Yeniden merhaba arkadaşlar. Dayanamadım tekrar Tiger aldım. Pek yakında resimleri paylaşırım.
Ön cam konusuna gelince, bugün piyasada 15-20 Tl ye satılan üzerinde vivi yazan kibar camlar var onlardan aldım. Bağlantı demirlerinin orjinal şekli ile taktığınızda km saatinin üzerine geliyor. Bağlantı demirini çekiçle veya mengene ile düz bir hale getirip, yivli olan bölümünden 12.5 -13. cm kadar mesafeden tekrar L şekline getiriyorsunuz. ve Km sattini kapatacak şekle geliyor. Alttaki resim eski motordaki cam siperlik. Yenisi de aynı şekil oldu. Hoşunuza giderse.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:12 ----------
arkadaşlar selam,
Ben ikinci el bir tiger almayı düşünüyorum. Bu motoru seçme sebebim tipi ve kolay / ucuz servis imkanı. Mondial'in de servis imkanı kolay ancak kanuni tiger daha çok kafama yatmış durumda. Ama birkaç sorum olacak:
Daha önceki sayfaların çoğunu okudum, yazılanlar arasında kronik sorunları olan elektrik problemi ve arka dişli saplamalarında çıkan problemlerin dışında başka bir problemi var mıdır bu motorun?
Son benzin fiyatları ile km de yaklaşık ne kadar yakmaktadır?
Ya da eklemek istediğiniz artıları eksileri var mıdır?
Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim...
Buradaki arkadaşlardan satmayı düşünen varsa özel mesaj ile de görüşebilirim.
Üzmedikten sonra çok sık arıza çıkartan bir motor değil. Japon dahi olsa motosikleti yorarsan o bile bir yerden patlak verir. Servis bu konuda çok önemli, rutin bakımlarda bir yeri yapar başka yeri yarım bırakırsa zırt pırt gider gelirsin. Biraz motosikletten anlıyor ve ne yapılması neyin değişip neyin kontrol edileceğini bilirsen, yağ değişiminden başka birşey için gitmezsin.
Yeni motosiklet getirdim 3900 km de, 2005 lerde boya solma problemi, motor da bir kez yan yatmış, komple boya yaptırdım, debriyaj balataları değişti, aksesuarlarını tamamladım. Ayarsız hali ile 140 km sürate rahat ulaştı. İyi müşteri olursan satarım