Karar vermem için yardımcı olur musunuz?

Merhabalar,

Motor sürmek aslında lisedeyken bile aklımda bir olan bir olaydı ama,gerek ailenin itirazları gerek de o zaman ki maddi bağımsızlığın bende olmayışı nedeniyle başlayamadım.Kısmet bugünlereymiş. :) Ben de aranıza katılmak istiyorum ancak kararsız kaldığım konular var.Ehliyetimi aldım ve araştırmalara başladım yaklaşık 1 aydır araştırma yapıyorum neredeyse yaz gelecek.En iyisi size danışayım dedim. :)

Herkes ilk motor için genelde YBR ya da CBF öneriyor.Ben CBF i o anlamda daha çok beğendim çünkü 192 boyumla YBR altımda biraz küçük kaldı gibi.Ancak yağ yakma sorunu var dediler.Bu konuda internette okuduklarım kadarıyla çoğu kişi bunu doğruluyor fakat 1500 km de bir kontrol edilince bir sorun olmadığını söylüyorlar.

Bunun harici aslında Harley Davidson tipi motosikletleri çok seviyorum.O tarza yakın da benim bütçeme uygun olan birkaç model buldum bunlar;

1)Falcon Freedom 250
2)Superlight 200
3)Blackster 250

Bu motorlar arasında kaldım.Motoru sıfır almayı düşünüyorum.Freedom 250 de zincir koruma parçasının(plastik)çabuk kırıldığını yazmışlar ama zaten önemli bir parça olmadığı söylenmiş.Benim için önemli olan aynı zamanda servisi ve yedek parçası.Yani,motoru işletme ücreti kısmı.Ben bu kısımla ilgili hiçbir şey bilmiyorum ne yazık ki.Görüştüğüm bazı kişilerden Honda'nın bakım için 70 TL aldığını,Yamaha'nın 130 TL aldığını duydum sadece.Yedek parça konusunda ise herkes Honda pahalı,YBR al diyorlar.İş tabi ki 3 chooper tipi motora geldiğinde daha farklı bir noktada oluyor.Bu motorların kullanıcıları memnunlar genel olarak.Tabi alacak adam,aldığı motora hassas davranması gerektiğini bilerek alıyor,bunu bilerek kullanıyor bu da bir faktör.

Ankara'da yaşıyorum bu bahsettiğim motorlar içinden en dayanıklısı,en az bana masraf çıkaracak olanı hangisidir?

Çin malı chooper önerir misiniz?Benim için motorun görüntüsü önemli bir yer tutuyor.Yalnız devamlı parça sıkıntısı ile uğraşmaktansa YBR ya da CBF gibi sağlam olduğu bilinen motorlara binmek daha güven verir.Karar verirsem bu hafta içinde motorumu almak istiyorum.Sincan'da sanırım Falcon'un servisi bulunuyor.Diğer markalar için bilgim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar