Kapı gıcırtısı cinayeti: Bu toplum nereye gidiyor?

Motosikleti
Yok
Kapı gıcırtısı tartışması; 1 ölü 2 ağır yaralı

Muğla
’nın Fethiye ilçesinde kapı gıcırtısı tartışmasında O.K.G. (62), komşusu döner ustası Ramazan Çalışkan’ı (42) av tüfeği ile öldürdü; eşi Emine Çalışkan (40) ile kızı E.Ç. (13) ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

0

https://www.sabah.com.tr/yasam/kapi-gicirtisi-tartismasi-1-olu-2-agir-yarali-7606243

Lâfı fazla uzatmayayım, katil, "Bu kapının (bahçe kapısı) gıcırtı sesi beni uykumdan uyandırdı" diyerek komşusuyla tartışmaya başlamış ve sonrasında tüfekle ateş açmış.

.............................

Yani böyle bir sebepten cinayet? Her gün buna benzer başka cinayetler yahut yaralamalar?

Toplum olarak nereye gidiyoruz sizce?

Fikirlerinizi merak ediyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu tip haberlerdeki bahanelerin çoğu gerçek değil; tahrik indirimi vs. almak için veya arkadaki kanunsuz bir şeyi saklayıp cezayı azaltmak için oluyor. Başka bir dertleri / husumetleri vardır.

Bir başka ihtimal düpedüz geri zekâlı ve/veya ruh hastası olması; bunun oranı da çok yüksek. Böyle bir bahaneyle hapse düşmeyi göze almak ancak bunu düşündürüyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Toplum eğitimsiz, toplum cahil, toplum mutsuz, toplum umudunu yitirmiş, toplumun gelecekten beklentisi kalmamış, kaybedecek bir şeyi olmayan insanlarla aynı oksijeni teneffüs ediyoruz...

Eskiden de belki böyleydi ama hem bu kadar dejenere değildik, hem de çoğu kişi doğduğu yerde yaşıyordu. Artık kontrol edilemez bir kalabalığa evrildik...

Bu haber özelinde sadece gördüğümüz birkaç dakikalık video ile ahkam kesmek adil değil. Muhtemelen gerisinde çok daha uzun ve derin bir anlaşmazlık var. Her iki taraf da agresif. Ölen adam öncesinde "şerefsiz" diye üzerine yürüyor adamın, karısı ve çocukları belli ki inadına açıp kapıyor kapıyı, bahçe çığlık çığlığa çocuklarla dolu, vs. Tabii bunlar herhangi birini öldürmek için gerekçe olamaz ama inanılmaz bir tahammülsüzlük ve cehaletle yoğrulmuş bir ortam görüyorum videoda.

En büyük travmayı da çocuklar yaşayacak. Hele hele anne de vefat ederse, o çocukların hayatı iyice berbat olacak. Diğer taraf hapiste, bu taraf böyle...

Yazık, gerçekten çok yazık oluyor şu memlekete. Artık iyice çekilmez oldu. Fırsatını bulan kaçıyor, bulamayan da her an bu kaos içinde başına bir şey gelme korkusuyla yaşıyor...

Motosikleti
CBF 1000
Tam g@tten toplum analizi yapmayı kendine görev edinmişler için bir konu başlığı olmuş, tebrik ederim.

Ben de bir çıkarım yapmayı düşünüyorum, belki sonra toplum mühendisliği falan da yaparım.

Çıkarımım; O marka ve model (hatta renk) Peugeot kullanan adam düzgün adam olamaz, düzgün bir hayat yaşayamaz (.) Düzgün olsa akıllı olamaz, akıllı olsa zaten böyle bir duruma düşmez.

Evet, bunları sadece sahip olduğu araca bakarak söyleyebilirim.

+Değişmeyen bir kural "herkes hak ettiğini yaşar".

"Komşunu seçemiyorsun, yaşadığın yeri seçemiyorsun, işini seçemiyorsun" vs vs. bir sürü ahmakça laf, basit insanların, korkak insanların dünyasında bulunan duvarlar.

İstersen, daha doğrusu isteklerini yapacak kudretin varsa kendi istediğin hayatı kurabilirsin.

Ne güzel analiz yaptım ama(!)

Peçete alıp geliyorum aman analizim yerlere bulaşmasın .. ohhhh .. bir rahatlama geldi .. başka türlü nasıl bu enerjimi atacaktım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar