Hayır Mondial gibi her tarafı Çinli fakat biraz kaliteli olanından! İkisi de montaj.
Nikon makinem Çinli, Revit montum Çinli, Sony monitörüm Çinli (4 senedir kullanıyorum tek ölü piksel yok renkleri diğer markalara taş çıkartır)
Arkadaşlar Çinde kaliteli 'marka' üretim var kalitesiz fason üretim var, bunu iyi ayırmak lazım. Ben Windy kullandım hatta kendi hatam yüzünden üstünden de düştüm. Her tarafının titrediği doğru, yeni modelde bunu önledik gibi bir iddiaları var. Peki soruyorum aradaki 1.200 küsür liralık fark için Cbf150 gibi bir motosiklet dururken görünümü geçmiş yüzyıldan kalma bu motosiklet alınır mı?! Bence alınmaz.
Üstelik yeri gelmişken şunu da söyleyeyim; bazı arkadaşlar "yerli malı yurdum malı herkes onu kullanmalı" gibi saf ve güzel bir düşünceyle Kanuniye destek veriyor. Verelim vermesine de bu marka önce bir karar versin kimlere mal sattığına, yeni modellerinin alayı yabancı isimde, Seyhan gibi bir modeli tek kalmış aralarında yakında onu da üretimden kaldırırlar. Ben bunu içime sindiremiyorum. Hem parayı ver parçayı ürettir burada montajla, belki de motorun her tarafına kaliteli takoz koyup titreşimi önle ve bununla yeni kıta bulmuş gibi öğün, üstüne yabancı kelimelerle kendi vatandaşına mal sat. Git kardeşim bu isimlerle ihracat yapıyorsan yabancı ülkelere sat, çıkardığın modelin adını bile söyleyemeyen yurdum insanının maddi çıkarlar uğruna dimağını bozmanın alemi nedir?! Kanuni kaliteliymiş! Kaliteli tabi bunu da fiyatlarına gayet güzel yansıtıyor, Mondial-Asya-Ramzey'in fiyatlarıyla aynı mı, Honda'nın fiyatlarıyla aynı mı? Ne kadar ekmek o kadar köfte işte, Kanuni kesesini dolduruyor başka olan biten birşey yok! Bize de tasası düşüyor tartışıp duruyoruz forumlarda. Kanuni tasarım mühendisi çalıştırıyor mu? Bunlara motosiklet verip kardeşim alın her yerde kullanın en güzelini üretin, Türk milleti kullanırken yurduna has, kendine has olduğunu anlasın gurur duysun diye bir düşüncesi mi var? Biz mi göremiyoruz senelerdir sattığı taklit ürünlerde ki tasarım eşsizliğini, güzelliğini!
Tasarım yarışması yaptılar, derece alanlara ödül verdiler. Hani nerede o tasarımlara birazcık benzer modeller? Neden üretemiyorlar, yoksa hazır kalıp fason üretim daha güzel mi kâr bırakıyor. Örneğini burada yapıp deneyip, test edip, çizimleri herşeyi üretebilen Çinlilere gönderip yeni tasarım ürettirmek daha mı maliyetli yoksa!!!