Kararsızlık

Arkadaşlar hepinize merhaba öncelikle kendimi tanıtayım. Üniversite okuyorum ve aynı zamanda part time olarak çalışıyorum. 2 senedir motosiklet almayı planlıyorum ve bu hedefime ulaşmama az kaldı Allah izin sıhhat verirse. Alacağım motoru bankadan kredi çekerek almayı düşünüyorum. Aslında aklımda supersport var ama maddi durumlar supersport almaya imkan vermiyor. Şuanda almayı düşündüğüm 2 motor var. Bunlar da Bajaj Pulsar ve TVS Apache RTR 150. Aslında Pulsar'ı daha çok istiyorum ama şöyle bir durum var, ekipmanlarla filan hesapladığımda 9000 TL kredi çekmem gerekiyor. Bunun da ödemesi faiziyle birlikte 12000 TL gibi bir şey oluyor. Fakat Apache alırsam her şey dahil ödemesi 7500 TL gibi bir para oluyor. Şimdi arkadaşlar sizce ne yapayım. Kredi taksidini 24 ay yaptırıcam. Apache'yi alırsam maddi olarak sıkıntı yaşamıcam 1 senede kredi borcunu kapatabilirim ama 2 sene 150 lik motora binmek zorunda kalacağım. Pulsar'ı alırsam maddi olarak sıkıntı yaşayabilirim fakat 200 lük daha güçlü ve daha şekil bir motorum olacak. Sizce ne yapmalıyım. Pulsar'ı al paşa paşa bin mi dersiniz yoksa Apache'yi al maddi sıkıntıya girme mi dersiniz? Seneye bir işte çalışmayı düşünmüyorum ve büyük ihtimalle bu sene aldığım motorla bayağı uzun bir süre devam edicem. Şuan çok kararsızım yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum. Hepinize teşekkürler.

Anladığım kadarıyla 0km motor bakıyorsun. bence ikinci el RTR 150 ile başla.

1 sene iyice tecrübe edersin hemde fazla kredi borcuna girmemiş olursun ve elinde para kalır.

1 yıl sonra 0 km pulsar ya da ikinci el daha iyi bir motor alırsın.

Mantıklı bir öneri. Bence ilk başlayanlar için 2. el maddi olarak daha uygun oluyor. Hem daha ucuza alıyoruz hem de düşürüüsek falan az para verdiğimiz için 0'ı düşürdüğümüzdeki kadar üzülmüyoruz.

ayrıca 2 yıl 150 liğe binmek zorunda kalacağım demişsin. Eğer yaz-kış en kötü hava koşullarında motor kullanmayacaksan, diğer bir değişle sezonluk sürücü olacaksan 2 sene öyle çok uzun bir zaman değil.

Arkadaşlar motoru yaz kış kullanıcam. Apachelerin temizi 3500 civarına bulunuyor sizce sıfırıyla aradaki farkı değer mi?

Eğer temizse değer. Şöyle düşün, 500tl ucuza bile alsan o artan parayla ider adam gibi bir kask alırsın ya da ne biliim eldiven, dizlik vb ekipmanlarnı tamamlarsın

Eğer temizse değer. Şöyle düşün, 500tl ucuza bile alsan o artan parayla ider adam gibi bir kask alırsın ya da ne biliim eldiven, dizlik vb ekipmanlarnı tamamlarsın

Hocam bilmiyorum ya sıfır alıp motorun rodajını vs kendin yapmak var motorun herşeyini bilmek var. İkinci elde ne çıkacağı belli değil o yüzden çekiniyorum. 6000 kredi çeksem Apachenin 2012 kasa sıfırı 4390 TL onu 4200 e indiririm alır mis gibi binerim kalan parayla da ekipmanları alırım daha iyi olmaz mı?

Son düzenleme:
tercih senin tercihin.

ben şimdiyedek 2. el motor aldım.

garanti vs uğraşmam gerekmedi. dilediğim gibi söktürüp taktırdım güvendiğim ustalara. görsel olarak modifikasyon yaparken garanti vs. aklımda problem olmadı.

bende senin gibi kredi ile başlamıştım bu işe.

0km alıp 1 yıl sonra satacaksan ya da 2 yıl, zararın olacaktır ama ikinci el alırsan zararın olmayabilir hatta az da olsa kâr etme şansında olacaktır. yapacağın km'lerde cabası.

0km rtr150 alırsan, 1 yıl kadar sonra çok gezen biri için yetmemeye başlayacaktır. ama ikinci el alırsan sonrası için, pulsar ya da daha güçlü bir motor, elinde sermaye kalacaktır.

İlk motorun olacak anladığım kadarıyla 0 almak bence mantıklı değil
ben olsam 2.el 3.500 liraya kadar bi Apache alırdım daha az borçlanırdım
motosikleti kullandıkça gerçek ihtiyaçlarını göreceksin
ondan sonra o na göre hareket edersin

Beyler aslında ikinci el almak daha mantıklı evet satarken daha az zarar edicem. Ankara'da ikinci el Apache de fazla yok aslında ama temizini bulmaya çalışıcam doğru söylüyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar