Maşallah diyeyim nazar değmesin sonra koparsa benden bilmeBazı debriyaj telleri veya gaz telleri imal edilirken uçlarındaki o topuz başlıkları dökümden kaynaklanan imalat hatası yüzünden kopabiliyor. Bir de dış telin uç kısımlarında bulunan ek metal parçaların iç telin üzerine sürtünmesiyle, iç telin liflerini kesebiliyor. Sanırım senin iç tel dış telin tam merkezinde olmasından dolayı aşınma olmuyordur. Bu yüzden kopma yaşamamış olabilirsin. Birde debriyaj çok sert olduğu zaman bütün yük iç telin topuzlarına biniyor bu da iç telin diplerinden kopmasına neden olabiliyor. Dediğin doğru debriyaj teli iç-dış satılıyor ama iç tel ayrı dış tel ayrı olarak da satılıyor. Mesela ben satmış olduğum motorumun dış teli sağlamdı. İç telini 1,5TL gibi cüz-i bir fiyata alıp kullanıyordum. Ben sürekli motor tepesinde olduğum için debriyaj teli bana fazla dayanmıyor. Sertleşmete başladığında iç telini sıyırıp dış telin içine enjektörle önce benzin basıp temizliyor daha sonra yine enjektörle gres basıp yeni iç tel takıp kullanıyordum.
Debriyaj telinin iki ucu topuz değil mi? içini ayrı alınca takılabiliyor mu?