Kararsızlık Üstüne Kararsızlık

Kardeşim o beğenmediğin ybr cbf'ler ile önce bir tecrübe kazan sonra ne kullanmak istediğine karar ver ;)

sanırım ybr ve cbf tarzı dışındakilerle tecrübe kazanılmıyor? siz kullandığınız için savunmaya geçmiş olabilirsiniz ama ben zaten bu motorları kötülemedim. sadece hoşuma gitmiyor dedim. Ayrıca bütün iş yerleri kullandığına göre de oldukça sağlam ve sıkıntısız olmalılar diye düşünüyorum. scooter motorlarda görüntü itibariyle hoşuma gitmiyor. yanlış anlamayın..

Motor kullanmaya başlayalı daha 1 ay oldu. 2012 model TVS Apache RTR 150 var bende. Oldukça yakışıklı ve pratik bir alet. Aldığımda 18bindeydi su an 22bin. Uzun bir süre idare eder sanırım seni. Ayrıca mutlu da eder merak etme :)

cruiser makinelere susturuculu egzoz takılarak sesi yok ediyorlar ama her seferinde egzoz değiştirmek zor olur.mesela haftaiçi sessiz haftasonu patır patır kullanmak istesem her seferinde egzozu tak çıkarla uğraşacağım. bunun otomatik ve kolay bi yolu var mıdır diye sormuştum aslında.

bajaj discover 125 st hakkında bişeyler biliyor musun?

Buyur dostum sor sorunu discover hakkında

bfkartal ben de discover 150f kullanıyorum. Bir soru varsa bende yanıtlamaya çalışayım. Bu arada iki ay önce 4700'e 9 taksit aldım 2450 km'ye de geldim ve 70-80 ile gidersen 11 kuruş yakıyor. Biraz basarsan biraz daha fazla yakıyor.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
tvs apache öneririm. sağlam, arıza yapmaz, yakışıklı, seri. en az yakanıdır. biraz titremesi var ama sorun olmuyor

Son düzenleme:
hayır durum şu... 4-4.5 TL motora verebilirim demişsin. Chopper ya da SS istiyorum demişsin, bir de çok gürültü çıkarmasın istemişsin.

1) İstediğin fiyata istediğin formda motosiklet yok. Çin'den getirilen düşük kalite cruiserlar var, onlara chopper diyemezsin.
2) Çin işi aldığın cruiser tipi motorlar korktuğun desibelde ses zaten çıkartmazlar. hepi topu max 250 cc makineler
3) Hem şekil olsun hem ucuz olsun diye bir motor alırsan tamircide geçirirsin günlerini
4) O paraya SS unut zaten

zevkin sana kalmış, bu motor iyidir şu kötüdür demem. Ama stilimden ödün vermem, şapkasız çıkmam abi diyorsan bütçeni yükseltmek zorundasın

cruiser makinelere susturuculu egzoz takılarak sesi yok ediyorlar ama her seferinde egzoz değiştirmek zor olur.mesela haftaiçi sessiz haftasonu patır patır kullanmak istesem her seferinde egzozu tak çıkarla uğraşacağım. bunun otomatik ve kolay bi yolu var mıdır diye sormuştum aslında.

bajaj discover 125 st hakkında bişeyler biliyor musun?

Benim motosikletler konusunda bir bilgim yok maalesef bende bir motosiklet arıyorum ama işte boy ve kilo sorun (Dış görünüş vs.) umrumda değil ama benim rahatlığım önemli çünkü normal bir motosiklet Ehliyet dersinde Mondial 125 MG ile derse girdim gidon çok sıkıntılıydı yavaş dönüşlerde bacağımı açıyordum ya da mesela 8 çizerken geriye kayıyordum sıkıntılıydı bence özelden irtibat kuralım Boy ve Kilo atarsan sana yakın ise aldığın makineye göre bende seçeyim :)

Arkadaşlar cevap yazan herkese teşekkür ederim. anladığım kadarıyla genel olarak discover ya da apache öneriliyor, bu ikisi arasında kıyaslama yapabilecek ikisini de kullanmış kişiler var mıdır?

Ayrıca sayın @denizildir farkettiğim bir şey var. Forumda kim cruiser, chopper derse veya ilk motorum olacak derse "oooooo, cruiser'a chopper diyemezsin" moduna giriyorsunuz. Ben zaten ilk mesajımda chopper falan demedim eğer gerçekten okumuş olsaydınız farkederdiniz. Aralarındaki farkı biliyorum ve sorumu ona göre sordum. Bahsettiğim ses ise 130 desibelin üzerindeki sesler değil. insanların sabah saat 7'de duymak istemeyeceği tarzda bir ses. yine de cevabınız için teşekkür ederim.

tekeriniz düz bassın.

Bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Discover daha az titreşim veriyor apache'den. Apache'nin ivmelenmesi ve son hızı daha iyi ama oturuş pozisyonu biraz rahatsız.

Bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Discover daha az titreşim veriyor apache'den. Apache'nin ivmelenmesi ve son hızı daha iyi ama oturuş pozisyonu biraz rahatsız.

teşekkür ederim. apache biraz daha atik sanırım trafikte vs. parça olarak hangisi avantajlı sizce?

ya en başa yazsana birader motora 4-5 bin kalıyor diye. boşu boşuna okumuş olduk.
madem o kadar okuttun cevap yazayım.

sen motorunu seçecek kalibrede bir adam değilsin henüz. o yüzden sport mu chopper mı düşünmene gerek yok.
5 bin liraya seni yolda bırakmayacak bir motor alıp bineceksin o kadar basit.
eğer şöyle 20 bini gözden çıkaracak duruma gelirsen o zaman düşünürsün spor mu olacak crusier mi diye.

ya en başa yazsana birader motora 4-5 bin kalıyor diye. boşu boşuna okumuş olduk.
madem o kadar okuttun cevap yazayım.

sen motorunu seçecek kalibrede bir adam değilsin henüz. o yüzden sport mu chopper mı düşünmene gerek yok.
5 bin liraya seni yolda bırakmayacak bir motor alıp bineceksin o kadar basit.
eğer şöyle 20 bini gözden çıkaracak duruma gelirsen o zaman düşünürsün spor mu olacak crusier mi diye.

kardeş gir zorla oku diyen mi oldu neyin asabiyeti bu? forumda milyonlarca 4-5 bine motor tavsiyesi var zaten derdim 4-5 binlik motor tavsiyesi olsaydı konuyu açmazdım. 50 tane kararsızlığımdan bahsettim ve fikir istedim. fikrin yoksa zikrin de olmasın. buraya gelip şekil yapıp yolda bırakmayacak motor falan ne oluyor yani? bende zaten onu soruyorum hangi tarzda motor bu bütçeyle yolda bırakmaz diye. 20bini gözden çıkaracağım zamanlar zaten istediğim tarzı bulmuş olurum merak etme, düşünmem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar