Kanuni Tiger kullanıcılarından yardım beklliyorum

Öncelikle herkese tekrar merhaba. (ilk selam tanışma sayfasınaydı)

Uzun süre regal raptor class almayı planladıktan sonra sıfırına param yetmemesi, ikinci elini ankarada bulamamam ,düz olan gidonun virajlarda sorun olması nedeniyle vazgeçtim. 2.el sayfasında gördüğüm bi kanuni tiger a sadece bakmak için gittiğimde aşağıda sayacağım sebeplerle el sıkıştım.

aynı mahallede komşumuz olan bi arkadaş 2006 yılında almış ve sadece 650 km binmiş. sırt, dirsek ve omuz korumalı mont, iki adet kask, sağlam görünüşlü uzun bir zincir yanında hediye, sisybar ve ön de koruma demiri yaptırmış, birde elciklerde püskül. kapalı garajda muhafaza ediliyor. ilk motruymuş.

3500ytlye içime sine sine aldım motoru. 2.el baktığım motorların çoğunda "daha 2000km de çok temiz 3.500ytl", "5000km de 3.500 ytl" üstelik bunların mont kask vb. gibi hiç bir hediyesi de yok. bu durum "acaba motorun bi kusurmu var da bu fiyata veriyor sorusunu aklıma getirmedi değil ama arkadşın temiz yüzü ve konuşması, yakınımızda oturan bi komşumuz olması güven verdi.

motoru aldıktan sonra fark ettiğim ama çok önemsemediğim bir ki durum var. sanırım birkaç kez ufak düşmeler yaşamış ki depoda çok dikkatli bakılırsa görülebilecek sağda ve solda birer tane olmak üzere çökük var ama çizik boya kalkması gibi bi durum yok. binerken bi ara 130km/s gördüğünü söyledi ki 650 km de, okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla rodajda olan bir makina için yanlış bi hareket. direksiyon kilidinde de bi sorun vardı, kilitlenmiyordu. baktırdığımda kilidi çevirince çıkan dilin, girmesi gereken yuvaya denk gelmediğini görük ki bu da bi kaza yaptığı ihtimalini verdi. ama bunların dışında bakan motorcu da çok temiz bi makina aldığımı söylediği için hala içim rahat.

kendi kullanımımla ilgili bilgileride vermek istiyorum.
iş yerim evime 10km mesafede ve açık, düz bir yol. araba kullanırken olduğu gibi motorun sesine bakarak vites değiştiriyorum, bu da yolun durumuna göre (yokuş yada düz olması gibi) 6000 - 7000 devire tekabül ediyor. motor sesi rahat ve güzel geldiği sürece çekinmeden veriyorum gazı, taa ki motor titremeye başlayana kadar. ama daha önceden tecrübem olmadığı için bu titreme vibrasyonmudur bilemem. öyle bir titreme ki sanki motor yerinden fırlayıp düşecekmiş gibi. bu duruma düştüğüm zamanlar şöyle; 110km/s i geçersem (7000 deviri geçmesemde), yokuş aşağı inerken gaz vermezsem 80km/s 5000-6000 devirde.

yorum, fikir ve önerilerinize ihtiyacım var. mutlaka yanlış yaptığım bi sürü şey vardır. motorum şu an 850 km de.

uzun bir anlatım oldu biliyorum, başınızı ağrıttığım için kusuruma bakmayın artık. Sürçülisan ettiysem affola.

Motorun hayırlı olsun.

Gerçekten 650 km binilmiş ve garajda muhafaza edilmiş ise 3.500 liraya satın alman isabetli olmuş.Sıfır km sayılır ve acentadan almaya kalksan 1.000 lira daha fazla ödersin.

Satın aldığın kişinin sözü ve siması sana itimat telkin etmiş ise mesele yok ama yine de bir servise götürüp göstermekte fayda vardı.Bu, bütün alışverişler için geçerli.

6000 veya 7000 devirde vites değiştirmen normal bir durum. Rodaj süresinde 130 km gibi bir hızı zorlamak, senin de belirttiğin gibi doğru değil.120 km ve sonrasında titreme haliyle oluyor.Satın aldığın Kanuni Tiger bir gezinti motorudur, sürat motoru değil. Gezmenin keyfini çıkar. Yüksek hızla gitme hevesin varsa racing motor al ama çok yüksek hızlara çıkmakla beraber bu hızı uzun süre de muhafaza edemezsin.

Serdar23 teşkekür ederim.
hız hevesim yok, amacım gezinti. ama bazen motorun devrini düşürmemek için bi aracın arkasında yavaşlayacağıma biraz hızlanıp geçmeyi yeğliyorum. tabi ben sollarken arkadan daha hızlı gelen bi araç olunca da biraz daha gazlamak gerekiyor. yüksek hıza çıktığım durumlar bu şekilde oluyor.

aklıma gelmişken ekliyim, motoru stop ettiğimde sağ egsozdan 5-10dk boyunca 2-3sn aralıklarla çıt-çıt ses geliyor. normal midir, böyle birşey başına gelen varmı?

aserdar 75 altındaki motorla 4-5000 deviri geçme hor kullanma düşük devir büyük vites dolaş tadını çıkar.bunlar orta devir alet hız yapmak için değil gezmek için yapılmış.

Serdar23 teşkekür ederim.
hız hevesim yok, amacım gezinti. ama bazen motorun devrini düşürmemek için bi aracın arkasında yavaşlayacağıma biraz hızlanıp geçmeyi yeğliyorum. tabi ben sollarken arkadan daha hızlı gelen bi araç olunca da biraz daha gazlamak gerekiyor. yüksek hıza çıktığım durumlar bu şekilde oluyor.

aklıma gelmişken ekliyim, motoru stop ettiğimde sağ egsozdan 5-10dk boyunca 2-3sn aralıklarla çıt-çıt ses geliyor. normal midir, böyle birşey başına gelen varmı?

normal normal.hepimizinki yapar çıt çıt:)

Son düzenleme:
öncelikle hayırlı olsun kardeş, bence iyi bir seçim yapmışsın. güle güle kullan. Allah kaza bela vermesin.
Bende de 2005 modeli var tigerin. çok memnunum. Diğer arkadaşların dediği gibi esasen gezi motoru olduğu için sollamalar hariç bence en iyi rahat sürati 90 km. civarı. Sağlam ve bence parasını hak eden bir motor. Zaman zaman gaz telini ve debriyaj telini yağlatırsan daha rahat edersin. Zira yağmuru yedi mi bir müddet sonra kazıklaşıyorlar. Bunun dışında yedek bir sigorta yanında bulunsun. 1 kere bana lazım olmuştu. Özellikle ön frene dikkat edene kadar biraz sakin kullan. Motorun karakterini tanı. sanki ilk başta çok ağır gibi görünmesine rağmen kullandıkça görüntüsünden daha çevik ve güvenli olduğunu anlayacaksın. motorunu sev:) o da seni yolda bırakmaz. Unutmadan benim tavsiyem castrol power racing yağ kullan. servisin standart kullandığı vöger marka yağ pek iyi değil. Sevgiler:cat:

linkler çok faydalı oldu. İki üç günür bakınıyorum uygun bi başlık altına yazıyım diye ama, bunları görmemiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar