gibi işin ustasını bulun sağlam malzeme ile sorun açmaz. Çok zor uydurmuştu karbüratörcü elindeki en az 20 karbüratörün kapış diyaframını denedi. Parçayı bulamazsanız en son çare deneyin.

Yukarıda bahsettiğim slide denen parça, arabalardaki kapış pompası yerine kullanılır. Motorlarda kapış pompası yoktur çünkü mekanik karmaşa yaratır, çok arıza yapar, motor sert tepki verir ve yakıtı artırır (Alıntı : Timuçin Kanatlı'nın makalesi) Slide'ın diyaframı yırtık veya delik ise bence değiştirmekten başka çaresi yok ama yanılıyor olabilirim.

Yukarıda bahsettiğim slide denen parça, arabalardaki kapış pompası yerine kullanılır. Motorlarda kapış pompası yoktur çünkü mekanik karmaşa yaratır, çok arıza yapar, motor sert tepki verir ve yakıtı artırır (Alıntı : Timuçin Kanatlı'nın makalesi) Slide'ın diyaframı yırtık veya delik ise bence değiştirmekten başka çaresi yok ama yanılıyor olabilirim.

Bu tip diyaframın değişmesi pek mümkün değil, plastik içinde diyafram var. Ama olmıyacak birşey de değil.

değiştirmekten başka çare yok ama benzer bişey taksak onun yerine olur mu

Uymaz. Diyaframı bulamazsın belki ayrıca ama belki karbüratörü bulabilirsin. Bulduğun karbüratörün slide'ını (veya diğer bir deyişle piston valfini) kullanabilirsin veya karbüratörü toptan değiştirirsin. Ama ben sana 50 dolarlık bir yol gösterdim. Amerika'dan 10-15 gün içinde gelir. Daha fazla düşünmene gerek yok bence.

Bu arada diyafram bozuk derken yırtık veya delik olduğunu kastediyorsun değil mi ? Diyafram ve ona bağlı slide öyle bozulacak falan birşey değil. Diyafram ya yırtılır ya da delinir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:07 ----------

Bak örnek bir slide resmi de koyayım. Benim motorun ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar