Kanuni'den Yeni Fabrika

Carnage arkadaşa aynen katılıyorum. Sadece bizdeki fabrikalar değil, dünyadaki bütün otomobil fabrikaları %90 montaj yapar. Siz imalatçının kalitesini kontrol altında tuttuktan sonra kötü mal da çıkamaz. Renault'un kullandığı parçalardaki yerlilik oranının %40'ın çok üzerinde olduğundan emin olabilirsiniz.

Bugüne kadar bisiklet tamircilerinde yapılan montaj işleminin kalitesini fabrikadaki kontrollu ortamda yapılan ile bir tutmayalım. İlki sadece Çin'den gelen motorun kalitesine bağlıyken burada aynı motoru bile üretecek olsalar işçilik ve malzeme kalitesi farklı olacaktır. Hepsi Kanuni'nin niyetine bağlı, isterse aynı fiyatlara kalitesini yukarılara çekebilir. Yerli üretim yapıldığında Çin'den Türkiye'ye transport masrafının ortadan kalkacağını unutmayın.

Ayrıca bunlar önemli adımlardır ve ileride tecrübeleri arttıkça daha büyük firmalara fason üretim yapmaya başlayabilirler.

kanuni veya benzeri firmaların yerli üretim baltalanıyor hadi çin mallarına ölüm yaygrası koparıp daha sonra çinden gelen parçaların motajlanacağı tesisleri açmaları biraz abesle iştigal olmuyor mu?
eğer kanuninin niyeti iyi olmuş olsa bu kadar zamanlık tecrübesi olan bir firma olarak yerli bir model üretmek için fabrika açardı. bütün segmentlere oynamak yerine iki segmentte sağlam modeller çıkarırdı. yerli kobi ler ile bu iş bal gibi olacağı halde çinden motor parçası getirip motaj yapacak fabrikaya artık fabrika denmiyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kanuninin tamamen yerli üretime yönelmemesini bende kımıyorum AMA üretim de enerji+hammadde+işçilik+vergi gibi demirbaşlar gözönüne alındığında pek de kolay olamayacağını kabul edelim. bizdeki vergi sistemi hiçbir yerde mevcut değil. devlet resmen kar ortağı olarak üreticinin yakasında, tebi üretici de tamamen para kazanma yoluna giderse olacağı budur.
kimse çin motorlarına çamur atmasın kardeşim. ben aldım, kullandım gayet memnun kaldım. bu tesbitimin doğru olmadığını biliyorum ama NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE. bende isterim en kaliteli motora ucuz fiyata binmeyi. çinde üretilen 200 dolarlık motor bana 2000 ytl ye satılıyorsa ve bunda kanuninin de payı varsa, aynı kalitedeki motoru aynı ya da daha fazla fiyata bana satmaya çalışıyorsa bırak %100 yerli yapmayı ağzıyla kuş tutsa bedava verse ALMAM. yeter bu kadar sömürüldüğüm....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar