Hayırlı olsun.Kaça sattınız acaba motoru ? Ayrıca tvs nin yenileri iyi diğorlar onlara bakın bence,forumda sayfaları mevcuttur.
amperi değilde o hortum sorun olur mu acaba.
1750 ye sattım arkadaslar ewet apachea de gözüm kaldı tipi çok güzel nasipse alıcam
Kardeş aldığın akü jell diye tabir edilen bakımsız akü. Yani onlarda hortum yeri filan olmaz. Birkere yanında verilen sıvılar(asitler) boşaltılır 20 dk civarı dinlendirilir kapatılır ve sonra şarj edilir okadar. Daha sonra kesinlikle açılmaz . Yeni aküler artık jell olarak çıkıyor, benim aküde ömrünü tamamlayınca jell aküye geçiş yapacağım:cat:
7 amper yerine 9 amper takmışsın sorun olurmu o konuda bir şiey söyleyemiyecem ama keşke orjinali gibi 7 amper olsaydı daha iyi olurdu , bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır:silent:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:28 ----------
Kardeş hayırlısı olsun diyelim:wiinkk: Peki Apachenin yeni çıkan 2011 modelinimi düşünüyorsun:silent: Bilgin varmı titreşim konusunu halletmişler mi:silent: Tekerin düz bassın:rendeer:
Yorum için teşekkürler.Yetkili servise değilde bir motorcuya sormuştum demişti amper ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.Takınca şarz etmek gerekli demişsin bunu nasıl yapcaz motor kendimi şarz etcek yoksa şarzamı bağlanıcak.Yarın takıcam artık![]()
kullanma kılavuzu yok bir sayfa bişey var takılışını gösteriyor oda ingilizce.
aynen sana katılıyorum cesur arkadsım gercektn yksıklı motor ..aslında bu apachea yi görmeseydm motorumu stmıcaktım cok memnundum fakat heves işte hyrlısı olsun..ins
Hım ben ozaman okuduğum şeyleri anlatayım sana biryerden
Önce akünün kapağını çıkarıyoruz daha sonra asit olan sıvıyı ters çeviriyoruz ve akünün üstündeki deliklere tam gelecek şekilde yalnız kendimiz delmiyoruz. Akünün üstündeki deliklerin orda delmek için sivri yerler var ,ters çevirdiğimiz sıvıları biraz üzerine bastırınce kendiliğinden deliniyor ve yavaş yavaş boşalmaya başlıyor , Zaten üzerine iyi oturduktan sonra bizim tutmamıza gerek yok . Burada dikkat edeceğimiz şey çabuk aksın diye kendimiz daha büyük delik açmamalıyız( nedeni; akünün içinde bulunan sünger gibi sıvıyı yavaş yavaş emen bir madde var , deliği çok açarsak akü için hiçte iyi bir şey olmadığını ve kullanım süresini azalttığını okumuştum''kullanma klavuzunda böyle yazıyormuş'') ve sıkmamalıyız ve içindeki asit olduğu için çok dikkatli olmalıyız. Yarım saatte boşalıyordu yanlış hatırlamıyorsam ,iyice boşaldıktan sonra kapaklarını kapatmadan en az 30 dk beklemeliyiz burada ne kadar fazla bekler aküyü dinlendirirsen ömrü o derece uzun olacağı yazıyordu. Dinlendirdikten sonra kapaklarını bir daha açmamak üzere kapatıyoruz ve 30 dk da böyle bekliyoruz en az
Daha sonra şarja bağlayıp güzel bir şekilde dolduruyoruz(buda önemli ) ve kullanıma hazır , hayırlı olsun:cherry:
Bunu servise yaptımış bi arkadaş adam hiç beklemeden ve deliklerini büyük bi şekilde açıp işi bitirmişr: Adamlar uğraşmaz tabii
ale:
Dostum bunları bi sitede okumuştum , şimdi aradım bulamadım yalnız bunları çocuk resimli ve kullanma klavuzunda yazanları aynen uyguluyordu , yani bunlar kullanma klavuzunda yazanlar:cherry:
Biraz uzun ve karışık oldu kusura bakma , anlamadığın bir yer varsa yardımcı olmaya çalışırım:rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:46 ----------
Kardeş sıvının içinde bulunduğu tüplerin her birini iyice boşaldığından emin ol , akmayan var ise biraz daha bastır ki oda güzel bir şekilde delinsin
Bi link buldum burada resimli anlatılmış ama sen benim dediğim gibi yaparsan daha iyi olmuş olurSaygı ve sevgilerimle...:rendeer:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/41705-yeni-aku-kullanima-hazirlama.html
verdiğin bilgiler için çok teşeşkkürler.Bugun fırsatım oldu ve anlattıgın gibi ters çevirdim boşalmasını bekliyorum.Bu şarjz olayı nasıl olacak tam olarak![]()
#130'u_gördüm Koruma demirleri bufalo havası vermiş... Ürkütücü
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:29 ----------
Ön arka lastik basınçları ile ilgili daha öncede sormuştum ve ön 26 arka 32 şeklinde cevap almıştım. Dün servise ugradim. Bu degerlerden bahsettim. Servis "ben o degerleri arabaya absıyorum çok onlar" dedi. Kafam karıştı. Bu konuda ön 26 arka 32 psi kesin midir?