Kanuni Kanuni Tiger D-Tech 350 Dizel

YERLİ ÜRETİCİ KURALKAN DİZEL MOTOSİKLET GELİŞTİRDİ

haber_04.jpg

YAKIT TÜKETİMİ SADECE OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNİN HEDEFİNDE DEĞİL.

Ulaşım sektörümüzdeki en büyük gider kaleminin yakıt olduğu ülkemiz hala dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyor. Bir taraftan petrol şirketlerinin satışlarına gelen son düzenlemelerle birlikte ülkemizdeki petrol fiyatları tartışıla dursun yerli motosiklet üreticisi Kuralkan Gurubu 2 yıl önce çalışmalarına başladığı dizel motorlu TİGER D-TECH 350 projesinin son aşamalarına geldi. Geliştirilen dizel motorlu motosiklet başta kuryeler olmak üzere ticari kullanımlar için ezber bozacak kadar iddialı ve sektörün merakla beklediği bir çalışma.

MOTOSİKLETTE DİZEL TEKNOLOJİ GELİŞECEK

DİZEL MERAKI SADECE OTOMOBİLLE SINIRLI KALMIYOR

Şirket genel müdürü M. Sait Kuralkan dizel motosiklet üzerinde 2 yılı bulan çalışmalarının son haline geldiğini belirtiyor. Kuralkan '' Türkiye'de yakıt en önemli gider kalemi. Konu motosiklet bile olsa kullanıcılar için ilk kriter yakıt gideri. Petrol fiyatlarının yurt dışına göre Türkiye'de yüksek oluşu nedeni ile yakıt teknolojisine odaklandık. Benzinli motorların yanısıra dizel motosiklet üzerinde çalışmaya başladık. Iki yılda arzu ettiğimiz noktaya getirdik. Bundan sonrasında üretimine yönelik çalışmalar üzerinde duracağız. Geliştirme safhasında yerli ve yabancı tedarikçilerle işbirliği yaptık.''

Motosiklet kullancılarını en çok ilgilendiren kısım fiyat hakkında henüz net bir bilgi vermeyen M. Sait Kuralkan '' Üretim ve geliştirme maliyetleri üzerinde çalışmalar devam ediyor, Aracın fiyatı hakkında şimdilik bir bilgi erken .

Alıntıdır.

Kanuni mühendislerinin uzun çalışmaları sonucu jeneratörden söktükleri bu dizel motoru motosiklete takabilmenin gururu içindeyiz :salut:

o foto nasıl bır foto ole araba motorunu sokup mototra takmıslar sanırım :mrgreen: bunlar duzgun motor urettıde dızelı kaldı hıc gulecegım yoktuu:mrgreen:

Motorun büyüklüğü bi yana sele,ayak pegleri ve gidon çok garip konumlandırılmış bence sürüş açısından pek rahat olmıyacaktır.

biraz royal enfieldleri örnek alsınlar. adamlar 1950lerde yaptı bunu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bide öwünürler bunla,
tasarım harikası diye....

el arabasına motür takmış gibi yawwww:queen:
hiç dizel motorlu motosikletmi olur:farao:
jeneratör koymuş gibi duruyor:mrgreen:
ayrıca dikkatine çeken en büyük olay;
o depo ile gidon arasındaki boşluk ne için telefon yada kola tutacagı monta etmek içinmi...::koop::

bravo herkese vurun yerden yere güzel ülkemizde kim kimi desteklemişki otaya güzel bir şey çıksın.evet maalesef bu makinenin motoru da sizin düşünceleriniz gibi çirkin. sayenizde...

arkadaşlar bu motor ülkemizde üretilmiş. böyle spesifik fikirlere ihtiyacımız var, gelişmenin ön koşulu çabadır bence yanlış yapıyorsunuz bu tutumunuzla.

motosiklete jeneratör motoru koyan kanuni mühendislerine sonsuz teşekkür ediyorum.benim aklıma gelmemişti...vay beeee...... ::xs06:: ::xs06:: ::xs06::
kanuninin mühendislerine tasarım dersi vermem gerek.
gelsinlerde onlara dizel motosiklet göstereyim.

motosiklete jeneratör motoru koyan kanuni mühendislerine sonsuz teşekkür ediyorum.benim aklıma gelmemişti...vay beeee...... ::xs06:: ::xs06:: ::xs06::
kanuninin mühendislerine tasarım dersi vermem gerek.
gelsinlerde onlara dizel motosiklet göstereyim.

Gerçekten jenaratör motorumu bu..Ama çin motorunu bize Yerli malı diye yutturan adamlardan da bu beklenirdi.:farao:

maalesef htmetin....bu adamlardan başka birşey beklenmezki.....bi asarımcı gözüyle baktığımda göz hitap eden bi tanı yok...Bi motorcu olarak baktığımda durum yine aynı koca bi sıfır....Ne yapcaz bu kanuni ile bilmiyorum.... :pr: :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:52 PM ----------

işte size el yapımı dizel

183q.th.jpg
[/URL][/IMG]

kanuni o yaptığına motosiklet diyorsa bu ne...???

Sn. Erbakan hocomızın girişimi ile üretilen ve benim kayıkta kullandığım emektar Lombardini motorlar.. Vay be şimdi de motosikleti götürecekler.. Kayıktaki duruşu ile motosikletteki duruşu hiç değişmemiş.

insan takdir etmek istiyor ama bu kadarda olmaz aga,tamam motoru yaptın yada çaldın, tebrik ederim ama insan elindeki şasiyi birazcık olsun değiştirir ya, yuh, ayıp, günah, maşayı kesmiş, demir ekleyip kaynatmış, insan utanır, yazıklaar olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar