kar yagdıgındada motor sürmek istiyorum

bu yaz aldım motoru köyde oturuyorum bayır asa inip cıkıyorum hani kar yagdıgındada motorla inip cıkabilirmiyim ne bilim bisikletle kar günü cok gezerdim cocukken motorlada gezilirmi biraz sacma oldu ama kafamı kurcalıyor moralimi bozuyor evde oturmakda istemiyorum yürüyerekte gitmek istemiyorum ekmek almaya bile motorla giden biriyim dısarda rüzgar sel kopsa gene motorla giderim ama kar günü biraz korkuyorum babamın arabasını dereye düşürmüştüm bunuda düşürürmüyüm kar günü motor kullanmıs deneyimli biri yazsın sonucta 2 teker 110kg luk sey araba gibi 1tn değil tutamazmıyım motoru ne zaman burnumun dikine gitsem bana pahalıya patlıyor

Üstüne bi yağmurluk tak motorada zincir

Olmadı nalvurda kelepçe cırt cırt diye bilinen beyaz zırıltıdan al tekere bağla idare eder...

Kar demişken ne kadar kardan bahsediyoruz benim tavsiyelerin İstanbul da kuryelerin tercihi...

Sen nerdesin orada nasıl kış oluyor??

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eğer jantın tel değil ise zinciri al janta bağla sür ama bu her tarafın kar olduğunda geçerli eğer teker yere değerse ve tekerde zincir veya diğer arkadaşın dediğinden değişik bir şeyler takarsan bunlarda yere temas ettiğinde yapışırsın
yere :)

motor herzaman herşart altında kullanılır, önemli olan lastikler o şartlara göre mi ?

bir abimizde kanuni cross 150 vardı Sivas'ta yaz-kış kullanmıştır

1 hafta kar yağar 1 veya 1.5 ay buz yapar rize nin havasıda baskadır etraf güneşli iken birden bulut çöküp yagısta olur zaten kar yagdıgında bnm oturdugum yerde 1 tane arac gecmez düşsemde karın üstüne düşim önümede arac cıkmaz ya ucurum yada agaclıga girerim buz yaptıgında bişey yapamam zincir varsa motora takılabilen bi zincir alırım netde bulamadım bakıyorum suan lastik valla dişli mişli ama en ufak yok denecek seviyede camurun üstünden gecsem geziniyor normaldir sanırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------

ekmekler ıslansın bidaha alırım

İllaki karda gideceğim diyorsan,janta uygun bulabilirsen arazi lastikleri tak.Karda gidersin ama buzda hiç çıkma.Ha ben çivili lastik bile bulurum dersen o ayrı :)

Dişli lastik takmalısın ve buzdan uzak durmalısın,dize kadar kar olsada sorun olmaz

en iyisi 1 hafta kar yağar ozmnda inip cıkabilirsem kullanırım sonra garaja götürüm depoyu fullerim her yerinede wd40ı basıp aküyüde söküp kıs uykusuna yatırırım. zaten zincirde bulamadım netten araba zinciri cıktı hep lastikte alsam simdi zaten buz yaptıgında kullanamicam boşuna masraf yapmiyim cin malı motor kırılana kadar mars bastıgı yere kadar kullancam üstüne para vermeye gerek yok

D86M1z.jpg

rm8QoN.jpg

Arka teker pati yapıyor..gitmiyor....yumuşaksa ikiside gömülüyor...tahminen 10cm karda hertürlü gidilir.

resimli anlatım bayagı güzel :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:55 ----------

bunuda izleyince tamamen bayırda gitmeyeceğini anladım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar