- Motosikleti
- D400
Yanlış bilgide ısrar etmeyin.
Sözleşmeler mevzuata aykırı olamaz. Bugün ÖTV'siz olarak düzenlediğin sözleşmeye konu mal, ÖTV yürürlüğe girdikten sonra teslim edilirse ÖTV doğar. Devlet ÖTV'yi sözleşmeye bakmaksızın alır. Devlet vergi konusunda özel hukuk sözleşmelerini dikkate almaz. O gün ÖTV yürürlüktedir ve ödenecektir.
Bir de olaya şu taraftan bakın: Sözleşmeyi satıcı ve alıcı kendi arasında yapar. ÖTV'yi tahsil edecek olan Devlet sözleşmeye taraf değil. Sözleşme devleti bağlamaz. Yürürlükteyse ÖTV'yi alır.
Hocam aldım anlaştım hesaplattım diyorum yanlış bilgi diyorsunuz hala.
Bu şekilde 2 farklı yerden ÖTV indirimi dahilinde beyaz eşya ve mobilya aldım; sözleşmeyi yaptım ödenecek tutarı hesaplattım gerekenleri konuştum ve kalan parayı mayıs ayında ödeyeceğim.
Yanlış bilgi diyorsunuz da siz "böyle olması gerek" diyorsunuz ben şu an yaptıgım şeyi söylüyorum. Aradaki fark sizinki mevzuat ya da ne diyorsanız ona göre açıklıyorsunuz ben pratikte yapılan şeye göre açıklıyorum. Kusura bakmayın ama siz sayfalarca yazsanız da şu an yaptıgım sözleşme ve ödeyeceğim tutar belli ise yanlış bilgi de ısrar eden sizsiniz.
Bu arada kapora ile sözleşme olmaz konuyu düzeltmek gerekir. Arkadaş sözleşme yaptıysa X Tl malın şu kadarı tahsil edilmiştir kalanı sonra tahsil edilecektir tarzı satın alma işlemidir. Kapora / sözleşme farklı 2 konu.
Son düzenleme: