karaciğer kisti ameliyatı hakkında bilgi.

Arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz....

arkadaşlar karaciğer kisti hakkında bilgi sahibi olanlardan bir kaç konuda yardım isteyeceğim...

karaciğer kisti ameliyatı zor ve risklimidir....
hasta ameliyat sonrası kaç gün hastanede yatar...
kaç gün iş yapamaz...

normal hayatını etkileyen bir sonuç ortaya çıkarırmı...

ameliyat ortalama kaç saat veya ne kadar süre sürer....

cevap verenler için teşekkür ederim....

Denizli İl Temsilcisi
Arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz....

arkadaşlar karaciğer kisti hakkında bilgi sahibi olanlardan bir kaç konuda yardım isteyeceğim...

karaciğer kisti ameliyatı zor ve risklimidir....
hasta ameliyat sonrası kaç gün hastanede yatar...
kaç gün iş yapamaz...

normal hayatını etkileyen bir sonuç ortaya çıkarırmı...

ameliyat ortalama kaç saat veya ne kadar süre sürer....

cevap verenler için teşekkür ederim....

geçmiş olsun kardeşim benden parça alınmıştı 10 dk sürmüştü

Adana İl Temsilcisi
kardeş,özelden mesajına cevap verdim,kontrol ediver.tekrar geçmiş olsun.

Forumda doktor olan üyelerimiz vardı sanırım, onlar bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilirler
Şimdiden geçmiş olsun

@Black_ıce senin olayın biyopsi alınması kısa ve zahmetsizdir,kist tümör vs. çıkarılması uzun ve zordur,şimdiden geçmiş olsun

Her operasyon gibi kist hidatik operasyonunun da riskleri vardir.
Cerrahi tedavi sonrası, kanama, intraabdominal (karin ici) enfeksiyon ya da apse, kist kavitesinin enfekte olması, safra fistülü ve cerrahi alan enfeksiyonu gibi komplikasyonların gelişme oranı literatürde %8-80 olarak bildirilmektedir.
Operasyon suresi, Hastanede yatis suresi ve is gorememezlik suresi;
kist sayisina, lokalizasyonlarina, boyutlarina, uygulanan cerrahinin teknigine ve nihayetinde komplikasyon gelisip gelismemesine gore degiskenlik gosterir. Kesin bir sure soyleyerek seni yaniltmis olurum.
Genelde kucuk boyutlu kistlere mudahale etmezler. 5cm uzerine mudahale yapilir.(kati kural degildir :) )
Asil problem eger operasyon olmazsan kist kendiliginden(dusuk bir ihtimal) ya da travmaya bagli olarak rupture olabilir(yirtilabilir). Kistin icerigi antijenik oldugu icin ciddi problemler ortaya cikabilir.
Basarili bir operasyondan sonra hicbir problem olmadan eski hayatina devam edebilirsin korkma :)
Cep telefonundan yazdigim icin daha ayrintili ve imla kurallarina uygun yazamadim kusra bakma.
Bu arada operasyonu hangi hastanede kime olacaksin?
Simdiden gecmis olsun.

Son düzenleme:
Ramço kardeşim geçmiş olsun elimizden gelecek bir şey varsa söylemen yeterli....Allaha emanet ol...

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
zamanında bunla alakalı konu açmıştım. burdan okuyabilirsin.

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/21884-kist-hidatik-nedir.html

bende kist olduğunu ortaya çıktığında 15 yaşındaydım ve kistin çapı 10 cm, yani portakal ebatlarındaydı. görüştüğümüz cerrahlar hemen açıp keselim alalım dediler fakat son cerrah ile görüşmemizde beni istanbul tıp fakültesi radyaloji bölümü başkanı olan doktoruma yönlendirdi. ozamanlar yeni bir yöntem olduğundan pek fazla kişinin bilmediği, iğne ile kistin içinin boşaltılması ve kist kesesinin içeride bırakılması yöntemi ile operasyonu atlattım. operasyonda kist bölgesinde ince bir hortum aracılığıyla çok hassas biçimde ve çok ince bir iğne ile kist içerisine giriliyor ve içerisi boşaltılıyor. boşalan keseye bir ilaç basılıp hasta bir gün beklemeye alınıyor. bu arada kistin içerisine basılan ilaç o hortum vasıtası ile bir gün boyunca dışarıya boşaltılıyor. ertesi gün ise bir kaç kere daha kistin içerisine ilaç basılıp tekrar çekiliyor ve hortum çıkarılıyor. bundan sonra ise kademeli olarak doktor kontrolleri, tomografiler ilaç tedavileri idevam ediyor. bu operasyon toplam 30 dk sürüyor. aslında teoride çok basit görünsede kist içerisine giriş çok riskli. kese patlayabilir veya iğne girerken sızdırabilir. böyle bir durumla karşılaşılırsa komple karın gölgesi açılıp hemen içeriye boşalan kist sıvısı temizlenmeli. çünki bu meret bulaştığı yerde yeni kist oluşumuna sebep oluyor.

buraya kadar ki kısım ilk kistimdi ve kist hakkında öğrendiğim bilgi ve tecrübemdi. ikincisi ise askere giderken ortaya çıktı. yoklama sırasında muayene işleminde önceki geçirdiğiniz ameliyat varmı diye soruyolar. bende eski filmleri falan hepsini alıp gitmiştim muayeneye. hiç filmlere bakmadan direk gataya sevkettiler. gatada birkez daha tomografi çekildi ve bir kistin daha oluştuğu ortaya çıktı. beni askere aldılar. askerde baya koşturdum bu kist muhabbetine. ameliyat edelim, etmeyelim, açıp alalım, yok gene iğne ile boşaltalım derken. sonuç: almaya gerek görmediler. yapılan açıklamada karaciğer kistinin 4 evre olduğu. birinci evrenin zararsız olduğu, alınmasada olacağı, ikinci ve içinci evrenin zararlı olduğı, alınması veya karaciğerdeki yeri müsaitse iğne ile boşaltılabileceği. dördüncü evrenin ise genelde tekrarlayan kistler olduğu ve bir seviyeye kadar büyüyüp sonra kendiliğinden katılaşıp içerde zararsız halde kalabileceğini. benim kistiminde ilk kist operasyonu sonrası ilaç tedavisine erken son verildiğinden ötürü tekrarlamış olabileceği ve dördüncü evre olduğundan birkaç senede bir kontrol ettirerek ömür boyu müdahale etmeye gerek kalmayacağını söylediler.

bu geçtiğimiz yaz 4 sene aradan sonra tekrar kontrol ettiğimde gerçektende kistte bir büyüme olmadığı gibi ssk doktorununda evre 4 olduğu açıklaması ve alınmasının safra yolları ile alakalı bir soruna neden olduğundan, evre 4 lerin kistlerini almadığını açıkmasıyla içim rahat etti.

şimdilik yazabileceklerim bunlar. yatmak üzereyken gördüm konuyu açtığını. biraz uykuluyum, yazım hatası veya anlatımda bozukluklarım olduysa kusura bakmayın. en azından fikir verebildiysem ne mutlu bana. aklına takılan başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

geçmiş olsun bu arada.:rendeer:

Son düzenleme:
Vlad1462 in da dedigi gibi girisimsel olarak radyolog tarafindan da kist icerigi aspire edilip bosaltilabilir

Geçmiş olsun abi hayır ola umarım sende bir şey yoktur :rendeer:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
her kim için böyle bir sağlık sorunu varsa, geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşallah...

Cerrahi tedavi sonrası, kanama, intraabdominal (karin ici) enfeksiyon ya da apse, kist kavitesinin enfekte olması, safra fistülü ve cerrahi alan enfeksiyonu gibi komplikasyonların gelişme oranı literatürde %8-80 olarak bildirilmektedir.
kist sayisina, lokalizasyonlarina, boyutlarina, uygulanan cerrahinin teknigine ve nihayetinde komplikasyon gelisip gelismemesine gore degiskenlik gosterir. Kesin bir sure soyleyerek seni yaniltmis olurum.
Genelde kucuk boyutlu kistlere mudahale etmezler. 5cm uzerine mudahale yapilir.(kati kural degildir :) )
Asil problem eger operasyon olmazsan kist kendiliginden(dusuk bir ihtimal) ya da travmaya bagli olarak rupture olabilir(yirtilabilir). Kistin icerigi antijenik oldugu icin ciddi problemler ortaya cikabilir.
Basarili bir operasyondan sonra hicbir problem olmadan eski hayatina devam edebilirsin korkma :)
Cep telefonundan yazdigim icin daha ayrintili ve imla kurallarina uygun yazamadim kusra bakma.
Simdiden gecmis olsun.

bilgiler için teşekkür ederim saol içimi ferahlattın

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------

Simdiden gecmis olsun.
denizli servergazi hastanesi genel cerrahi SOYSAL YILDIRIM

selam arkadaşlar ameliyattan sonra 4 ay geçti... 18 cm olan kist ve safra kesesi ve karaciğerin bir kısmı alınmıştı.. 4 ay sonrasında kist yeniden nüks etmiş..6,5 cm büyüklüğündeymiş ve yeniden ameliyat olacağımdan bahsediliyor..

selam arkadaşlar ameliyattan sonra 4 ay geçti... 18 cm olan kist ve safra kesesi ve karaciğerin bir kısmı alınmıştı.. 4 ay sonrasında kist yeniden nüks etmiş..6,5 cm büyüklüğündeymiş ve yeniden ameliyat olacağımdan bahsediliyor..

Allah (cc) şifalar versin.Umarım iyi bir operasyonla eski sağlığına kavuşursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar