Etkisi var mi bilmiyorum ama ben motoru ilk aldığımda 40-50 km hızı geçmedim.Yaklaşık 700 km böyle gittim.Sonrasında hep uzun yol yaptım.Gunde 200-250 km.Side-Tekirova arası.O şekilde motroun açıldığını düşünüyorum.İyi bir servise göstermende fayda olabilir.
Bence haklısın,arkadaşın probleminin RODAJ dan kaynaklandığını düşünüyorum.Çoğumuz yanlış biliyor ve yönlendiriliyoruz.Size bir alıntıyla cevap vereyim
Peki rodaj için ne yapacağız..
Çok kolay şeyleri yapacaksınız aslında...
1) Motorunuzu aşırı devirlere sokmadan servis manueline uygun kullancaksınız..
2) Aşırı sıcak havada motorunuzu kullanmayacaksınız..bu rodaj döneminde akşam üzerlerini,yada geceleri tercih edin.
3) Bu süreç içinde Şehir içi kullanımından sürekli kaçının...Buna kendinizi mecbur tutun..
4)Benzini yüksek oktan seçmeyin..95'den yukarı benzin almayın..
5)Motorunuzun deposuna yakıt aldığınızda (18-20 lt) 100 gram'ı geçmeyecek şekilde piyasada bulunan en kailiteli iki zamanlı motor yağı karıştırıp kullanabilirsiniz...( litrede 5 gram'a tekabül edecek bu yağın motorunuza zararı olmayacaktır..emin olun..FAZLASINA ASLA KAÇMAYIN..
Burda çok ince bir çizgi var...Kullandığınız 2 zamanlı motor yağını mutlaka benzinle karıştırarak ilave edin...Kullandığınız yağ castrol 2 T veya Shell olmasına özen gösterin..çok daha kalitelisini buluyorsanız paraya kıyın...alın..
Asla iki zamanlı yağ'ı aşırı miktarda kullanmayın,bu durum direkt yakıt enjektörlerine zarar verebilir..Atık ve tortu bırakan yağlar,yada aşırı kullanım Eğzost katalizörlerinize Zarar verecektir..
Servis'ler tarafından onaylanmazlar..ancak karşıda çıkmazlar...
UNUTMAYIN,DİZEL ARACINIZA BENZİN KOYARSANIZ ORTAYA PAHALI BİR TABLO ÇIKAR,BENZİNLİ ARACINIZIN DEPOSUNA YANLIŞLKLA MAZOT KAYMANIZ HALİNDE BİR TEMİZLİKLE DURUM KURTARILIR...MOTORUNUZA ZARAR VERMEZ..SADECE YAKITI YAKAMADIĞI İÇİN ARACINIZ ÇALIŞMAZ...
HALBUKİ DİZEL ARAÇ..BENZİNLEDE ÇALIŞIR..FAKAT BU DURUM YAKIT POMPANIZA VE MOTORUNUZA ÇOK ZARAR VEREBİLİR...
ARACINIZI ''RODAJ'' DÖNEMİNDE KULLANMA KILAVUZLARINA UYGUNN OLARAK KULLANIN..ZORLAMAYIN..BİRAZ SABREDİN...
Bu dönemin ''İlk geceye benzetebilirsiniz...kendinizden nefret'te ettirebilir,yada kendinizi çok daha fazla sevdirebilirsiniz )))) )))) ..bu durum tamamen sizin elinizde olduğu gerçeğini unutmayın...
UNUTMAYIN...MOTORLARIN CANLILARDAN TEK FARKI..MARŞINA BASTIĞINIZ ANDA ÇALIŞMALARIDIR.... ))))
Kaynak: cbfturkiye.org