kanuni windy 125 benzin almıyor

herkese merhaba 2009 model windy 125 motorum bazen tek marşta çalışmıyor depoda benzin var.musluk ana depoda yani aşşağı çevrili.çalıştığındada az bi süre sonra gaz vermiyor benzin gitmediğini düşünüyorum pompada sorun olabilir mi ?

benzin filtresini degiş,windy nin depo kapagı nasıl bilmiyorumda,benimki çıkan cinsten,benim depo kapagının hava deligi tıkanmış,içindeki hava bitince akışı kesiyodu,2 defa yolda kadım,2. sinde durumu çözüp kapagı degiştim,çalışmadıgı anda benzin hortumunu çkar ve akış kesildiyde dediklerimi bi kontrol et,normalse zaten karburotörden başlarsın :)

yakit filtresi karburatorden olabilir benzini her yerden almayin yedek depo cok kullanmayib

Bujiyi söküp ateşlemeye baktınmı ? Ateşleme var ise sorun bujiden kaynaklanıyor olabilir. 5 lira bir şey zaten. Yeni buji takıp tekrar bakın ateşleme varmı diye. Ateşlemede sorun yok ise karbüratör tahliye hortumunu biraz gevşetip benzin akıtın....

Musluk tıkanmış olabilir-hortum tıkanmış olabilir-karbüratör tıkanmış olabilir... İlk önce benzinin gelip gelmediği ve ateşlemeye bakman gerekli...

Depo kapağından hava almıyorda olabilir.. Dediklerimi kontrol et, tekrar yaz :)

kışın dediğiniz gibi oluyordu bs 100de depo kapağını açıp üflüyordum oluyordu bi keresinde ağzıma benzin dolduydu orası ayrı konu :)

Konu acilmisken ben de bir soru sorayim.moyorum 2010 model 9500km de. Marsa bastigimda gaz vermeden calismiyor. Tek marsta calistirmam icin bi parca vs. Degistirmeme gerek var mi ?

Konu acilmisken ben de bir soru sorayim.moyorum 2010 model 9500km de. Marsa bastigimda gaz vermeden calismiyor. Tek marsta calistirmam icin bi parca vs. Degistirmeme gerek var mi ?

İmzanızdaki scooter ise aracınız, benim şöyle bir şey geldi başıma.
Zamanında 2.el scooter aldım. Dediğiniz gibi tek marşta asla çalışmazdı... Bende bunun nedenlerini sorguladım sizin gibi. Otunu, bokunu değiştirdim. Subap ayarı-rolanti-hava vs vs her şeyini kurcaladım ama yok arkadaş. İlla gaz vericeksin :pr:

Bir gün toptancıdan malkım(tawian) karbüratör aldım ve taktım. İnan daha marşa masmadan çalışıyordu motor :mrgreen:
Gidişi, yakıtı, sesi herşeyi bir anda değişti motorum.

Genelde fabrikasyon olarak bir çok motor üzerine düzgün karbüratör takmazlar. Zamanında gittim en kalitelisini aldım, daha önce alıp değiştirmediğime pişman olmuştum :)
Şuanki fiyatı 45-50 tl civarları olması gerek halen.

+ zor çalışmasının nedeni hava ayarındandır büyük ihtimal ile. Hava filtresine, bujilerede bak. Topu topu 30 lira bile tutmaz parçalar :)

bujiyi değiştireceğim.sorun çözülmesse dediğiniz gibi hortum ve karbüratöre bakıym.teşekkür ederim yardımınız için yaptıkdan sonra tekrar yazarım.

İmzanızdaki scooter ise aracınız, benim şöyle bir şey geldi başıma.
Zamanında 2.el scooter aldım. Dediğiniz gibi tek marşta asla çalışmazdı... Bende bunun nedenlerini sorguladım sizin gibi. Otunu, bokunu değiştirdim. Subap ayarı-rolanti-hava vs vs her şeyini kurcaladım ama yok arkadaş. İlla gaz vericeksin :pr:

Bir gün toptancıdan malkım(tawian) karbüratör aldım ve taktım. İnan daha marşa masmadan çalışıyordu motor :mrgreen:
Gidişi, yakıtı, sesi herşeyi bir anda değişti motorum.

Genelde fabrikasyon olarak bir çok motor üzerine düzgün karbüratör takmazlar. Zamanında gittim en kalitelisini aldım, daha önce alıp değiştirmediğime pişman olmuştum :)
Şuanki fiyatı 45-50 tl civarları olması gerek halen.

+ zor çalışmasının nedeni hava ayarındandır büyük ihtimal ile. Hava filtresine, bujilerede bak. Topu topu 30 lira bile tutmaz parçalar :)

Yani karburator ve hava ayarindan sonra tikir tikir olur diyosun hocam dogru mudur 100 lira civarina ?

Bujiyi değiştirirken ateşlemeyede bakmayı unutma sakın. Buji piposunu iyi bir incele, çatlat vs varmı. Bujiyi takıp tekrar ateşlemeyi kontrol et.

Yani karburator ve hava ayarindan sonra tikir tikir olur diyosun hocam dogru mudur 100 lira civarina ?

Bir çok kişi karbüratör için ömürlük der fakat ben buna inanmıyorum. Genelde ne zaman 150cc altı bir motor alsam, ilk işim karbüratörü değiştirmek oluyor. İnanın aşırı derecede fark ediyor :) Ortalama 100 liraya motoru tabiri caiz ise cillop gibi yaparsınız.

az önce motorun yanına indim bi çalıştırmayı deneyim dedim.ve çalıştı :) dün gece bi soketin takılı olmadığını farkettim aradım ve ucunu bulup taktım.bujiyi söküp temizledim sadece bunları yaptım ve sabah motor çalıştı.herkese teşekkürler.

Hocam direk tamam dedim ama benm motor enjeksiyonlu değil mi ya :D

motor tekrar sorun çıkardı.yolda giderken stop etti.jikleyi açınca anca çalıştı motor havamı girmiyo acaba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar