Sselam arkadaşlar hepinize keyifli kazasız sürüşler,
bir kaç şey paylaşayım istiyorum. SL topiğinden beni tanırlar uzun süredir motor kullanıyorum. sl mi sattım fakat birde Tiger 250 miz var ve onunla da baya bi yol yaptım helede en unutulmazı istanbul dan çanakkale üzerinden altınoluğa yazlığa yaptğım yolculuktu.
malum sezon açıldı artık bizde motoru çıkarttık garajdan fakat bi süredir yaşadığımız bi sorun var ki bunun önlemini bi türlü alamıyoruz ilginçtir serviste buna bi çözüm bulamayacağını söylüyor.
nedir sorun
arka tekere hareketi veren dişli de 4 adet somun var dişliyi motora bağlıyor. Bunlar yaklaşık 2 ayda bir kesmeye başladı. Düşünün sol şeritte 120 km ile gidiyosunuz ve birden hız kesilmeye başlıyor gaz veriyosunuz ama nafile motor hareket etmiyor çekiyosunuz kenara ve bakıyosunuz ki dişli yerinde değil yani aşşağına doğru kaymış fark ediyosunuz ki somunlar kesmiş

yapacak bişi yok bi kamyon bulup bi şekilde servise ulaşıyosunuz ve maalesef serviz
biz bişi yapamayız diyor. aradan 2 ay kadar geçiyor hava güzel diyorsunuz çıkıyosunuz yola ve en olmayacak yerde yine kalıyosunuz bidaha kamyon bul anlaş vs. ama 3. sünden kendim değiştirdim bir hayli zor olmasına rağmen
arkadaşlar bu sonu yaşayan benden başkası var mı ??
sezon açıldı e güzel ama aklımızın bi kenarında bu sorunla yola çıkamayız çıkamıyoruz da tekrar yazlığa gideyim diyoruuum ama açıkcası yolda bırakırsa aletler olmadan hiç bişi yapamam ( yani arka tekeri yerinden çıkartacak anahtar takımı en önemlisi motoru yerden kesecek bi kriko )
birde varsa motorla ilgili sıkıntıları anlatırsanız sevinirim. malum hepimiz motorun artılarını biliyoruz.
yolunuz ve farınız açık olsun