ikiteker.org ve motordelisi.com'da da bir kaç yorum yazmıştım buraya da yazayım...
250C'yi Ocak başında çıkar çıkmaz aldım ve 2500 km kadar yol yaptım. Öncelikle şunu belirteyim araç uzakdoğu yapımı, Kanuni yazısı dışında yerli filan değil yani. Motoru da Suzuki'nin Çin fabrikası çıkışlı (belki de Tayvan) dediler.
Ben almak için acele ettim, siz etmeyin 1-2 sene modelin oturmasını beklemekte fayda var. Ayrıca hız hiç beklemeyin 100-120'ye çıkmak için çok bağırttırmanız gerekiyor ve sele ile gidona fazla titreşim veriyor, yoruyor. İdeal ve zevk alarak kullanımı 70-80 km/h civarında.
50 km/h hızda 5.vitese çıkıyorsunuz, bu aslında kalkışlarda bir avantaj olmuş ama yakıt tüketimini etkiliyor. Ben 100 km'de 4,5 litre gibi yakıyorum, 6 litre yakıyor diyenler var.
Şehir içi kullanım için ideal ama orta-uzun mesafe şehirlerarası yol yapamazsınız, en azından yorulmadan yapamazsınız.
İki silindir diye iki karbüratör takmışlar, performans vermemiş, sattıklarını çağırıp üç vakte kadar uzakdoğudan gelecek olan tek karbüratörlerle değiştireceklermiş. Yakıt tüketiminin bununla da ilgisi var tabi.
Depo izolasyonu iyi değilmiş, serviste elden geçiriyorlar, biraz fazla yağmurda su alıyor, öksürmeye başlıyormuş, neyse ki benim başıma gelmedi.
Bunun dışında yedek parça ve servis maliyetleri ucuz ama henüz yeterli yedek parça dağıtımı yapılmamış, yanan sinyal ampulunu bile bulamadim, baska bir sey taktik. Arka lastiğim patladı, orijinali yoktu MZ301 iç lastiği taktık.
Kısacası, tekrar söylüyorum acele etmeyin, şimdilik uzak durun. 5-6 bin kilometreye geldiğimde ve karbüratör değiştiğinde tekrar yorum yazarım.
Kendi açımdan daha öncesinden 9-10 bin kilometrelik bir MZ301 tecrübem olduğu için daha güçlü bir motor almak daha uygun olabilirmiş ama bazı sorunlar giderildiğinde Seyhan 250C başlangıç için iyi bir alternatif olabilir diye de düşünüyorum. Tamamiyle olumsuz değilim yani. Ayrıca bunun yanında Scooter tabi ki tercih edilmez, görüntü ve ses yeter. "Ötmezse ötmesin tepeli olsun" durumu...