Kanuni Kanuni Windy S

Selam Aleyküm arkadaşlar.6 aylık parayı denkleştirme ve bu arada da düşünme sürecinde sonunda Windy'de karar kıldım.haziran sonuna doğru alıcam, inşallah pişman olmam.
siteden 125 ile 150 özelliklerine baktım ama 11.34 hp - 13 hp farkından başka bişey göremedim 150lik düşünüyorum bakalım hayırlısı artık :)

s.a. arkadaşlar bugün ilk uzun yol denememi yaptım yaklaşık 100 km yakıtını ölçtüm 4 litre civarı yaktı genel olarak iyiydi fazla zorlamadım sadece bir ara 90 a çıktım hiç tam gaz yapmadım titreşim yoktu yalnız motor uğultulu bir ses çıkarıyor gibi geldi bi ara sonra yakıt deposunu bacaklarımla sıkıştırdığım zaman uğultu kesildi yakıt deposunun bağlantıları gevşek sanırım nasıl sıkılır biliyomusunuz? kaskım dün geldi ls 2 nin çeneden açılır ff 386 modelinden aldım biraz yanlardan sıkıyor başımın çevresini ölçüp ona göre almıştım aslında zamanla açılırmı? birde motor üst kapağının üzerinden bi boru geçiyo ve kapağa değiyor malum çalışırken motor ısındıkça zamanla bu lastik boruyu eritirmi?

Benim motordada aynısı kardeş , bende ilk zamanlar yanarmı diye düşünüyordum ama ısıya dayanıklı bi boruymuş. Bi sıkıntısı yok :rendeer:

bende Kanuni Windy S 2011 var gayette memnunum. tvs apachele tabıkı kıyaslanamaz ne kadar ekmek okadar köfte :))

aslında benzin deposunu ybrye benzetseler aynısı olur ben sunu anlamıyorum madem insanlar ybr gıbı motorların tıpını sevıo bu kategoriye gore tabi cok zor bırsey olucagını zannetmıyorm cınden sıparıs etsınler ybrnın aynısı motor fln aynı ucuza

aslında benzin deposunu ybrye benzetseler aynısı olur ben sunu anlamıyorum madem insanlar ybr gıbı motorların tıpını sevıo bu kategoriye gore tabi cok zor bırsey olucagını zannetmıyorm cınden sıparıs etsınler ybrnın aynısı motor fln aynı ucuza

kusura bakma da kimse bu motoru YBR ye benzediği için almıyor. Ybr Windy s in yanında kedi yavrusu gibi kalıyor. windy s daha oturaklı, daha stabil bir gidişi var...

Benm motorum Windy.Gel dış görünüşü bedava ybr aksamı yapalım deseler 50 yıl kalsa yaptırmam.Bizim motorların dış görünüşü Ybr den kat kat güzel.Onun12Lt yakıt tankı var.Benm kini 16 Lt oturdum mu bacaklarını kavrıyor.Ybr nin sadece ismi var bizim motorlara göre.

3000 Bakımını yaptırdım. 40 TL'ye patladı bana. Shell 15/50 yağ değişimi. Karbüratör ve filtre temizliği. Fren ayarları. Ve diğer genel bakımlar. Bide hava ayarlarıyla oynadı sanırım biraz. Motorun huyu değişti. Gazı kapatıyorum devir geç düşüyo gibi bi durum var...

3000 Bakımını yaptırdım. 40 TL'ye patladı bana. Shell 15/50 yağ değişimi. Karbüratör ve filtre temizliği. Fren ayarları. Ve diğer genel bakımlar. Bide hava ayarlarıyla oynadı sanırım biraz. Motorun huyu değişti. Gazı kapatıyorum devir geç düşüyo gibi bi durum var...

hava ayarı ile oynanmış. karbüratörü kurcalatmayı hiç sevmiyorum.

hava ayarı ile oynanmış. karbüratörü kurcalatmayı hiç sevmiyorum.

Al benden de o kadar. Karbüratörü söktü pislik var dedi biraz temizledi. İğneleri söktü hava sıktı filan. Sonra topladı herşeyi bir tur attı geldi bi baktım motosiklet bagırıyo. Dedim Noldu Niye bağırıyo? dediki bunun hava ayarıyla daha önce oynandı mı? dedim yok ilk defa sen kurcalıyosun ama nafile sonra hava vidalarıyla biraz hoşbeş oldu. düzeldi gibi ama sonra yine arada bir takılı kalıyo sanki.

bir ara iyi bir ustaya götür istersen. honda yamaha servisi falan... Kanuninin servisler berbat.
Bu arada benim karbüratör değiştikten sonra motor 10numara oldu. dip gaz 2depo bitirdim yakıt ortalaması 100km/3litre nin üstüne çıkmıyor:) benim göstergeler doğru olmadığı için max hızdan tam emin değildim dün cbr 125 ile deneme yaptık kısa mesafede 126km/h ulaştı...

Acil112 Kardeş güzel bi gezi daha yapmışsın , kazasız belasız sürüşler dilerim:rendeer:

Değerli Arkadaşlarım,

Belki önceki yazılardan anımsarsınız, Nisan başından beri ilk motosikletim olan Windy s 150 kullanıcısıyım ancak havaların berbat gitmesi biraz da işlerin yoğunluğundan ve haftsonu İzmir'e çocuklarımın yanına gittiğimden henüz 1,000 km'yi bile göremedim. Yaklaşık 800'de.

Genel olarak çok memnunum. Hele hele ilk kullanıcılar için bence dört dörtlük (fiyat ve fayda dengesi adına tartışılmaz)

Aldığımdan bu yana 2 kere (tesadüf) 300. km de benzin aldım. İkisinin de ortalaması net 2,77 Litre/100 km. Tabi hem kendime çok güvenmediğim için hem de rodaj süresinde olduğundan çok sıkıştırmıyorum (ama itiraf edeyim 2-3 kere 100'ü gördüm) :)

Neyse çok vaktinizi almak istemem biraz uzattım... Size, özellikle İzmir'li arkadaşlarıma küçük bir sorum var...

Ben Salihli'de çalışıyor ve motosikletimi burada kullanıyorum. Ancak bu haftasonu İzmir'e motosikletimle gideceğim. İzmir'de özellikle Çiğli, Karşıyaka, Bornova taraflarında önereceğiniz iyi bir usta veya servis var mı? Bana özellikle 6,000 devirden sonra sanki biraz fazla titreşiyormuş gibi geliyor. Bilen ve çözüm getirebilecek birilerine göstermek isterim. Bir de aynalarla başım dertte, çok sık ayna kullanan biri olarak arkamı görmek istediğimde kollarımı vücuduma yapıştırmam gerekiyor. Uygun ve büyük tiplerinden bulup değiştirmek isterim.

Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese sevgiler

celal abi geziyi hakan hoca hazırlıyacak öğle dedi bana ancak resimleri nasıl gönderecem onu düşünüyorum onda daha çok fota var :D

hgures dün salihlinin içinden geçtik akhisardan alanyaya gittim motorla güzel yerler oraları :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar