Kanuni Kanuni - Ronny

Herkese tekrar selamlar.Yaklasik 2 aylik bir surecte motor 1 kez dahi calistirilmadan kapali bir koridorda yatti.Hatta fotograflarini Kasim ayinda paylasmistim.10-15 dk mars denemeleri sonrasi motor calisti.Ertesi gun solugu Tayfun Ustada aldim.Antalyanın su yogun yagisli doneminde Side den Antalyaya uzanan 5500 km bakimimi kisaca paylasayim.Oncelikle motorum 5200 km de bakima girdim.Egzozdan arada sesler geliyordu.Oncelikle onu belirttim.Buyuk bir ihtimalle garantiden yenisi ile degisecek.Onun disinda bakimi Tayfun Usta bizzat kendisi yapti.Debriyaj balatasi yagsiz kalmis.Biraz daha gec bakima girsen yenilemek zorunda kalacaktin dedi.Uzun yol yaptigimdan olmasi normalmis.Onun disinda yine o bolumdeki keceler degisti.@mad in benzin kacirma sorunu zaman zaman bende de yasaniyordu.Benzin filtresini degistirdik.Shell advanced 15w50 yag kondu.Motor komple yikandi.Bu sefer fotograf makinami unuttugum icin buraya bu islemler sirasinda cekilmis bir sey koyamiyorum.Donuste feci bir yagmura yakalandim.Normalde bir depo benzinle 200 km civari yolu cok rahat yapiyordum.Ama bu sefer 170 km de yolda kaldim.Once motorda bir sorun var diye dusundum.Yagmurlu hava vs.Sonradan motorun kisin yattigini ve bakim esnasinda rolantide yarim saat kadar calistigini hatirladim.Allahtan benzin istasyonu 400 mt mesafedeydi.Motor 5.77 lt benzin alinca rahatladim.Su an iyi calisiyor.İyi Pazarlar...

Slm explorer verdigin bilgiler için öncelikle tşkler.Şunu merak ediyorum motor kayışı degiştimi,ayrıca 5000 bakımı ne kadar tuttu?

Motor kayışı değişmedi.Sadece yukarida belirttigim benzin filtresi ve debriyajin oradaki keçeler değişti.Bakım 75 tl tuttu (Değişen parçalar dahil).

beyler herkese merhaba dün 2550 km.'de bakıma girdim, motor yağı değişti, usta yağın su gibi bir hale geldiğini söyledi, filtre temizlendi, bir de benzin hortumlarının ortasındaki beyaz parça sanırım benzin filtresinin olduğu yerdeki parçadan benzin kaçırdığı görüldü, bu parçayı da değiştirdiler. toplamda 30 tl verdim. Şu anda diyebilirimki hava çok soğuk olmasına rağmen, ilk günki sıkıntılarımdan zerre eser yok, stop etmeler vs.'ler bitti, egzosum sadece bir kere değişmişti bu ikinci egzostum, 2 hafta kadar önce fark ettik ki, cızırtı artmıştı, bir baktık, egzos bağlantı yerlerinden kopmuş, neden oldu bilmiyorum, çok ufak bir kaynak tutuyordu, bunu yaptırdım ve şu anda egzosda en küçük bir sıkıntı yok, ses vs. de kesildi, egzosundan ses gelenler bence bağlantı yerlerini bir kontrol ettirsin. Bir de bu motordaki klasik sorun yan sehpanın çok dik durmasıydı, bu sebeple motorum devrildi bir kere, arka fren kolundaki, kütük diye bir parça kırıldı. Servis de bu sehpa'ya el attırdım ve açılma kısımları biraz kestiler, artık orta sehpaya almaya gerek bile kalmıyor.
iyi tatiller herkese.

Hayirli olsun @asot. Benzin filtresini bende 2500 km bakiminda degistirmistim. Demek ki egzoz problemi gibi genel bir sorun. Onun disinda bende de her sey yolunda. Yeni egzoz gelip takildiginda 10 numara olacak :))

Hayirli olsun @asot. Benzin filtresini bende 2500 km bakiminda degistirmistim. Demek ki egzoz problemi gibi genel bir sorun. Onun disinda bende de her sey yolunda. Yeni egzoz gelip takildiginda 10 numara olacak :))
Benzin filtresi zaten 2500 e degişti dedin 5000 de tekrar mı degişti abi onu merak ettim.Ayrıca keçe dedigin nedir?Hava filtresi degişmedimi?

Doğru,zamanla paslanma oluyor ancak ben pas sökücüler var ondan kullanıyorum.Özellikle bu ön amortisörlerin üst tarafındaki orta demir çabuk paslanıyor.Ona dikkat edin.Egzozun vidaları ve bağlantı yerleri.Buralarada dikkat etmekte fayda var.

Benzin filtresi zaten 2500 e degişti dedin 5000 de tekrar mı degişti abi onu merak ettim.Ayrıca keçe dedigin nedir?Hava filtresi degişmedimi?

Yok @mad 2500 km de benzin filtresi degismemisti.Bakınız 17. sayfa.Kece musluk contalari gibi bir sey.yagin disari cikmasini ve debriyajin yagsiz kalmasini onluyormus.Hava filtresi degismedi.su an iyi durumda degistirmeye gerek yok.

---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

Doğru,zamanla paslanma oluyor ancak ben pas sökücüler var ondan kullanıyorum.Özellikle bu ön amortisörlerin üst tarafındaki orta demir çabuk paslanıyor.Ona dikkat edin.Egzozun vidaları ve bağlantı yerleri.Buralarada dikkat etmekte fayda var.

Antalya havasinda kacinilmaz :/

Anladım explorer açıklamalar için tşkler.Benimde şuan 3430 da bakalım artık 5000 bakımında bizi neler bekliyor olacak :)

hımm evet abi, bu arada yeni bir gelişme var ben motorun çantasını çıkarttım :) Zaten motor yerden yüksek binen ve inen için çanta büyük sıkıntıydı.Şimdi daha iyi birazz iz kaldı ama onuda sprey boya ile kapattım.Birde antalyanın yağmurlu günleri geçerde güneşi görürsem eğer, motora yıkadıktan sonra cila vurmuya niyetim var.Tavsiye edeceginiz bir cila markası varmı???

Anladim.Hayirlisi olsun.Ben canta ile devam.Yagmur çamur.Evden iş e işten eve gitmeye devam.Ama oldukça zorluyor valla.Hala egzoz u bekliyorum.Cila konusunda bir bilgim yok kardesim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar