Kar Sürüşü

Katılım
18 Nis 2015
Mesajlar
19
Arkadaşlar bu sabah kalktığımda evin önünün 20 cm karla kaplandığını gördüm, işe servisle gitmek ya da arkadaşların arabasıyla gitmek gibi opsiyonlarım vardı ama ben ne yaptım? tabii ki emektar ybr'me yöneldim. eğer bu havada da bu motordan sağ salim inersem daha her türlü inerim diye düşündüm.

motorun üstü 30 cm karla kaplıydı, her yeri bi süpürmek gerekti önce, sonra seleyi sileyim dedim, topcase'deki bez donmuştu, elimle silmek zorunda kaldım. sonra anahtarı taktım ama kontak da donmuştu, anahtarı 5-6 kez hohlayarak söküp söküp tekrar taktım. en son girdi yerine. sonra jikleyi sonuna kadar çekip marşa bastım, tek marşta aldı, canım ybr'm. 1 dk fln motoru ısıtıp jikleyi kapadım, baktım manetler de donmuş, 2-3 kere boşa çekerek manetleri gevşettim, sonra arka fren pedalı da basınca basılı kalıyordu, onu da birkaç kez basıp ayağımla geri yukarı çektim. o da çözününce taktım 1'e.

içimden diyorum ki bu güne kadar yaptığım en aptalca şeyler sıralamasında tepelere oynayacak bu ama hadi bakalım. ilk kalkışta sıkıntı yok, kalın kar tabakasının üstünde kart kurt gidiyoruz, sonra frenleri deneyeyim dedim, arka frene hafif dokundum çalışıyor, biraz daha bastım hooop göt sola doğru bıraktı, ayaklarımı yere koyup dengesini korudum motorun. sonra dedim bir de ön frene deneyeyim, dokunur dokunmaz ön bıraktı. yine ayaklarla kurtardım ama anladım ki ön frenin şakası yok, sağ manete temasım olmadı bir daha.

düzlükte sıkıntısız gidiyoruz, inmem gereken bir yokuş vardı (akşam nasıl çıkacağım onu düşünüyorum şu an xdfhs) yokuşa geldim motor freniyle çok güzel iniyor fakat yokuş biraz dik gibi olduğu yerde hızlanmaya başladı motor, dedim biraz yavaşlayayım, arka freni koydum göt yine saldı, ayakları koydum, ı-ıh botlar da yeri tutmuyor. arka fren artı iki bot kayıyoruz. kaldırıma doğru çevirdim motoru, ön freni kaldırıma dayayıp durdum. sonra durur vaziyette ön freni kapadım, ayaklar yerde arka freni bas-bırak yaparak milim milim iniyorum. yokuşu bir şekil indik. yine düzlük, bastım yürüdüm.

iş yerine geldim arkadaşlar hayalet görmüş gibi bakıyorlar suratıma, arabası olanlar bile arabayı bırakmış servisle gelmiş. ben ne ayağım onu merak ediyorlar. dedim "allah akıl fikir dağıtırken ben bi köşede kumla oynuyordum" sonra helal olsun fln dediler ama daha bunun dönüşü var. nopro'nun şarjı bitmişti çekim yapamadım ama akşam bir de video koyacağım buraya. hadi bakalım.
 
Katılım
7 Ağu 2015
Mesajlar
528
İyi güzel de keske yapmasaydiniz böyle birsey çunku soz konusu sadece siz degilsiniz.. Iyi bir sofor olabilirsiniz dikkatli olabilirsiniz ama "nasil olsa arabadayim 4 tekerlikli diyip sizin gibi yola cikan bir acemi araba sürücüsü arabasını kaydırip size de altına alabilir ... Çok tehlikeli ama Allah kolaylik versin akşam icin tekrar :)
 
Katılım
18 Nis 2015
Mesajlar
19
İyi güzel de keske yapmasaydiniz böyle birsey çunku soz konusu sadece siz degilsiniz.. Iyi bir sofor olabilirsiniz dikkatli olabilirsiniz ama "nasil olsa arabadayim 4 tekerlikli diyip sizin gibi yola cikan bir acemi araba sürücüsü arabasını kaydırip size de altına alabilir ... Çok tehlikeli ama Allah kolaylik versin akşam icin tekrar :)

benim ev-iş arası sakin bi yol, fazla araç olmuyor, allahtan ist'de de yaşamıyorum yoksa cesaret edemezdim tabi, yine de sağolun düşünceniz için.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
21 Ağu 2015
Mesajlar
777
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hll spr dvm.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Kas 2014
Mesajlar
3,435
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Klips al klips dola tekere ben yaptım yarın sabah konuyu görürsün sym evo 200i dağ bayır gidiyor imanıma :D
 
Katılım
7 Haz 2015
Mesajlar
881
Birazdan dışarı çıkmam gerekiyor, toplu taşıma mı motosiklet mi diye hala düşünüyorum. Ana arterler açık çıksam gider gelirimde ben dönmeye kar tutarsa kötü olur.
 
Katılım
23 Kas 2014
Mesajlar
2,094
Helal olsun...

Ben motoru garajda ustu örtülü tutuyorum usumesin diye
 
Katılım
13 Tem 2015
Mesajlar
683
1,5 km. çok değil yani.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------



ben de aynı sorunun cevabını merak ediyorum :D

Heyecana değer bir mesafe. Yokuş çok dik değilse vitesi 1e alıp gaza frene dokunmadan inş. inersin.
 
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
216
Bizdeki bu azim oldukça her şeyi yapabiliriz.Bakınız abimiz çözmüş olayı








Ön fren papatya disk arka fren tahta disk :queen:
 
Katılım
21 Ağu 2010
Mesajlar
350
Plastik kelepçelerin lastiğe takıldığında karlı havada çok iyi iş yaptığını duymuştum. Elinizin altında varsa denemekten zarar gelmez bence.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst